porto Opublikowano 31 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2012 Zastanawiam sie nad zakupem tego kolowrotka. Slyszalem o nim dobre opinie w testach tez wypada niezle - http://www.tackletour.com/reviewdaiwabradia.html Prosze o Wasze opinie na temat tego kolowrotka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 31 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2012 Ta łamana rączka cienko wygląda która będzie się wyrabiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martek Opublikowano 31 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2012 Czesc--za duzo nie powiem,bowiem mialem ten kolowrotek swego czasu kilkanascie dni i tylko krecilem "na sucho"--ale z tego co kojarze----bardzo dobrze spasowany i bardzo dobra praca(podkreslam "na sucho" w domu bez obciażen)Nie podobala mi sie budowa--wydawał sie taki plastikowy :)i delikatny (w porównaniu do stradica czy sustaina) ,ale to pewnie rzecz gustu,a i pewne bedzie miało znaczenie do czego chcesz go używać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 31 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2012 Jak do lekkich zadań to może jakieś siemano z lepszą kulturą pracy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
porto Opublikowano 31 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2012 No do lekkich Sparowany mialby byc z Lamiglasem XSH 114 2L. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 31 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2012 Ta łamana rączka cienko wygląda która będzie się wyrabiać.Akurat Daiwowe korby się nie wyrabiają jakoś... Szczególnie po 1998 roku, nity są pancerne (czyli na zamku nie klekocą), a na "sześciokącie", to nawet starsze rupiecie się nie luzują (nawet takie dwudziestoparoletnie)... Co jak co ale te "łamane" korbki też robią dobre.. A wracając do meritum, to taka uboższa ceratka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 31 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2012 (edytowane) Mam 3 Bradie. Niestety mało używane, ale poza łożyskowaniem rolki kabłąka (plastikowa tulejka, a nie łożysko kulkowe), nie mam powodu, żeby narzekać. 2500R, to po prostu pancerne 2500. 3000 (choć większy, a na takich samych bebechach, ergo - powienien mniej wytrzymać) robi nie gorsze wrażenie, natomiast 1503, to subtelny "lajcik", ale solidne i trwałe wrażenie robiący. Plastikowe, to one za cholerę nie są. Wręcz przeciwnie: bierzesz w łapę i czujesz metalowy konkret. Zaznaczam, że ja kupiłem je, kiedy były w USA (i śladowo w Europie) w bardzo promocyjnych cenach. Bardzo! Pozdrawiam,Fatso Edytowane 31 Października 2012 przez Fatso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MefistoFishing Opublikowano 31 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2012 No Bradie są mocarne..plastikowy mają jeno rotor...ale korpus żelazny myślę, że mocowo jak stare Emblemy..tylko odwrotnie...emblemy miały plastikowe korpusy a rotor ALU, a tu odwrotnie ... i jak pisze Szwoleżer...te składane korbki luzów zadnych nie miały !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrrd Opublikowano 1 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2012 A jak sprawa wygląda z przekładnia: na 100% jest taka sama jak w Certate ? Zdania są podzielone jedni mówią, że to samo inni że gorsze materiały itp ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 1 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2012 (edytowane) Cytat ze strony sklepowej Mefisto:'.. Bradia. Posiada ona dwa łożyska mniej niż certate, ponadto rotor został zaadoptowany od modelu Caldia. Korpus i całe "wnętrzności" to już CERTATE.'Moja (2500R) drugi rok bez zarzutu. Edytowane 1 Listopada 2012 przez slawek_2348 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 1 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2012 A jak sprawa wygląda z przekładnia: na 100% jest taka sama jak w Certate ? Zdania są podzielone jedni mówią, że to samo inni że gorsze materiały itp ?Na to bardzo bym nie liczył, prawdopodobnie tak jak JDM TP a Stelka.Popatrz za rarenium do tego lamiego, chłopaki dają mu pozytywne opinie, nie wiem czy nie warto się pokusić nawet o 4000, która waży 260g i długi kij powinna dobrze wyważać, a i mocowo będzie lepsza.Za 1000zł masz z zapasową szpulą.W Fm są chyba bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrrd Opublikowano 1 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2012 Jeśli Bradia ma przekładnie od certatki to jak dla mnie wybór jest prosty;) tylko kto to potwierdzi hehe Rarenium........ tez brałem pod uwage, jednak nie wiem czy nie jest zbyt plastikowo-delikatny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 1 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2012 (edytowane) Znajdziesz na forum Tpe chyba pisał że chłopaki katują na atlantyku i dzielnie młynki się spisują, wybór zawsze jest Twój.Tu masz jeszcze zapasową szpulkę.Szału napewno nie będzie a jakimi przynętami będziesz łowił, przecież to lekki patyk więc mordingu nie będzie .A na atlantyku to one nie mają łatwego życia. Edytowane 1 Listopada 2012 przez Jozi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrrd Opublikowano 1 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2012 W DE rarenium jest w dosyć kuszącej cenie. Ma to byc do Avida 1oz, 15-20gr + 3 calowa gumka. Mam certatke 2500 i jestem b.zadowlony temu zastanawiam się nad Bradią. Rarenium hm myśle , że bedzie troche za delikatny............... jednak te moje myślenie jest bezpodstawne heheheh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 2 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2012 4000 powinna spokojnie dać radę..Koleś napiera tym avidem i okumą saliną 4000-trochę jest ciężka ale już 5 sezon chodzi bez większych problemów.Może tak nad battle byś pomyślał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 2 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2012 Jeśli Bradia ma przekładnie od certatki to jak dla mnie wybór jest prosty;) tylko kto to potwierdzi hehe... Hehe,schemat potwierdzi. Jeśli numery części są takie same, to i kółka też.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 2 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2012 Do jednouncjowego Avida (9') dopinam Bradię 3000, natomiast do Avida 3/4 oz. mam 2500R. Te kombinacje są (moim zdaniem) najlepsze.Generalnie do kijów 12lb (niezależnie od długości) najlepiej pasuje mi rozmiar 2500, do 10lb i mniej - 1500-2000, a rozmiar 3000 do kijów 17-20lb. Cały czas mówię o rozmiarach Daiwy. Waga też ma znaczenie, ale rozmiar kołowrotka (WSZELKIE jego wymiary) według mnie jest ważniejszy, przy dobieraniu kręćka do kija. Pzdr,Fatso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 2 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2012 Michał dobrze prawisz Bradia 3000 to shimano 4000 i do uncjówki jak ulał .Do kijka 12lb spokojnie każda daiwka w nowej rozmiarówce 2500 styka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 2 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2012 Ba! Wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 6 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 Kupilem pare dni temu Bradia 3000. Model chyba z 2010. Kilka pytan mam. -Na sucho kolowrotek kreci bardzo fajnie ale szumi porownujac np do TD S/X 2500iA. Normalne? Da sie ten szum zredukowac?-Jaki inne szpulki pasuja do tego kolowrotka? Certate?-Gdzi moge kupic lozyska i jakie? Chodzi mi po glowie upgrade. -Do jakich max ciezkich przynet ten model sie nadaje? Dzieki i Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 6 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 szpulki Certate i Caldia na pewno i pewnie inne R4 też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 6 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 Każda R4 w rozmiarach 3000 i 3500 będzie pasować ... Dobry kołowrotek . Sam mam i używam na sandacze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 6 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 Aha szpule pasują jeszcze zamiennie od cormoran chronos 3500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba1981 Opublikowano 6 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 Każda R4 w rozmiarach 3000 i 3500 będzie pasować ... Dobry kołowrotek . Sam mam i używam na sandaczeJesteś pewny że od 3500 będzie pasować ? 3500 i 4000 ( Certate) są rozmiarowo większe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 6 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 Dobra to szpulke mamy mniej wiecej rozpracowana A co z reszta pytan? -Na sucho kolowrotek kreci bardzo fajnie ale szumi porownujac np do TD S/X 2500iA. Normalne? Da sie ten szum zredukowac?-Gdzi moge kupic lozyska i jakie? Chodzi mi po glowie upgrade.-Do jakich max ciezkich przynet ten model sie nadaje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi