5384 Opublikowano 30 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2012 (edytowane) Witam Pomyślałem że może się komus przyda :-)Kilka kręciołów od środka Najpierw STELLA 4000 FBPotem Daiwa Exist 2500DAIWA Tournament 750EX limited edition Pozdrowienia Edytowane 30 Października 2012 przez 5384 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5384 Opublikowano 30 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2012 A teraz Daiwa EXIST 2500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5384 Opublikowano 30 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2012 No i teraz pora na DAIWA Tournament 750EX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5384 Opublikowano 30 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2012 Jak jeszcze coś znajdę to wstawię :-) Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 30 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2012 Exist banalnie prosty Jak się sprawuje,do czego go używasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 31 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2012 A to może ja wstawię coś ze stajni Shimano - Twin Power 4000 SFA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 31 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2012 To może jeszcze coś z Shimano - Twin Power 4000 FB 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 31 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2012 To może jeszcze jeden Shimano - Twin Power 2500 MgS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5384 Opublikowano 31 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2012 Witaj Wędkarz87 Potęgą Daiwy jest prostota :-)Genialny kręcioł i bardzo prosty w budowie. Bardzo mocny hamulec ;-)Używany na Bugu na Wiśle do Jigowania .Naprawdę pomimo rozmiaru 2500 dorównuje Stelce 4000 Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 31 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2012 O kurde tu mnie zaskoczyłeś,ja ten kołowrotek kupiłem z przeznaczeniem na jazio/klenie i pstrągi a Ty mi tu z jigowaniem wyskakujesz Jakie główki/gumy używasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5384 Opublikowano 31 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2012 No to cię jeszcze bardziej zaskoczę :-)Bo latają na nim tak uśredniając kopyta ze 3" i 3,5" plus główki 15-20 gram :-)A masz tą pierwszą serię Exista czy obecną?Hamulec w tej wersji sięga 5 kg :-)Naprawdę świetny młynek, taki uniwersał :-) A w moim przypadku do wszystkiego czyli rzeka i jezioro też :-) Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 1 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2012 Pierwszą,tą co Ty tyle że 2508 z płytszą szpulką. Jak długo go używasz w ten sposób? Czuć jakieś pogorszenie jeśli chodzi o pracę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5384 Opublikowano 1 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2012 Około 2 czy też 3 lata i działa jak nówex :-)Pytam o serię bo słyszałem że ten obecny następca exista nie jest już taki fajny jak poprzednik :-)No ale zależy co i jak sie łowi :-) Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 1 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2012 Ja jeszcze nowego nie widziałem,ale wiem jedno - będzie droższy niż Saltiga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 18 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 Wygrzebałem fotki Twin Powera 4000 FA troche słabej jakości bo telefonem robione ale zawsze coś : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 19 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 No i teraz pora na DAIWA Tournament 750EX To jest naprawdę pancerna maszyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stella Opublikowano 21 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2012 Ktoś kiedyś pytał o różnice pomiędzy Tp fa a Tp fb ? Starszy model fa ma korbe wkrecana w koło przekładni , a nowszy fb - nie. Zasadnicza różnica . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 22 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2012 Ktoś kiedyś pytał o różnice pomiędzy Tp fa a Tp fb ? Starszy model fa ma korbe wkrecana w koło przekładni , a nowszy fb - nie. Zasadnicza różnica .Dodałbym jeszcze (dotyczy to modeli 4000):- obudowa FB full XT-7; FA stopkę-lewa pokrywa metalowa, reszta XT-7 + dla FA- podparcie szpuli w FB łożyskowane; w FA niestety nie łożyskowane + dla FB- pinion w FB łożyskowany tylko z jednej strony; FA łożyskowany obustronnie + dla FA- koło napędowe większej średnicy w FA (większa moc przekładni) + dla FA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2013 dzisiaj rozebrałem i przesmarowałem Penna Extreme którego używam do trociowania już od kilku lat , w tym czasie wymieniłem tylko łożysko rolkikorpus alu ,rotor grafit , co prawda kiepsko układa żyłkę ,ale to przy trociowaniu jest jak dla mnie mało istotne , najważniejsze że jest wytrzymały (przekładnia cała w mosiądzu ) , i przez tyle lat ma tylko delikatny luzik , choć taki miał już od nowości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2013 Wyglada jakbyś Mobilithem z daleka do celu rzucał. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2013 A na łożysku nie ma tego różowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2013 a zgadza sie mobilith , dostał solidna porcję , a to na bokach to już po kilku obrotach , mimo że sporo , to i tak kręci płynnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2013 A na łożysku nie ma tego różowego poszło przed zamknięciem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2013 poszło przed zamknięciemchociaż teraz się zastanawiam czy nie powinno być odwrotnie , kulki do środka (z jednej strony jest otwarte) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2013 Lepiej kulki do środka. Ale jak dobrze zalepiłeś to będzie OK. Dobrze jest zalepiać z dwóch stron obudowy po jej skręceniu a przed wkreceniem korbki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi