Super Arek GT Opublikowano 10 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2014 (edytowane) Fakt, super maszyna.Gablotowy stan, nówka sztuka- Jozi dziękować!!!;-) Zadziwił mnie ten Biom jak i Ultegra- spasowaniem łożysk.Żeby każdy kołowrotek który ma oryginalne łożyska jak i te którym sie je dorzuca miały je tak ścisło, sztywno usytuowane...Musiałem nieźle się namęczyć by te oryginalne jak i dołożone, zainstalować. Małymi krokami zbliża się koniec sezonu więc napewno jeszcze coś wrzucę :-) Edytowane 10 Listopada 2014 przez Arek X Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super Arek GT Opublikowano 14 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2014 (edytowane) Tak dla porównania... Po lewej- koło od Ultegry / Biomastera 6000 Super Ship "00, z prawej koło od Super X 3000/4000 GT. I żeby już nie tworzyć kolejnych wątków, kompatybilne szpulencje do Bioma i /Ultegry 6000 Super Ship.Co się okazuje, od Shimano z lat "00, rozmiaru 8000 też pasują do nich szpulki... Jedyna różnica to wielkość tarcz hamulcowych. Edytowane 14 Listopada 2014 przez Arek X Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super Arek GT Opublikowano 30 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 Na stole zmęczony powoli kończącym się sezonem, mój wołek roboczy Super X 4000 GT. Pacjent na stole. Zaczynamy od du...py strony. Otwieramy dziada. Elementy układacza linkóf. Oporowo idziemy do przodu. Kontrola hamowania się w ekstremalnych sytuacjach. Ucinka zakręconej głowy, patroszenie. Próba sklejenia wszystkiego do kupy. Będzie żył!!!Oby kolejny sezon pracował bez stresa. ;-) 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 30 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 Arek świetny chirurg z Ciebie .Takiemu doktorowi warto przekazać pudełkowe maszynki .Niech Ci służy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5384 Opublikowano 30 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 Arek widzę, że się rozkręcasz Super materiał Zachęcam pozostałych forumowiczów to posezonowego smarowania swoich perełek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gondor Opublikowano 30 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 Ale tajemnicze znaki na kole głównym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super Arek GT Opublikowano 30 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 Józku, do doktora Żywago to mi hen, hen... Ale jest progres, bo pacjent zmartwychwstał;-)Tajemnica znaków...żadna.Przed każdą operacją plastyczną znaczy się miejsca cięć.W ostatniej chwili odłożyłem siekiere.Bo po co zmieniać coś, co jest dobre;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brambor Opublikowano 12 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2014 Może komuś się przyda https://www.youtube.com/user/profishercomua/videos 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5384 Opublikowano 12 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2014 Może komuś się przyda https://www.youtube.com/user/profishercomua/videosCześćŚwietne filmy Dzięki Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 12 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2014 Ja go obserwuje prawie od początku kiedyś inaczej robił filmiki, teraz pełna profeska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 17 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 Może komuś się przyda https://www.youtube.com/user/profishercomua/videos Sesja z New Morethan Branzino bardzo ciekawa. Dla mnie tego typu film to najlepsza recenzja kolowrotka. Duzo bardziej wartosciowa, niz opinie uzytkownikow... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 17 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 Ooo, pinion już nie ze stali. może nie będzie trrrr Godne zębiska. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 17 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 Tak. Dobre filmy. Myślałem nad własnoręcznym serwisem Ceratki 2510R - już nie myślę, trzeba znać swoje ograniczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 17 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 Tak. Dobre filmy. Myślałem nad własnoręcznym serwisem Ceratki 2510R - już nie myślę, trzeba znać swoje ograniczenia. Bez przesady. Nie wiem z jakimi narzedziami i z jakim bagazem doswiadczen startujesz do tej Certate.Ale jesli masz to komplet narzedzi, czysty stol, dobre swiatlo, smarowidla i 2 godziny czasu...to do dziela!W razie czego polecam nagrywac filmik z rozkladania kolowrotka. W 100 % wyjasnia co skad wyszlo i gdzie ma wrocic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 17 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 Daniel... pewnie masz rację, ale... po pierwsze primo kot (włażący często na stół, bo tak), po drugie primo 1,5 roczna córka pod stołem, plus brak czasu, plus brak cierpliwości i umiejętności. Turki dałem radę, TD też. Ale ilość tych podkładek, podkładeczek... dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 17 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 Może komuś się przyda https://www.youtube.com/user/profishercomua/videosTo pokazówka. Same czyste kołowrotki i trochę udawanych ceregieli z dostrojeniem.Niech pokaże taki kołowrotek co z zewnątrz i wewnątrz przypomina ruski traktor umazany czarnym mazidłem,a stan techniczny daleko odbiega od ideału,wtedy białe podłoże zrobi się niezbyt czyste.A pieszczotliwe dostrajanie mechanizmów zajmie więcej czasu jak 10 filmików razem wziętych. PozdrawiamJózef Leśniak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 17 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 To pokazówka. Same czyste kołowrotki i trochę udawanych ceregieli z dostrojeniem.Niech pokaże taki kołowrotek co z zewnątrz i wewnątrz przypomina ruski traktor umazany czarnym mazidłem,a stan techniczny daleko odbiega od ideału,wtedy białe podłoże zrobi się niezbyt czyste.A pieszczotliwe dostrajanie mechanizmów zajmie więcej czasu jak 10 filmików razem wziętych. PozdrawiamJózef Leśniaknie no ja mam go na yt w sledzonych i powiem Panu że w kilku daiwach były ścięte zęby także nie sam miód, ale niestety z filmu pracy po serwisie zweryfikować się nie da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 17 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 (edytowane) nie no ja mam go na yt w sledzonych i powiem Panu że w kilku daiwach były ścięte zęby także nie sam miód, ale niestety z filmu pracy po serwisie zweryfikować się nie da No właśnie nie sprawdzimy. Nie mniej jednak te filmiki dobre są jako lekcja poglądowa dla mniej wtajemniczonych i początkujących serwisantów.W zasadzie tak właśnie powinien wglądać wzorcowo ergonomicznie wyposażony warsztat jak na tych filmach.Czysto,schludnie i wszystko na swoim miejscu.Tylko oby właśnie takie kołowrotki dopisały.Nieskromnie dopowiem że mniej więcej mam podobnie urządzony warsztat. PozdrawiamJózef Leśniak Edytowane 17 Grudnia 2014 przez Józef Lesniak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 17 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 Daniel... pewnie masz rację, ale... po pierwsze primo kot (włażący często na stół, bo tak), po drugie primo 1,5 roczna córka pod stołem, plus brak czasu, plus brak cierpliwości i umiejętności. Turki dałem radę, TD też. Ale ilość tych podkładek, podkładeczek... dziękujęr.DO Not try this at home 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 17 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 No właśnie nie sprawdzimy. Nie mniej jednak te filmiki dobre są jako lekcja poglądowa dla mniej wtajemniczonych i początkujących serwisantów.W zasadzie tak właśnie powinien wglądać wzorcowo ergonomicznie wyposażony warsztat jak na tych filmach.Czysto,schludnie i wszystko na swoim miejscu.Tylko oby właśnie takie kołowrotki dopisały.Nieskromnie dopowiem że mniej więcej mam podobnie urządzony warsztat. PozdrawiamJózef Leśniakzazdroszczę miejsca pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 17 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 (edytowane) zazdroszczę miejsca pracy Mój warsztat przeszedł wiele modernizacji i dostosowań i ostatnio udało mi się zamontować ostatnią część wyposażenia razem z dodatkowym oświetleniem.Wyposażony jest oprócz dobrych narzędzi również w specjalne dorabiane,służące do demontażu,montażu niektórych mechanizmów bez uszczerbku dla nich oraz ich regulacji.To co jest na stole to tylko cząstka,służąca do bezpośredniej pracy.Wisząca szafka nad warsztatem i obok z prawej strony z 4-ma szufladami kryją skarby z częściami i innymi akcesoriami. W każdej chwili mogę zamontować dodatkowe urządzenia na warsztacie jakie w danej chwili są potrzebne do pracy ( wiertarka precyzyjna,imadełko,lupa na łamanym wysięgniku z ośmiokrotnym powiększeniem,szlifierka itp.).Warsztat dostosowany jest też do naprawy i montażu wędzisk oraz lakierowania. PozdrawiamJózef Leśniak Edytowane 17 Grudnia 2014 przez Józef Lesniak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 17 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 (edytowane) Może komuś się przyda https://www.youtube.com/user/profishercomua/videosMasa maszynek. Już oglądam te moje. Może się czegoś dowiem ciekawego. Już obejrzałem. Super zrobione. Dowiedziałem się kilku rzeczy upraszczających temat.Część robiłem od dupy strony.Tylko zmartwiły mnie te plastikowe zębatki w TP 02 SW.... Edytowane 17 Grudnia 2014 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maicke82 Opublikowano 18 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 To pokazówka. Same czyste kołowrotki i trochę udawanych ceregieli z dostrojeniem.Niech pokaże taki kołowrotek co z zewnątrz i wewnątrz przypomina ruski traktor umazany czarnym mazidłem,a stan techniczny daleko odbiega od ideału,wtedy białe podłoże zrobi się niezbyt czyste.A pieszczotliwe dostrajanie mechanizmów zajmie więcej czasu jak 10 filmików razem wziętych. PozdrawiamJózef LeśniakTeraz jest moda i ogólny przykaz na serwis kołowrotka zaraz po kupnie, bo inaczej mozna zęby na przekładni zgubić albo korbę ukręcić. Zatem duża część sprzętu na stole polskich majsterkowiczów wygląda dokładnie tak samo. Nie ma przy czym rąk ubrudzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 18 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 No właśnie nie sprawdzimy. Nie mniej jednak te filmiki dobre są jako lekcja poglądowa dla mniej wtajemniczonych i początkujących serwisantów.W zasadzie tak właśnie powinien wglądać wzorcowo ergonomicznie wyposażony warsztat jak na tych filmach.Czysto,schludnie i wszystko na swoim miejscu.Tylko oby właśnie takie kołowrotki dopisały.Nieskromnie dopowiem że mniej więcej mam podobnie urządzony warsztat. PozdrawiamJózef Leśniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 18 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 Taaa, tylko żeby psiak tam jeszcze nie zaglądał No właśnie nie sprawdzimy. Nie mniej jednak te filmiki dobre są jako lekcja poglądowa dla mniej wtajemniczonych i początkujących serwisantów.W zasadzie tak właśnie powinien wglądać wzorcowo ergonomicznie wyposażony warsztat jak na tych filmach.Czysto,schludnie i wszystko na swoim miejscu.Tylko oby właśnie takie kołowrotki dopisały.Nieskromnie dopowiem że mniej więcej mam podobnie urządzony warsztat. PozdrawiamJózef Leśniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi