domeldoom Opublikowano 25 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2023 (edytowane) Cześć, niechcący i nieplanowanie dogadałem się na zakup łodzi wiosłowej.Czy muszę spisywać umowę ze sprzedawcą? pozdrawiam,Tomek Edytowane 25 Września 2023 przez Tomasz Dyduch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 xjakub Opublikowano 25 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2023 Musisz/nie musisz ale dla własnego komfortu (bezpieczeństwa) raczej warto. Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 domeldoom Opublikowano 25 Września 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2023 Musisz/nie musisz ale dla własnego komfortu (bezpieczeństwa) raczej warto. Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu TapatalkaA czy do rejestracji wymagana jest umowa/faktura? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 xjakub Opublikowano 25 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2023 Musisz udowodnić że jednostka jest Twoja - więc tak jest potrzebna umowa lub faktura/paragon. Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karkoszek Opublikowano 25 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2023 Łodzi wiosłowej nie musisz rejestrować. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 domeldoom Opublikowano 25 Września 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2023 Łodzi wiosłowej nie musisz rejestrować.Do łowienia też nie? A jakbym hipotetycznie chciał montować silnik elektryczny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 xjakub Opublikowano 25 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2023 Też nie musisz. Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rafaldslbi Opublikowano 25 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2023 Hm ja poszedłem do urzędu i pani mówi pan nie ma obowiązku rejestrować tak małej Łodzi. Więc poprosiłem aby odmowę rejestracji mi wydała na piśmie w przypadku kontroli. To pani powiedziała że to jednak zarejestruje mi tą łódkę.rejstracja bez umowy i faktury. Oświadczenie iż jestem właścicielem wystarczyło. A ostatnim czasem na jeź. Niesłysz posypali z państwowej mandaty. Ło i od razu na łódkah pojawiły się świeżo malowane numery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 meps Opublikowano 25 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2023 A potem nadleciał smok i spalił wszystkie łódki. Nie trzeba rejestrować i nie trzeba mieć umowy kupna przy ewentualnej rejestracji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 xjakub Opublikowano 25 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2023 U mnie chcieli dowodu zakupu i takowy musiałem okazać. Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 meps Opublikowano 26 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2023 (edytowane) Ta Edytowane 26 Września 2023 przez Biesan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 xjakub Opublikowano 26 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2023 TaTa Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Misiek1 Opublikowano 26 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2023 Ja na kartce spisałem umowę z gościem -nie wiem czego Ty się boisz .Taka umowa wbrew pozorom wiele daje w razie sytuacji gdy podpływa do Ciebie gość i mówi żebyś poczekał zaraz przypłynie policja bo płyniesz jego 2-3 miesiące temu skradziona łódką .Niby inny kolor ale ma jedne patent , który tylko ta osoba , która Ciebie zatrzymała potrafi zrobić .Osobiści widziałem taka akcje na wodzie a starsze małżeństwo ledwo tego zawałem nie przypłaciło. Swoją też zarejestrowałem tak w razie W. Pokazałem wtedy też ta umowę. Nie wiem czy trzeba czy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 domeldoom Opublikowano 27 Września 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2023 -nie wiem czego Ty się boisz .- Ja nikogo się nie boję! Choćby niedźwiedź... to dostoję! A na poważnie - tylko pytałem, nie boję się spisać umowy.Kwestia tego czy mi to potrzebne do np. rejestracji, ale już wiem. Temat zamknięty. Dziękuję i miłego dnia,Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
domeldoom
Cześć,
niechcący i nieplanowanie dogadałem się na zakup łodzi wiosłowej.
Czy muszę spisywać umowę ze sprzedawcą?
pozdrawiam,
Tomek
Edytowane przez Tomasz DyduchOdnośnik do komentarza
13 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi