minecjusz Opublikowano 2 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2015 Citica 201E to jest dokładnie to samo co Curado 201E, tylko, że ma 4 nie 7 łożysk i kolor srebrny zamiast zielonego.Wystarczy dokupić availa do Twojego Curado i masz 2 młynki w jednym Metrów nigdy nie liczyłem, bo nie miałem potrzeby, ale rzuca się tym przyjemnie i daleko Curado i Chronarch w rozmiarze 51 i bliżniaczy Scorpion 1001XT jest dedykowane seryjnie do przynęt od ok 5gr, a większe 201 z szpulką availa rzuca bardzo podobnie do multika w rozmiarze 51. Niektóre młynki różnią się kolorem budy i rodzajem, oraz ilością łożysk, ale powstały na jednej budzie i podzespołach, więc mają bardzo zbliżone parametry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolmax Opublikowano 2 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2015 (edytowane) Dzieki Minecjusz, Jaka szpula konkretnie bys doradzil. Znalazlem taka: http://www.hedgehog-studio.co.jp/product/108 Edytowane 2 Września 2015 przez karolmax Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 2 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2015 Ja mam SCPXT1539 jest trochę płytsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolmax Opublikowano 2 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2015 dzieki...poszukam...pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupiec Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 Witam jaki multik koledzy mogliby polecili do 500zł,który komfortowo obsłuży wobki 7/8gr,główki 8gr plus kopyto 3",max alga 2,slider 7 oraz guma 4" plus 20gr główka.Multik będzie sparowany z robinson diaflex 10-28.Dodam ze w cenie do 500zł mogę mieć daiwa tatula r type,okume helios air,okume komodo,abu garcia revo stx 3 gen,wszystkie te multiki oczywiście nowe.Może koledzy doradzili by coś innego w tej cenie co dobrze obsłuży ten zakres wagowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 Weź tatule Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 (edytowane) Zwykła Tatula nie obsłuży dobrze wobków 7-8 gramów . Nie ma bata. R-type nie miałem.Curado/Chronarch 51. Edytowane 31 Marca 2016 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupiec Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 A czy curado/chronarch poradza sobie ze sliderem 7,algą 2 i gumami na 20 gr główkach w rzece,na dłuższą metę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 Poradzi. Jedyny minus to alu koło. Ale nie tak prędko można je zniszczyć pod takimi przynętami. Zawsze można założyć później mosiądz od Scorpiona 1001 zdaje się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_krych Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 Curado/chronarch E ma koło mosiężne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 To który z maluchów miał alu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 Curado 101D ma Alu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Zwykła Tatula nie obsłuży dobrze wobków 7-8 gramów . Nie ma bata. R-type nie miałem.Curado/Chronarch 51.Type R łowie bolenie na woblery od 7g. Przy dobrym kiju spokojnie sobie poradzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupiec Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Ale czy odległości będą na co najmniej 40 m?(odnośnie tatuli r type)Najbardziej zależy mi na gumach na 8 gr główce a wobki ok 8 gr jakoś przeboleje.A co koledzy powiedzą o shimano citica 201e?,poradzi sobie z 8gr główką i gumisiem 8cm,alga 1 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gadda Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Poradzi sobie w każdych warunkach, byle nie pod wiatr... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerek48 Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2016 witam To ja tez polecę ci ABU REVO LT .Zakup na ten sezon ale już nie moglem wytrzymać i nawinąłem 0.10mplecionke i nad wodę .Test zacząłem od 10g bardzo pozytywnie .Zeszyłem do 4g i byłem mocno zaskoczony .Komfortowe rzuca się do 5g ale myślę o plecionce zejść do 0,06 co pozwoli na dalsze rzuty.Multik z rynku Japońskiego do 1000zł jest tego warty.polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Citica sobie poradzi z w/w główkami. Ale lekkie woblery odpadają ,chyba że slider 7-mka . Dużo zależy od kija ,napisałeś 10-28 gr. więc takie przynęty będą ładować kij . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Ja od siebie mogę polecić morethana pe sv keitech 2" na 3 gramowej główce leciał na odległość 20-25m. Gdyby tuningować ten multik to zapewne z gramaturą przynęt dałoby radę zejść niżej i odległości rzutowe by wzrosły Z tańszych multików tatulka 103hl + lekka szpulka jak w linku do tego łożyska ceramiczne i byłaby bajka http://it.aliexpress.com/item/DIY-DAIWA-TATULA-TYPE-R-TATULA-HD-TATULA103SH-TATULA-HLC-FUEGO-TATULA-HD-CUSTOM-FISHING-REEL/32589893983.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_krych Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Widziałeś na żywo tą szpulkę z aliexpress? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Nie widziałem na żywo ale na fotachwygląda całkiem ok Do tego opinie ma dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Nie widziałem na żywo ale na fotachwygląda całkiem ok Do tego opinie ma dobre Jak na razie to nie są dostępne na Alibabie...przez chwile tez byly na Ebay...cena w sumie kusi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snup Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2016 A co koledzy powiedzą o shimano citica 201e?,poradzi sobie z 8gr główką i gumisiem 8cm,alga 1 ? Spokojnie. Używam Citica 201e jako zestawu uniwersalnego - przy podanych wielkościach przynęt i gramaturach będziesz osiągał przyzwoite dystanse. W sumie mówimy o przynętach jakie ważą około 15 gr. Oczywiście musisz pamiętać o dobrze dobranym kiju jaki będzie ładował się przy tym obciążeniu - sama masa przynęta na za sztywnym kiju nie rozpędzi właściwie żadnej szpuli. Zasadniczo, oczywiście moim zdaniem, dobrze dobrany cw wędki przy lekki łowieniu to 60-65% sukcesu jeśli chodzi dystans na jaki oddamy rzut. Reszta to multik, linka i lotność wabia. pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2016 witam To ja tez polecę ci ABU REVO LT .Zakup na ten sezon ale już nie moglem wytrzymać i nawinąłem 0.10mplecionke i nad wodę .Test zacząłem od 10g bardzo pozytywnie .Zeszyłem do 4g i byłem mocno zaskoczony .Komfortowe rzuca się do 5g ale myślę o plecionce zejść do 0,06 co pozwoli na dalsze rzuty.Multik z rynku Japońskiego do 1000zł jest tego warty.polecam Multiki to nie stałoszpulowce i takie zmniejszenie średnicy linki (o ile jest jak zmierzyć średnice ) jakoś wybitnie nie wpływa na odległość rzutu. Za to na ilość odstrzelonych przynęt bardzo. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2016 (edytowane) Multiki to nie stałoszpulowce i takie zmniejszenie średnicy linki (o ile jest jak zmierzyć średnice ) jakoś wybitnie nie wpływa na odległość rzutu. Za to na ilość odstrzelonych przynęt bardzo.Mądrego PRAKTYKA to i czasem miło posłuchać Edytowane 1 Kwietnia 2016 przez mifek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi