BKUZanderFun Opublikowano 30 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2012 Hej, Czy ktos ma wiesci nt jak tam nasz metnooki bierze w Szczecinie ?2 tygodnie temu jak bylem w okolicach Dziewokliczu to czulem sie jak na stawach hodowlanych, niestety nie kazdy trzyma sie wymiaru nie mowiac o ilosciach. Dajcie znac jak chcecie sie podzielic. B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DamianeQ Opublikowano 30 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2012 Brać bierze, ale gdzie to już sam musisz poszukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sito Opublikowano 30 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2012 gryzie i to jak zdecydowanie lepsze brania są z rana niż popoludniu,sporo trafia się wymiarowych.Polecam miejscowki kolo dworca PKP przy moscie kolejowym i na składzie wegla obok mostu dlugiego i cegielinke.No chyba że nie lubisz tłoku to warto odwiedzić siadło dolne lub ustowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BKUZanderFun Opublikowano 31 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2012 no wlasnie sie zastanawialem nad Siadlem bo powiem szczerze ze mam dosc juz pociagow w podjuchach albo dziewokliczu nie mowiac o ruchu przy PKP Dzieki sito za info.Planuje wypad w sobote wiec dam znac co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekadventures Opublikowano 31 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2012 Pwiem tak Brać bierze, Każdy bierze i wszystko bierze. Nie widziałem wędkarza żeby choć jednego sandaczyka nie ważne czy 30cm czy 40cm wypuścił, wszystko ląduje na patelni. Przesada jest z pseudo wędkarzami w tym Szczecinie. Sandacz bierze jak głupi tam, więc każdy tam jeździ i łupią sandaczyki bezlitośnie. Aż mi się serce krajało jak kolesie łodzią wartą około 40tys. łowili na wschodniej (okolice radziszewo) sandałki około 30cm i pałką w łeb(jakby na chleb nie mięli bo wszystko na sprzęt wydali). Z nerwów zrobiłem zdjęcia tych s....nów. Po co pytać jak sandacze w szczecinie? skoro wszędzie bierze tylko w jednym miejscu jesteś w stanie złapać 10szt, a w drugim 20szt. to po co pytać jechać trzepać ile wlezie. Patelnia wszystko przyjmie a wymiar w domu się sprawdzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BKUZanderFun Opublikowano 31 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2012 (edytowane) to ze prawie kazdy berze wszystko to niestety prawda ale jesli kazdy bedzie tylko o tym pisal to nic sie nie zmieni. Ale watek ten nie jest o tym tylko o tym aby sie podzielic informacjami z nad wody, jesli ktos nie chce to nie musi , jego prawo.Wydaje mi sie jednak ze jesli ktos jedzie raz na 2-3 tygodnie nad wode to fajnie trafic w miejsce gdzie bierze lepiej niz w innym miejscu albo zmienic sobie miejsce i miec info czy tam tez cos sie dzieje. Takie moje zdanie, normalny wedkarz zrozumie cel tego postu, nie kieruje tego do tzw "miesiarzy" i nie do Ciebie piotrek B. Edytowane 31 Października 2012 przez BKZanderFan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekadventures Opublikowano 31 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2012 to ze prawie kazdy berze wszystko to niestety prawda ale jesli kazdy bedzie tylko o tym pisal to nic sie nie zmieni. Ale watek ten nie jest o tym tylko o tym aby sie podzielic informacjami z nad wody, jesli ktos nie chce to nie musi , jego prawo.Wydaje mi sie jednak ze jesli ktos jedzie raz na 2-3 tygodnie nad wode to fajnie trafic w miejsce gdzie bierze lepiej niz w innym miejscu albo zmienic sobie miejsce i miec info czy tam tez cos sie dzieje. Takie moje zdanie, normalny wedkarz zrozumie cel tego postu, nie kieruje tego do tzw "miesiarzy" i nie do Ciebie piotrek B.Mam się czuć nienormalny(chyba tak bo ryby wypuszczam i drażni mnie sytuacja, która panuje w tamtym rejonie)? Bo poruszyłem drażniący dla Ciebie temat i chodzi o to by mi zamknąć gębę, bo wkońcu ją ktoś otworzył? Nie widziałem żeby ktoś choć wspomniał o rzezi na sandaczach lub egzekucji w szczecinie i okolicach, apropo tylko gadania o tym. Poza tym pisałem że zrobiłem zdjęcia, które trafiły w odpowiednie miejsce. Ciężko w takim razie będzie znaleźć normalnego wędkarza skoro bywam tam często i poważnie nie widziałem żeby ktokolwiek choć dzieciaka sandaczowego wypuścił i pewnie też figuruje na tym forum jako przykładny wędkarz, a po za forum polak(złowić, zabić, zjeść) I z tym że można złapać 10szt. byle jakie miejsce na wschodniej lub zachodniej w słoneczną pogodę na głębinie lepiej bierze . Guma perła lub motoroil główka 5.0 25gr. i tyle. nie trzeba się zbytnio wysilać. Ps. Sam pisałeś że czułeś się jak na stawie, bo tam się nie jeździ powędkować tylko po mięso. BKZanderFun Powodzenia w kolejnej wyprawie na "staw sandaczowy". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BKUZanderFun Opublikowano 31 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2012 Piotrek,Popieram Cie w 100% i jak moge tez reaguje na takie zachowania ale jezeli czujesz ze trzeba sie za to wziac to otworz now watek i po sprawie, chetnie sie tez wypowiem. Zas ten watek dotyczy innej kwesti wiec nie mieszajmy dwoch tematow jesli ktos bedzie chcial sie czegos dowiedziec o lowiskach. Jeszcze raz powtarzam popieram co piszesz , ale nie w tym watku. B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 1 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2012 ..dlatego "wypierdzielam" co week po 90km w jedną stronę od wiochy z tramwajami, co by nie widzieć tej dziczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BKUZanderFun Opublikowano 3 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2012 bylem dzis na Dziewokliczu i w sumie sie nic nie zmienilo, z kolega zlapalismy okolo 20 sandalkow z czego polowa to wymiar. Super zabawa , rybki oczywiscie w wodzie :-) Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz998 Opublikowano 3 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2012 (edytowane) tam pod mostem kolejowym? Edytowane 3 Listopada 2012 przez mateusz998 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BKUZanderFun Opublikowano 4 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2012 tam tez ale teraz jest go wszedzie naprawde sporo choc wiekszosc trzyma sie glownego koryta , z brzegu troche ciezko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz998 Opublikowano 4 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2012 Byłem dzisiaj w Siadle Dolnym... i to co się tam dzieje to szkoda słów na brzegu stoi kilku ,,wędkarzy",wszystko co złapią(czyli 30-40 cm sandaczyki) pakują do bagażnika, przeszedłem się dalej a tam co? dwóch szarpakowców... no dobra dzwonimy na straż rybacką, SSR w Szczecinie nie odbiera, PSR też , dzwonimy do SSR Gryfino i tam pan mówi łaskawie, że przekaże do Szczecina... potem próbowałem dzwonić przez następne 2 godziny do SSR i PSR i dalej nie odbierają ehhh... szkoda gadać :angry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ch4ron Opublikowano 4 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2012 Jedyne co Ci mogę poradzić, to żebyś prosił o dane strażnika, który przyjmuje zgłoszenie, wtedy jakoś z większą "ochotą" działają. U mnie w mieście Policja współpracuje z wędkarzami i bardzo szybko reagują na zgłoszenia. Zyczę nieskończonej cierpliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BKUZanderFun Opublikowano 4 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2012 brawo Mateusz za reakcje !!!nastepnym razem zrob tak jak pisze @chrom. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ERq Opublikowano 27 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2014 Ktos wie czy sie juz ruszyło w miescie ? Planujemy pojechac z kolegami ale 200km gonić i nie wiedziec co sie zastanie troche nie milo :}Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 29 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2014 Lipa panie...jakies kruciaki nie liczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 30 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2014 ..woda ma jeszcze 16st Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matiz992 Opublikowano 30 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2014 Ktos wie czy sie juz ruszyło w miescie ? Planujemy pojechac z kolegami ale 200km gonić i nie wiedziec co sie zastanie troche nie milo :}Pozdrawiam Gonić 200km żeby połowić w centrum Szczecina ? Gdzie tu przyjemność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
banita800 Opublikowano 30 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2014 Może w lodówce miejsce się zwolniło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 30 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2014 Gonić 200km żeby połowić w centrum Szczecina ? Gdzie tu przyjemność ..200km od Szczecina to rozumiem...walory estetyczne łowienia w wiosce z tramwajami są równe zeru... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matiz992 Opublikowano 30 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2014 ..200km od Szczecina to rozumiem...walory estetyczne łowienia w wiosce z tramwajami są równe zeru... Dobrze prawisz Czym dalej tym ładniej i rybniej. Chociaż nocny urban też ma swoje uroki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 30 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2014 ...czy rybiej to nie wiem...wystarczy spojrzeć na populacje suma i sandacza w okolicy Szczecina...boleni też niemało,tyle ze nie tak nieuregulowana rzeka jak wyżej i są mocno rozproszone... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matiz992 Opublikowano 1 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2014 (edytowane) Niejasno sformułowałem swoją poprzednią wypowiedź, chodziło mi bardziej o wyniki niż o faktyczną ilość ryb w wodzie. Bo jednak w naszym zabetonowanym ścieku białoryb ma świetne warunki pokarmowe a więc i drapieżnik ma co jeść.Co do samego rozproszenia zgadzam się w 100%. Tutaj zdecydowanie zaatakowanie z wody daje znacznie większe możliwości i dobranie się do skóry tym ciekawszym okazom. Edytowane 1 Października 2014 przez Matiz992 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zemsta87 Opublikowano 6 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 Witam serdecznie. Czy wie ktoś z kolegów jak wygląda sytuacja w rejonie Żabnicy, Łubnicy (okolice bliżej Gryfina)? O tej porze w tamtym roku można było powalczyć z fajnymi rybkami....C&R rules Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi