wojciiech Opublikowano 30 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2012 Panowie, Chcę kupić jakieś ekonomiczne i niezawodne autko, zapewne padnie na Punto II. Czy ktoś wozi może kijki w tym samochodzie?Myślicie, że patyk 7 stóp jakoś wejdzie do kabiny?Oczywiście zdaję sobie sprawę z kompromisów typu szczytówka w okolicy czoła pasażera z przodu itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość White-fish Opublikowano 30 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2012 Po Pierwsze w strone deski rozdzielczej idzie dolnik wędziska. Tak jest bezpieczniej dla pasażerów jak i dla samego wędziska.Po drugie, wejść wejdzie, ja wędzisko 7" pakowałem do Civic'a EJ9 w trzech kalmkach. Kolega woził w Fordzie Fiesta (to bliżej gabarytom Punciakowi) i bez problemu się mieściło.Pzdr Łukasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 30 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2012 a co ty ja woze w stilo wiec chyba podobne rozmiarowo wedki jednoczesciowe i wchodza bez broblemu, zreszta powinien byc luk na narty :-) i tam mozesz wepchnac :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość White-fish Opublikowano 30 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2012 Punto II raczej nie ma luku na narty w tylniej kanapie. Za niska klasa autka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 30 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2012 Rękojeść pod nogi pasażera, blank przechodzi między siedzeniami i na tylną półkę. Wchodzi bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 30 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2012 Rękojeść pod nogi pasażera, blank przechodzi między siedzeniami i na tylną półkę. Wchodzi bez problemu.zgadzam sie w 100 %zreszta wczesniej jezdzilem najpiekniejszym autem na swiecie fiatem coupe i jak tam sie wszystko miescilo na ryby, to nie widze przeszkod zeby to wlozyc do punciaka II Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 30 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2012 Dzięki, Panowie! Będzie się w końcu jeździć, po swojemu, w swoje miejsca. Już nie mogę się doczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 30 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2012 A po co w samochodzie jak można na? http://globalflyfisher.com/reviews/misc/rod_holder/http://www.orvis.com/store/product.aspx?pf_id=3L94http://diybonefishing.com/2012/09/14/rod-transport-system/Tylko nie wiem czy u nas to będzie legalne? Można sobie skonstruować takie ustrojstwo z przyssawek do noszenia szyb albo z modnych ostatnio magnesów neodymowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 30 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2012 Ograniczenie pola widzenia kierowcy , zapewne . Wymiaru punktowego i mandatowego nie znam. Inny minus jaki widzę to jakbym miał przejechać z tak zamocowanymi kijami przez krzaczory to połowiłbym żaby na rękę. Można na dach rury czy tuby mocować do relingów. Ale mnie się na ten przykład nie chce nic mocować a dwie czy trzy siedmiostopówki wchodzą do środka bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 30 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2012 a moze tak http://m.ak.fbcdn.net/sphotos-a.ak/hphotos-ak-prn1/12874_388671904534449_1165023300_n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 30 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2012 a moze tak http://m.ak.fbcdn.ne...165023300_n.jpg Tak to ja z targów wracałem czasami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 31 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2012 W takim razie zazdroszcze takiego powrotu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 31 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2012 w Corsie C(a więc podobne pudło) wożę jednoskłady po 2m i jeszcze jest nieco zapasu, tak więc z 7' nie byłoby raczej problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 31 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2012 Fiat seicento/ fiat panda/ rover 200 bez problemowo. w sseicento w jednym kawalku bez problemu wchodzi 220cm... jak wedka jest w rurze kanalizacyjne ktora przy zaladunku moze sie delikatnie poddac (mialem wersje VAN) to wchodzi absolutnie max 235 cm teraz mam ASTEROIDe KOMBI wiec tu jak chce to moge nawet 9' bez skladania tylko troche trzeba sie natanczyc przy zaladunku... ale DA SIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 31 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2012 Dzięki, Panowie! Mifek, szczerze mówiąc, ciężko mi sobie to 230 wyobrazić. Ja dosyć ciężko mieszczę na dziś 7 stóp do Scenica II, a 235 sobie w ogóle nie wyobrażam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 31 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2012 Trochę inna budowa wnętrza. W Sceniku masz wysoko a te plaskacze nadrabiają miejscem na nogi tych z przodu więc kijki wchodzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 31 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2012 kiedys kupowalo sie gotowa wedke teraz wedki sie buduje i kupuje sie do nich odpowiednie komponenty. teraz widze ze jednym z komponentow ma byc auto no coraz lepiej kup kombi i z glowy nie tylko wedke wcisniesz ale i towarzyszy na ryby i wiecej sprzetu ja kombiakow nie lubie ale tez musialem kupic bo mam dwa psy i w sumie kombi to super sprawa czasem sie przydaje taki karawan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 31 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2012 Miałem UNO i kijek wchodził,. Luzik. Tylko, że tuby nie używałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 31 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2012 Miałem UNO i kijek wchodził,. Luzik. Tylko, że tuby nie używałem.Na dzień dzisiejszy mam micrę w edycji drugiej z trzema furtkami i 7'2" wskakuje do niej jak kuna ,z tubą czy bez....w punto edycji drugiej i w wersji trzydrzwioej właśćiwie zacząłem swoją przygodę z castem , i też takie wędki wchodziły , nawet razem z jamnikiem szortowłosym o wdzięcznym imieniu TROP dzięki Jurku vel @jerzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komar Opublikowano 1 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2012 Podobnie jak @tofik,nieraz Micrą wożę 4 kije 7' zapakowane w tubę i bez problemu się mieszczą.Także w Punto będzie pełen komfort Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 5 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 Dzięki, Panowie! Mifek, szczerze mówiąc, ciężko mi sobie to 230 wyobrazić. Ja dosyć ciężko mieszczę na dziś 7 stóp do Scenica II, a 235 sobie w ogóle nie wyobrażam. zapewniam Cię, że to możliwe... Choć faktem jest to, że przewożony element zaczynał się na gumowej wycieraczce przy stopie pasazera i konczyl dokladnie przy szybie tylnej klapy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 Jest jeszcze taka opcja :http://www.motointegrator.pl/produkty/276887-uchwyt-na-wedki-thule-885-cast-away Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 Ja wozilem 7stop w fiescie 94rok.... do punta tym bardziej wejdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 (edytowane) Pewnego dnia, spotkałem nad Bobrem pewnego Pana. Z Krakowa zdaje się był (o swoich konotacjach z Zarządem PZW też chyba wspomniał). Otóż ten Pan miał interesujący patent, na dachu swojej Octavii.Do bagażnika dachowego przytroczył rurę, o długości, na oko licząc ze 250 cm. Rura zamykana była klapką, ze zmyślnym zamknięciem i bodaj małą kłódką. Tak szacując, po średnicy rury, ze 4-5 patyków mógł swobodnie przewozić, w pozycji "wyprostowanej". PS.Sama rura przypięta była zamknięciem, podobnym do tych, którymi zamykamy narty (na kluczyk). Edytowane 6 Listopada 2012 przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIGOTKA Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 Ja wożę trochę odwrotnie. Wsadzam szczytówką do przodu i wyginam na podsufitce i puszczam po zagłówku tylnym na podłogę w bagażniku. Tyle że na tym fotelu od zagłówka nikt nie siedzi gdyż jest tam fotelik plemnika a żaden z kolegów nie mieści się weń Czyli jest puszczona w postaci łuku. oczywiście bez tuby.Nigdy nic się nie działo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi