norbertkrakow Opublikowano 9 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 To zależy co to za tp, bo jednego mgsa 4000 znam doskonale, był u mnie kilka razy bo każdy każdemu go wciskal jako idealny a później ujawnial się mały defekcik nie do usunięcia.A cóż takiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 9 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 No ładnie, a przekładnię oznaczyłeś przed rozbiórką ?Jeżeli to pytanie do mnie to nie, nie oznaczyłem. Koło jest tu okrągłe A tak serio to aby złożyć zawsze tak samo musiałbyś praktycznie wszystkie części jakoś zaznaczać. Biomek nie chodził do końca tak jak powinien (chociaż podobno prawie nówka ) Po konserwacji jest o niebo lepiej. Następnym razem dołożę mu łożysko na prawą stronę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gofer2005 Opublikowano 10 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 To zależy co to za tp, bo jednego mgsa 4000 znam doskonale, był u mnie kilka razy bo każdy każdemu go wciskal jako idealny a później ujawnial się mały defekcik nie do usunięcia. Nie wiem czy to ten ja kupiłem od kol. Pickerel. Co to za defekcik ? u mnie wydaje się że nic złego się nie dzieje, poza szumiącą czasami rolką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 11 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 (edytowane) Nie wiem czy to ten ja kupiłem od kol. Pickerel. Co to za defekcik ? u mnie wydaje się że nic złego się nie dzieje, poza szumiącą czasami rolkączyli jak nie zauważyłeś to pewnie nie ten obornika roztrzasac nie lubie wiem że z moich znajomych nikt shitu nie kupi bo trochę forumowych maszyn z defektami poznałem, a i na allegro kilku cwaniaków również których najlepiej omijać szerokim łukiem. Edytowane 11 Stycznia 2015 przez Kombajnista_z_PGRu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 11 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 (edytowane) czyli jak nie zauważyłeś to pewnie nie ten obornika roztrzasac nie lubie wiem że z moich znajomych nikt shitu nie kupi bo trochę forumowych maszyn z defektami poznałem, a i na allegro kilku cwaniaków również których najlepiej omijać szerokim łukiem.To może warto byłoby ostrzec innych przed takimi cwaniakami? Edytowane 11 Stycznia 2015 przez Artech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 11 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 To może warto byłoby ostrzec innych przed takimi cwaniakami?To ja się pierwszy zapisuję na listę i będę miał już "z czapki"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbertkrakow Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Tica libra poszła do kolegi z forum . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5384 Opublikowano 27 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Hej Jak Ci się sprawdza ten smar i oliwka?Gęstnieje na mrozie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbertkrakow Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Nic nie gęstnieje jest mazidło pierwsza klasa. Najlepszy jaki miałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Czemu ośka taka czarna w brudnym smarze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Czemu ośka taka czarna w brudnym smarze ?Ty to masz oko. Faktycznie, czarno tam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Pytam z ciekawości, bardzo lubie libry i oko do nich mam, maja kilka przypadlosci na ktore zwraca się szczegolnie uwage. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 (edytowane) Tak dla ścisłości jak Kolega zapomnial oś wyczyścić to da się to zrobić bez demontażu posuwu szpuli bo widze ze juz mlynek skrecony, warto jest to wrecz obowiazkowe bo tylko syfi się pod rotorem i mozna przy okazji oske spilowac jak się nazbiera syfilisu Aha i jeszcze jedno na nieodtluszczonym i umytym do czysta wormie nawet ardent trzymac się nie będzie Edytowane 27 Stycznia 2015 przez Kombajnista_z_PGRu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbertkrakow Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Nie będę się sprzeczał z fachowcami szczególnie z Warszawy.Jestem cienki bolek Tu są wszyscy najmądrzejsi. PAKA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Nie trzeba się sprzeczac tylko wnioski wyciągać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Tak dla ścisłości jak Kolega zapomnial oś wyczyścić to da się to zrobić bez demontażu posuwu szpuli bo widze ze juz mlynek skrecony, warto jest to wrecz obowiazkowe bo tylko syfi się pod rotorem i mozna przy okazji oske spilowac jak się nazbiera syfilisuAha i jeszcze jedno na nieodtluszczonym i umytym do czysta wormie nawet ardent trzymac się nie będzie Pan Kombajnista ma tutaj niestety rację,a szczególnie jeśli chodzi o worma. PozdrawiamJózef Leśniak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super Arek GT Opublikowano 23 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2015 Czas odśnieżyć temat... Ostatnio niespodziewanie dołączył do mojej małej kolekcji, Stradic 6000 FG.Dziewiczy, w świetnym stanie wizualnym i mechanicznym...Trzeba go było odświeżyć jedynie od środka. Tuż przed... mocarnie w środku już po kąpieli powoli składamy Z ,,kolegą" Biomaster-em Super Ship po zabiegu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TYY Opublikowano 23 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2015 Rzeczywiście stan igła . W środku jak nowy wygląda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 23 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2015 (edytowane) Rzeczywiście stan igła . W środku jak nowy wygląda.Rzeczywiście stan igła . W środku jak nowy wygląda.nie wierz w bajki na bank kilo szpachli.Arku mobilgrease xhp222 ? Może jak nówencja to by warto odrazu łożyska poupychac gdzie się da ? Edytowane 23 Marca 2015 przez Kombajnista_z_PGRu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super Arek GT Opublikowano 23 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2015 Łukasz, zakup w ciemno, z przesyłką do domu więc nie mogłem wcześniej obadać go miernikiem lakieru... Chyba lakier oryginał...Fakt, kołowrotek z relacji sprzedawcy był nad wodą z 5 razy, okazał się za ciężki do jeziorowego gruntowania.Stan wizualny i mechaniczny raczej potwierdzają to co o nim wspominał.Ze smarem trafiłeś- XHP 222, tylko tego smaru i oliwy z nim zmieszanej używam.Łożyska zaaplikowane przy serwisie- na prawą stronę i pod wałek posuwu.Więcej nie potrzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 23 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2015 Łukasz, zakup w ciemno, z przesyłką do domu więc nie mogłem wcześniej obadać go miernikiem lakieru... Chyba lakier oryginał...Fakt, kołowrotek z relacji sprzedawcy był nad wodą z 5 razy, okazał się za ciężki do jeziorowego gruntowania.Stan wizualny i mechaniczny raczej potwierdzają to co o nim wspominał.Ze smarem trafiłeś- XHP 222, tylko tego smaru i oliwy z nim zmieszanej używam.Łożyska zaaplikowane przy serwisie- na prawą stronę i pod wałek posuwu.Więcej nie potrzeba gicior będzie służył, w dobre ręce trafił ja szukam fajnej korbki na łożyskach do gtma dla kolegi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 23 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2015 Ze smarem trafiłeś- XHP 222, tylko tego smaru i oliwy z nim zmieszanej używam.Taaaaaa...Ma tylko jedną wadę, śmierdzi jak zdechły skunks... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 23 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2015 Taaaaaa...Ma tylko jedną wadę, śmierdzi jak zdechły skunks...z ciekawostek, ostatnio Andrzej @Godski wysłał mi próbkę morskiego smaru penna który okazał się identyczny jak ten xhp222 i to już zanim go rozpakowalem czułem że gdzieś to już grali konsystencja i kolor ten sam smród również, ale podobno sandacze to lubią odrazu apeluje do wszystkich, nie smarujcie se tym "kija" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TYY Opublikowano 23 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2015 Nie wiedziałem za bardzo gdzie walnąć posta to mówie tutaj chyba będzie jeden z odpowiednich tematów. Pytanie mam odnośnie oporówki do emblema ,,zetki,, . Da radę dorwać nową taką oporówkę, a może pasuje od jakiejś innej daiwy ? Bo zaczyna się ,,puszczać,, przy temperaturach koło 0/2 stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 23 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2015 Nie wiedziałem za bardzo gdzie walnąć posta to mówie tutaj chyba będzie jeden z odpowiednich tematów. Pytanie mam odnośnie oporówki do emblema ,,zetki,, . Da radę dorwać nową taką oporówkę, a może pasuje od jakiejś innej daiwy ? Bo zaczyna się ,,puszczać,, przy temperaturach koło 0/2 stopni. czyszczenie + podkładka pod tulejke na początek, a jak nie pomoże to od prawie każdej daiwy Ci podejdzie, jeśli to ta zetka która u mnie była na dokladaniu łożysk to oporówki nie kąpalem w benzynie, czyscilem papierem, także nie zakładaj odrazu najgorszego Kolego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi