Eryk Opublikowano 28 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 Witam przymierzam sie to zakupu multiplikatora do około 700 zł który będzie miotał wmiare bezproblemowo przynęty od 5g mam nadzieje ze mi coś polecicie. Narazie posiadam tice sculptor a ona to tego przedziału przynęt średnio sie nadaje z góry dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek001 Opublikowano 28 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 Temat rzeka, wałkowany można powiedzieć ciągle na tapecie.Rozwiązanie Twojego problemu to:Shimano Currado 51Shimano Currado 101dShimano Scorpion 1001i niektóre modele Daiwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk Opublikowano 28 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 A daiwa viento by sie nadawała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek001 Opublikowano 28 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 A daiwa viento by sie nadawałaWaga szpulki w viento to 21gram (albo 18 ale raczej 21). Więc raczej łowienie na takie przynęty odpada (wszystko zależy od umiejętności ale raczej nie będzie to tak komfortowe łowienie jak Cu51) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk Opublikowano 28 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 Dzięki za pomoc a może podpowiesz jakie modele daiwy by sie nadawały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 28 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 Jeszcze revo premier da sie chyba upolowac w tej cenie i spokojnie da radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek001 Opublikowano 28 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 Tania daiwa od 5gran to jeszcze model Alphas ale używek z drugiej ręki jest jak na lekarstwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 28 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 Ze swojej praktycznej strony polecam Daiwa Ballistic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drago75 Opublikowano 28 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 Weź jeszcze pod uwagę Abu Revo MGX. Nowy jest troszkę droższy od założonego przez Ciebie budżetu, ale chyba by spełniał postawione przez Ciebie warunki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinncaster Opublikowano 28 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 Tak jak pisał Kuba, Revo Premier daje rade 5g z dobrego kija. MGX już swobodnie rzuca 5g, a 3g tak jak premier 5g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid_ Opublikowano 29 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 (edytowane) Jeszcze z używek Daiwa Presso.http://www.multiplik...id=55&Itemid=39 ..oraz każdy multiplikator do którego można dokupić lekką, tuningową szpulkę. Edytowane 29 Października 2012 przez dawid_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mare7 Opublikowano 1 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2012 Ja proponuje curado 101d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 3 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2012 Zgadza się CU101D to wymiata konkurencje.Multik ze starszej wersji ale wykonanie o niebo lepsze niż współczsne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid_ Opublikowano 3 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2012 (edytowane) Podobnie Antares AR. Curado 101D i Antares może nie są do ultra lekkich przynęt, ale zapewniają komfort od 6gr pozostawiając możliwość rzucenia czymś cięższym. Edytowane 3 Listopada 2012 przez dawid_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 4 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2012 Jeszcze z używek Daiwa Presso.http://www.multiplik...id=55&Itemid=39 Pełna zgoda-multiplikator jest dobry,a wnikliwy opis Pike'a sprzed 6 lat, włącznie z krytycznymi uwagami o zakresie hamulca ,nadal przydatny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 4 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2012 Tak tyle że praca przekładni jest jak młynlka do pieprzu.Wstyd dla Daiwy to samo nowa Pixy shit do potęgi.Gdyby nie te wpadki na 100% kupiłbym T3Air bo mi się normalnie śni po nocach ten młynek,ale jak by przyszło to cacko i pracowało jak wyżej wymienione maszynki to boję się że pompka by mi wysiadła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 4 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2012 bo mi się normalnie śni po nocach ten młynek,. To nie śnij o młynkach,tylko o multiplikatorach.Może wtedy w pudełku przyjdzie to co zamówiłeś i będzie pracowało równie płynnie jak moje Presso. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 4 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2012 Ja miałem i pixy i presso.Żadna nie pracowała jak należy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 W takim razie miałem fart-pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 albo ja pecha.Jest jeszcze jedna opcja że mam po prostu korbe na punkcie pracy przekładni-nie wykluczam tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 Abu Morrum 1601 Myślę że każdy multiplikator da radę takiej gramaturze przynęt tylko musi mieć szpulę poniżej 16 gram. Jakiś czas temu zrobiłem test multiplikatora ze średniej klasy mianowicie Daiwa Advantage Hstla. Seryjnie multiplikator posiada szpulę o masie 26gram, bardzo duuużo! Po przejrzeniu ofert z częściami tuningowymi okazało się że żadna szpula tuningowa nie pasuje w 100% do multiplikatora. Jedyna deska ratunku żeby powiększyć możliwości rzutowe było zrobienie własnej szpuli. Po wielu niepowodzeń udało się wykonać szpulę o masie 11 gram i 15 gram. Cięższa szpula (15g) spokojnie dała radę rzucać przynętami 5gram. Wniosek sam się wysuwa że nie ważne jaki jest multiplikator ale musi mieć szpulę o zbliżonej masie 15gram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 (edytowane) Slider a drogie są takie maszynki żeby temat szpulek ogarnąć na skalą handlową? Edytowane 6 Listopada 2012 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 mówisz o procesie wytwarzania? Najtańsze maszyny używane widziałem w przedziale ceny rocznego używanego samochodu średniej klasy. Posiadam dostęp do takich maszyn i się tym interesuję od pewnego czasu więc myślę żeby wykorzystać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 To ja mogę malować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 15 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 Podczepię się do tego wątku bo najbilższy do mojego pytnia.Co polecacie z Daiwy w takim zakresie przynęt 7-40g bez ograniczeń cenowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi