Livers Opublikowano 5 Października 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2023 A dlatego, że łowię nim pstrągi i moim zdaniem mimo, że od zawsze łowię szybkimi wędziskami, to w tym przypadku plecionka jest nietrafionym wyborem. Kijek jest szybki. Posiada spory zapas mocy, który pozwala na zacięcie pstrąga, na dalekim dystansie, "z nadgarstka".To tylko moja ocena ale myślę, że akurat w tym przypadku plecionka bardziej przeszkadza niż pomaga.Ale już model 702 i 6lb do 7g, wręcz prosi się o plecionkę. Rozumiem o co Ci chodzi. Też mam obawy żeby nie kupić za szybkiego kija bo pstrągi mogą od nìego odbijać . Druga obawa jest taka żeby ryby nie spadały. Ponieważ umnie na wszystkich wodach jest no kill i łowimy na haki bezzadziorowe . Czyli skłaniam się bardziej ku MF . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Livers Opublikowano 5 Października 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2023 Nr 6 posiadam w cascie i spinie . Obie wersje z możliwością założeni wklejki (dodatkowa szczytówka uważam że jest to świetny kij pstragowo okoniowy do normalnej wielkości przynęt Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkKiedyś próbowałem łowić pstrągi na wklejkę, po prostu nie moja bajka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Livers Opublikowano 5 Października 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2023 A nie 5 przypadkiem ?No właśnie na temat tego blank słyszałem też dobre opinie. Ale też takie że to specyficzny blank na który trzeba się nauczyć łowić. I zakup takiego blanku to duże ryzyko że może nie podpasowac. A chyba jest najdroższym blankiem z pośród listy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 5 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2023 Kiedyś próbowałem łowić pstrągi na wklejkę, po prostu nie moja bajka. A nie nie , wklejka pod okonia w tym setupie mam w zasadzie 4 wędki- posiadając dwa dolniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 5 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2023 (edytowane) Nie wiem jakie to mają być te woblery 9cio cm i jaka woda ale Matagi nie udźwignie. Może minnow z nurtem. W sumie to mam 9 cm salmiaki i rapale i w styczniu na wodzie pstrągowej będę więc jak się nie śpieszysz.....No i ma 234cm. Edytowane 5 Października 2023 przez Andru77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 5 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2023 BR 2,52m do 18g i 12lb da radę tym wobkom, jak sądzę. Podobnie (chyba) poz. 3 chociaż nie próbowałem. Tu sporo zależy od charakteru wody???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmiszk1 Opublikowano 5 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2023 Bez problemu da rade Suza 8lb. Miałem pozycje 1,3,4,6 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ostry krokodylec1 Opublikowano 7 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2023 Zobacz wędki pstrąg fascynacja z corony fishing. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 7 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2023 Zobacz wędki pstrąg fascynacja z corony fishing.Swego czasu skuszony ceną (lobardu, na allegro) podjechałem do sprzedającego. Obejrzałem kijek. Co zobaczyłem, to zasadniczo Avida???? a przynajmniej kijek bardzo go przypomina. Pierwsze wrażenie ale w sumie, całkiem pozytywne. Niestety, ten był do 21g. Zbyt mocny dla moich zastosowań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dante Opublikowano 8 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2023 Kup sobie gotowca TENRYU RAYZ SPECTRA RZS82M 2,49m 5-20g i będziesz zadowolony. Wysłane z mojego SM-G998B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 8 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2023 Jest też niezła Yamaga na giełdzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Livers Opublikowano 9 Października 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2023 Kup sobie gotowca TENRYU RAYZ SPECTRA RZS82M 2,49m 5-20g i będziesz zadowolony. Wysłane z mojego SM-G998B przy użyciu TapatalkaHej ten kij widziałem nowy w cenie 1100 euro. Trochę dużo jak dla mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Livers Opublikowano 9 Października 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2023 Zobacz wędki pstrąg fascynacja z corony fishing. Miałem w ręku pstrąga fascynacje PF240MLMF 5-14G i jakoś mi nie leżał. Myślę że w tej cenie można kupić lepszy kij pod kropki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dante Opublikowano 9 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2023 Hej ten kij widziałem nowy w cenie 1100 euro. Trochę dużo jak dla mnie.Niech zgadnę: Francja.Wieczorem albo jutro podeślę Ci link do sklepu za około 2000zl. Teraz mają aktualizację. Wysłane z mojego SM-G998B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Livers Opublikowano 9 Października 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2023 Jest też niezła Yamaga na giełdzie... Ma Pan na myśli ten kij? Yamaga Blanks Calista 86L TZ Nano Spin. 258cm., cw.18g.,waga 93g. Powiem szczerze, że nigdy nie słyszałem o tych wędkach. Może ktoś jakieś opinie na temat tego modelu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Livers Opublikowano 9 Października 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2023 Niech zgadnę: Francja.Wieczorem albo jutro podeślę Ci link do sklepu za około 2000zl. Teraz mają aktualizację. Wysłane z mojego SM-G998B przy użyciu TapatalkaMożliwe, ale dokładnie nie pamiętam. Jakie masz opinie na temat tego kija? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dante Opublikowano 9 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2023 Tego akurat modelu nie miałem w ręku, miałem inne. Japoński top w łowieniu pstrągów. Wysłane z mojego SM-G998B przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 9 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2023 (edytowane) Ma Pan na myśli ten kij? Yamaga Blanks Calista 86L TZ Nano Spin. 258cm., cw.18g.,waga 93g. Powiem szczerze, że nigdy nie słyszałem o tych wędkach. Może ktoś jakieś opinie na temat tego modelu ?Tak Jest sporo filmików z kijkiem w roli głównej, np. https://youtu.be/Nl64whwSNig?si=Q8LW6bTnbH8Q4xIc Patrząc jednak na tę filmotekę, nie za bardzo widać, jak by się spisywały na pstrągach. Może to jednak była nie trafiona sugestia z mojrj strony. Edytowane 9 Października 2023 przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 9 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2023 Waldku, to typowy kij do egi więc bliżej mu do zedzisławów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drakmen Opublikowano 10 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2023 Chyba nie było takiej propozycji. Rzuć okiem na DSS1024-2 batsona. Używkę można kupić w fajnych pieniądzach, a i nowy nie wyjdzie jakoś kosmicznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dipper Opublikowano 10 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2023 Łowienie na woblery nie stawia wyśrubowanych wymagań przed kijem, a ten DSS całkiem przyjemny. Wszystkie wymieniane pstrągowe "maszyny" to chyba bardziej do szybkich wabików się nadają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 10 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2023 (edytowane) Waldku, to typowy kij do egi więc bliżej mu do zedzisławów.Tak właśnie pomyślałem, jak przyjrzałem sìę ich pracy.Dzięki. Edytowane 10 Października 2023 przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Livers Opublikowano 10 Października 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2023 Chyba nie było takiej propozycji. Rzuć okiem na DSS1024-2 batsona. Używkę można kupić w fajnych pieniądzach, a i nowy nie wyjdzie jakoś kosmicznie. Parametry fajne 2,60 m, cw 10-21 g moc 8-12 lb akcja M/Fast, tylko zastanawiam się jak sobie ten kij radzi z małymi przynętami 4-5 gram ? Masz ten kij ? Jako się spisuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 10 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2023 (edytowane) Parametry fajne 2,60 m, cw 10-21 g moc 8-12 lb akcja M/Fast, tylko zastanawiam się jak sobie ten kij radzi z małymi przynętami 4-5 gram ? Masz ten kij ? Jako się spisuje? Nie mam bladego pojęcia, jak ten kijek da sobie radę ale wiem, od czego zaczynałem swoje "pstrągowanie". Jakoś nie miałem problemów z rzutami ,czy prowadzeniem obrotówki nr 1, ale nie miałem też problemów z woblerami w rozmiarze trociowym. Wielokrotnie już powtarzałem, że to właśnie ten kijek, był moim podstawowym orężem, na Kwisę, Bóbr, Dunajec. A w Odrze łowiłem nim klenie, czasem brzany i sandacze. Przez wiele sezonów.Mocy mu nie brakuje (17lb) a czuła, stosunkowo delikatna szczytówka, pozwala naprawdę na wiele. Mowa oczywiście o X86MTS od Lamiglasa. Są jeszcze w obiegu wtórnym. Dla mnie, białe kruki i właśnie jednego sobie "odkupiłem" kilka m-cy temu. https://photos.app.goo.gl/8e1qz2FiAEQoGKip9 Edytowane 10 Października 2023 przez popper 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dante Opublikowano 10 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2023 https://zvejoklis.lt/module/ambjolisearch/jolisearch?s=tenryu Można kupować, sklep sprawdzony. Wysłane z mojego SM-G998B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi