12345 Opublikowano 12 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2023 Czy moze ktos miał okazje popływac tą łodzią lub jest jej posiadaczem ? ( chetnie poczytam opinie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tomchaf11 Opublikowano 25 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia Za gruba źle za cienka źlePlynąc łodzią z dużą prędkością i waląc w jakąkolwiek przeszkodę nie obawiał bym się czy się coś wgniecie czy pęknie.Zawsze obawiam się że jak przywalę w coś to mnie katapultuje w najgorszym przypadku do wody nie mówiąc już o tym że można rozbiglowę, stracić przytomność. A wy tu o kosmetyce łodzi że się pogniecione bądz spodzina dostanie.Łódz Amon wg mnie bardzo ładna i wszystko dobrze przemyślane. Zawsze ktoś będzie na coś narzekal 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 CORNEL Opublikowano 25 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia (edytowane) Łódki fajne, szerokie, zauważcie, że przy tych wymiarach powinno się zmieścić DMC zestawu w 3,5T dla większości aut. Co do walenia po kamieniach to zależy od kąta napłynięcia, najczęściej dostaje śruba/spodzina, w drugiej kolejności dostaje kadłub. Kolega miał wgniotkę na prawej burcie poniżej linii zanurzenia w części dziobowej. Naprawa polegała na naspawaniu na wierzch kawałka blachy, wyszlifowaniu i po sprawie. Wielkość szkody jest wprost proporcjonalna do prędkości łodzi a nie grubości blachy. Edytowane 25 Stycznia przez CORNEL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 26 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia (edytowane) Takim tokiem myślenia to riverfoxem można pływać tylko po rzekach Dajcie już spokój, na filmie widać jak łódź pięknie płynie na 50km, a jak na blache 4mm to waga wyszła super, gdzie w podobnych rozmiarach i przy materiale 3mm łodzie ważą sporo więcej.Niedługo zamierzam odwiedzić stajnie, a jeśli będzie możliwośc to z chęcią zobaczę jakąś jednostkę na wodzie.Pływałem z Markiem na jego łodzi grzebiąc trochę w ekranie i nie ma się do czego przyczepić ani jeśli chodzi o wykonawstwo ani o nautykę łodzi . Jezioro ponad 1000ha, więc nie kałuża ale też specjalnie nie wiało. A bywam na różnych pokładach, w różnych warunkach. Edytowane 26 Stycznia przez Sonary i mapy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marek-12 Opublikowano 4 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego Podstawowe pytanie jak wzrasta waga łodzi przy zastosowaniu blachy 4mm....Juz ci pisze 4 mm jest zastosowane w tym modelu tylko na poszyciu łódki Poszycie blacha 3mm waga 90.82 kg Poszycie blacha 4mm waga 121.08 kg Więc masz różnice 30,27 kg To dotyczy tylko blachy H11 P11 5083 Poz Wysłane z mojego SM-G986B przy użyciu Tapatalka 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kozi81 Opublikowano 4 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego Juz ci pisze4 mm jest zastosowane w tym modelu tylko na poszyciu łódkiPoszycie blacha 3mm waga 90.82 kgPoszycie blacha 4mm waga 121.08 kgWięc masz różnice 30,27 kgTo dotyczy tylko blachy H11 P11 5083Poz Wysłane z mojego SM-G986B przy użyciu TapatalkaNo to "ogromna" różnica. Ale fachmany, "znafcy" i inni guru piszą twardo że 4mm to krążownik, pancernik, Titanic, łódź w uj ciężka, potrzeba wielkich paliwożernych silników bo inaczej nie da rady pływać... I inne idiotyzmy. Aż chce się cytować Piłsudskiego o narodzie i ludziach. Ja sobie jeszcze odpuszczę... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 marioligi Opublikowano 5 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego Uważam , że taki wzrost wagi w niczym nie przeszkadza, nie powoduje drastycznego wzrostu zużycia paliwa etc.. Uważam też, że nic w tym złego jeżeli producentowi łatwiej się spawa a klient otrzymuje finalnie pewniejszy produkt - nie widziałem Amona "na żywo" . Skylla(od modelu 420) jest budowana z takich grubości blach - jakoś nie widzę setek roztrzęsionych wędkarzy. Jedyne co nie podoba mi się w Amonie to sterówka ale to moje subiektywne odczucie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mario Opublikowano 5 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego Ale ty mówisz o 30% wieszej wadze ogólnej. A różnica jest tu tylko w materiale poszycia a nie ogólnym łódki. Dokładnie - dochodzi jeszcze waga zabudowy.Producent AMONa podaje wagę 356 kg (wyposażona w wykładziny i instalacje) - można porównać do wagi innych łodzi alu o długości 460 (np. producent Tangiri 460 podaje w katalogu wagę 350 kg (ciężar łodzi bez wyposażenia). Na zużycie paliwa ma wpływ nie tylko waga łódki, ale także jej właściwości nautyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 marioligi Opublikowano 5 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego Z tego co widzę to Tangiri 440 - waga 330 kg (przy długości 432cm), a Tangiri 460 - waga 350kg(przy długości 464cm) Amon 356kg(przy długości 460 cm) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 highvoltage Opublikowano 6 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego Z tego co widzę to Tangiri 440 - waga 330 kg (przy długości 432cm), a Tangiri 460 - waga 350kg(przy długości 464cm) Amon 356kg(przy długości 460 cm)Tangiri 460 wedle producenta jest w całości z blachy 3mm ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kozi81 Opublikowano 6 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego Tangiri 460 wedle producenta jest w całości z blachy 3mm ...No i różnica "aż" 6 kilo pomiędzy Tangiri a Amonem, który ma grubszą na poszyciu blachę o 33%... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mario Opublikowano 13 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego Dyskusję o wyższości świąt..., przepraszam - grubości blachy 3mm nad 4mm przeniosłem do wątku o łodziach aluminiowych:https://jerkbait.pl/topic/110891-%C5%82odzie-aluminiowe/page-70 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
12345
Czy moze ktos miał okazje popływac tą łodzią lub jest jej posiadaczem ? ( chetnie poczytam opinie )
36 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi