mifek Opublikowano 15 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 czarny zillion type r+ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 15 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 miałeś z nim przyjemność mifku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 15 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 i owszem.... na prawde fajna i udana konstrukcja... rzuca i 5 g jak trzeba. mnostwo szpul tunningowych z ktorymi mozna sie niezle pobawic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 15 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 Advantage Hstla 153 od 7g daje radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 15 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 Dzięki wielkie za podpowiedzi, po rozmowie z Tomym wybór jednak padł na Ryogę 1016 HL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 16 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 Bardzo dobry wybór, używam od kilku sezonów - jest perfekt... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 16 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 Tomek mówił, że żałuje, że sprzedał... A mnie on zawsze się podobał choć nie potrafiłem ocenić jego wartości użytkowej, jednak jego solidność wyglądu zawsze robiła na mnie wrażenie i cieszę się, że to się potwierdza w opiniach użytkowników, bo tylko takie opinie się dla mnie liczą w sensie sprawczym...Dzięki Andrzej za Twój wpis, widziałem zdjęcia które zamieściłeś w jakimś poście dotyczącym Ryogi,- są jak zawsze piękne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aigle Opublikowano 17 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 Dzięki wielkie za podpowiedzi, po rozmowie z Tomym wybór jednak padł na Ryogę 1016 HL Mogę wiedzieć ile takie cudo kosztuje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 17 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 u Mefista coś poniżej 2700,00zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 18 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 A podobno łowienie na muszkę jest drogie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 18 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 I wymaga specjalistycznego sprzętu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 18 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 I wymaga specjalistycznego sprzętu Przyznasz Kuba,że istnieje powszechna opinia o wysokich kosztach zwiazanych z uprawianiem muszkarstwa.Okazuje się jednak,że casting potrafi być w najwyższym sprzętowym wydaniu równie "wymagający."Swoją drogą,biorąc pod uwagę konstrukcję super multiplikatora i super fly-reela to trudno się dziwić.Z moim starym Zillionem czuję się wręcz ascetą :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 18 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 Ja tam uważam, ze przy rozsądnym podejściu i nie wbijaniu sie w wodotryski, potrzebne do łowienia naszych ryb jak umarłemu kadzidło, to... jest to jedna z najtańszych, jeśli nie najtańsza metoda. Co dotyczy oczywiście jedynie połowu na sztuczne przynęty.Wędka, kręcioł, linka - da sie to w cenie spina ze średniej półki ogarnąć i nie będzie szlag trafiał podczas łowienia do tego kilka szpulek przyponów i podstawowe materiały muchowe - myślę że 1/3 tego co wyda spinningista na plecionkę i zestaw gum i woblerów.Szczególnie obecnie, gdy większość much da się obczaić w necie krok po kroku, nawet najwięksi sprawni inaczej dadzą sobie rade z umotaniem czegoś.Pomoc kogoś trochę blatanego w temacie i myślę ze w niewiele ponad tysia się złoży zarówno zestaw lekki - #6, jak się poszpera to i z jakimiś śpiochami z ceraty, jak i jakby ktoś chciał zestaw do ciężkiego łowienia - na szczupaka, trotkę.Ciężko taniej, jak się weźmie pod uwagę całosć kosztów przez na przykład sezon łowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 18 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 Taka proporcja odniesienia jak ten młynek w średniej wielkości dłoni wygląda. Mocna i sprawna maszynka, jeden z najbardziej udanych multi jaki miałem w ręce i takie też opinie ma w necie. Drogi - no drogi, bo dobry, perfekcyjnie wykonany, sprzęt z górnej półki. Co się dziwić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 18 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 Jako propagatorowi fly-fishingu-mam już w tej kwestji drobne osiągnięcia-powyższe teksty skonkluduję-w to mi graj.Dawniej elitarność muszkarstwa wiązano głównie z kosztami.Dziś jest inaczej.Ta wyjatkowość wiąze się z samodzielnym wykonywaniem przynet,wnikliwym poznaniem imitowanego pokarmu,oraz pewnym ,wymagającym zrozumienia spowolnieniem samego wędkowania.Straszny off top,ale trudno 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 18 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 Skuteczność łowienia w niewielkim stopniu zależy od wydanych na sprzęt pieniędzy ale już jego wygoda tak,- choć oczywiście mogę się mylić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolmax Opublikowano 1 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2015 Witam Panowie,1.) Odswieze temat. Potrzebuje niskoprofilowca do przynet z zakresu 8-30 gram. Cena max. 800-1000 zl zl. Ma spokojnie rzucac 30 metrow. Przejrzalem forum. Wiem ze temat jest/byl namietnie walkowany. Tak wiec namierzylem X modeli. Modele ponizej. Ktory bylby najlepszy, ewentualnie, jakies inne modele.Ambassadeur Revo Premier LPAmbassadeur Revo STX HS LPAmbassadeur Revo STX LPAmbassadeur Revo SX LPAmbassadeur Revo S LPShimano Scorpion XT 1001 left2.) Mam curado 201E7. Czy jakbym kupil stuningowana szpule to by dzwignal dolny zakres 8 gram?3.) Potrzebuje wedki w wersji traveller, ktora bylaby dobrze dopasowana do tego multiplikatpra. Czy mozecie mi polecic jakies konkretne travellery pod casta. Duzo tego jest. W reku nie mialem i miec nie bede, wiec polegalbym na waszych opiniach. Osobicie, myslalem zeby kupicSt.Croix Triumph TRC66MHF4 6’6" MH Fast - 20 3⁄ 8 - 1 OZ, ale boje sie ze bedzie ciut za ciezki do dolnej granicy 8 gram. dziekipozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mahi66 Opublikowano 1 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2015 Pominąłeś jeden multik - Abu Revo-LT LH (może być też wersja LT6, LTX, LTA).Kij w wersji travel - sam szukam, o ile nie przypadnie mi do gustu http://www.fenwickfishing.com/fenwick-travel-rods-fenwick-methods/1365070.html#start=2 to chyba się skończy na budowaniu na blanku MHX'a lub Batsona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 2 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2015 Jeśli na 201E7 nie schodzisz komfortowo do 8 g to z tych wymienionych tylko 1001XT może Ci pomóc. Albo zakup Availa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolmax Opublikowano 2 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2015 Czesc Mekamil, To nie jest tak, ze nie schodze. 201E7 uzywalem do ciezkich jerkow i nigdy nie mialem na niego nawinietej plecionki 10-12 lb, wiec nie wiem czy podola. Stad moje wczesniejsze pytanie o kupno odpowiednio stuningowanej szpuli do 201E7. Tylko mowie: nie wiem czy jest taka mozliwosc i jak to bedzie dzialac? Zakladam, ze masz jakies doswiadczenie w tym temacie? mahi66 dzieki za link do kija...opcja ktora na pewno rozwaze pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olsztyniak Opublikowano 2 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2015 Kolego ja mam Abu LT i na prawdę mogę go polecić multik jest rewelacyjny, ale też widziałem możliwości premiera i na pewno sprosta Twoim oczekiwaniom 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 2 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2015 (edytowane) Curado z availem pozwoli na dość komfortowe rzuty przynętą 8g o dość skupionej masie, jig, guma na główce ale z tego co pamiętam 30m będzie to max i bez komfortowej powtarzalności (ze względu na mało precyzyjną możliwość regulacji hamulca). Weź nowe curado 201i i bedziesz pan zadowolony, szczególnie w zakresie 10-30g. Edytowane 2 Września 2015 przez Sławek.Sobolewski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 2 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2015 Mam Citicę 201E z Availem i 8 gram to dla niej pikuś....nawet 5gr poleci.Myślę, że można tuningowane 201 porównać do seryjnego 51 przynajmniej jeśli chodzi komfort w niskich gramaturach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolmax Opublikowano 2 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2015 (edytowane) Dziekuje wszystkim za wypowiedzi. Sprawa sie toczy. Na chwile obecna musze sobie wyrobic opinie odnosnie tego co byloby lepsze: Revo S, SX, STX czy LT? No chyba, ze jeszcze inne propozycje:)? Citice 201e znalazlem tylko na ebay wiec chyba odpada. Aha, Minecjusz czy moglbys sprecyzowac co oznacza: tuningowane 201 porównać do seryjnego 51Konkretnie jak daleko mozna tym rzucac przynetami z zakresu 8-30 gram (powtarzalnie, bez wysilku). pozdr Edytowane 2 Września 2015 przez karolmax Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 2 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2015 Dla Revo S, SX, STX 8 gramów to za mało do komfortu. Piszę o I i II generacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi