Skocz do zawartości

Jakich woblerów popperów używacie i jakie polecacie?

WedkarzIncognito

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry, witam i cześć.

Ze względu na to, że na wodach, na których łowię, większość spinningistów na taki (według nich) wynalazek nie łowi, a mnie od ubiegłego sezonu poppery sprawdzają się wyśmienicie, szczególnie wieczorową porą latem i planuje uzupełnić pudełko o parę dodatkowych popperów.
W przeszłości nie byłem zwolennikiem popperów, ale zaczynam się do nich mocno przekonywać i stąd moje pytanie, czy Wy posiadacie w swoich pudełkach poppery i używacie ich regularnie, czy faktycznie większość z Was podobnie, jak spinningiści, których spotykam nad wodą, traktuje te przynęty po macoszemu? Jeżeli są zwolennicy używania popperów, to chętnie poczytam, jakich Wy popperów używacie lub jakie poppery polecacie.

Pozdrawiam.

Edytowane przez WedkarzIncognito

Łowienie na powierzchniowce to mój konik.

Najbardziej lubię przynęty typu WTD.

Cenię sobię niedużego,klasycznego Heddona Zara Puppy czy Rapalę Skitter V.

Z popperków Sapala Skitter Popp, Salmo Pop / Rattlin Pop

Są jeszcze łatwiejsze w użyciu ale i chyba mniej łowne turbinkowce, jak Salmo Spittin Rover czy Heddon Torpedo.

Świetne są jalońskie wynalazki, ale że dopiero od niedawna goszczą w moich pudełkach, jeszcze muszą popracować żebym je z czystym sumieniem polecał, ale potencjał jest.

• Like 1

Stormy, szczególnie te jaskrawe, savage ale te większe 11,5 cm co najmniej, poppery evergreeny ale też te wieksze powyżej 11 cm.

Te większe Dorado i rebele.

Kolor zależny od łowiska

Na okonie te małe do 7 cm max.

Na te średnie jakoś słabe wyniki mam

Wysłane z mojego motorola edge 30 fusion przy użyciu Tapatalka

• Like 1