krzyszt Opublikowano 28 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2007 Witam wszystkich,mam pytanie do kolegów z Warszawy i okolic: gdzie można wybrać się na ryby (jerkowanie, spinning), nie robiąc 300km. w jedną stronę? Szukam miejsca, gdzie można się wybrać w sobotę, zostać na noc i wrócić w niedzielę (oczywiście po porannym łowieniu). Możliwość wynajęcia łodzi mile widziana. Na taki luksus jak brak tłoku na wodzie nie liczę, ale może... Pozdrawiam Krzyszt P.S.Po 5 godzinnej jeździe samochodem tracę zapał wędkarski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 28 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2007 Krzyszś! zmień samochód a tak na poważnie: ja niestety nie z tej cześci kraju, ale myśle,że koledzy ze 100licy pmogą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirat Opublikowano 28 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2007 Mam ten sam problem co ty mieszkam jednak w Poznaniu. Przepraszam że się podłączyłem pod twój post ale ostatniobryndza . Jestem już zdesperowany ostatnie 3 wypady bez brania. Zresztom Tofik z którym byłem też nic. Może ktoś zna jakieś miejsca niedaleko Poznania dla podbudowania morale . Ryby oczywiście wracają do wody pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
argrabi Opublikowano 29 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2007 Polecam widły Wisły i Narwi.. Jest tam przystań, gdzie mozesz wypozyczyć łódź i popłynąć, gdzie oczy poniosą.. Zaręczam, ze kilka km od przystani nie znajdziesz za dużo luda (prawie nikogo, chyba że mnie ), a zaszyty na jakieś wiślanej wyspie w spokoju spedzisz czas.. Na ryby też duża szansa, że trafisz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arhuku Opublikowano 29 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2007 @mirat A gdzie byliście? Nad Wartą? Bo tam ostatnio sporo się dzieje, trzeba tylko trochę się nabiegać z początku i wytypować miejsca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 29 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2007 @Krzyszt, domyślam się, że chodzi ci o jezioro? Jeżeli tak, to masz taki sam problem jak większość warszawiaków.Jeżeli nie jest ci straszny hałas nad wodą i duża presja to możesz zawitać nad Zalew Zegrzyński.Jeżeli chcesz gdzieś indziej to nie potrafię z czystym sumieniem, doradzić ci żadnego jeziora, które znajduje się blisko Warszawy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zewu Opublikowano 29 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2007 Popróbuj na cofce Narwi (od Serocka po Dzierżenin, dużo 'stojącej' wody do jerkowania). Np. w Serocku jest tania wypożyczalnia łódek i domki do przekimania. Namiary znajdziesz na stronach okręgu mazowieckiego PZW. Ciszy i spokoju nie znajdziesz (motorówki, spora presja wędkarska), ale całkiem przyjemnie popływać i połowić można.Strefa przyujściowa Narwii jest IMHO jeszcze ciekawsza, a już pływanie po Wiśle i noclegi na wyspach to bardzo fajna przygoda (łodzie z Silurusa spokojnie się do tego nadają). Z jezior przychodzi mi na myśl jedynie j. Góra (niedaleko ujścia Narwi). Całkiem przyjemna woda, ze stanicą (namiary na stronach okręgu mazowieckiego), potencjał wędkarski nieznany (byłem tam tylko raz). ----zewusklep wedkarski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mleko_1 Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 Choc nie jestem ze 100licy to powiem Ci ze na Narew mozesz isc powedkaowac sobie z łodki i oczyswiscie nad Wisłe. Pod W-wa jest chyba Piaseczno tam jest ciekawe jezioro...Wedka w dłon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
argrabi Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 Pod W-wa jest chyba Piaseczno tam jest ciekawe jezioro...Wedka w dłonDomyslam się, że chodzi Ci o łowisko Piaseczno, wystawione ponoć na sprzedaż. Ono jest na Pomorzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiupl Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 100km na zachód od Warszawy są nowo otwarte pokoje wędkarskie (www.nabrzegu.pl). Przejeżdżałem tamtędy ostatnio i zajrzałem zobaczyć jak to wygląda. Nowy budynek, chyba 5 pokoi (2 i 3 osobowe) z łazienkami i TV. Maja 3 duże lodzie.Budynek stoi nad sama Wisła i spokojnie można zostawić sprzęt na łódce i schować sie przed słońcem w pokoju. pozdrawiamMichał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mleko_1 Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 Nieeeee....pod W-wa jest miasto Piaseczno Skoro mieszkasz w 100licy a nie wiesz co lezy pod Twoim mistem to sorry ale nie mow nic wiecej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
argrabi Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 Nieeeee....pod W-wa jest miasto Piaseczno Skoro mieszkasz w 100licy a nie wiesz co lezy pod Twoim mistem to sorry ale nie mow nic wiecej... Oki, nie wiem. Nie jestem archeologiem. Więc milknę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 Nieeeee....pod W-wa jest miasto Piaseczno Skoro mieszkasz w 100licy a nie wiesz co lezy pod Twoim mistem to sorry ale nie mow nic wiecej... No i co z tego ze jest pod Warszawą miasto Piaseczno. Jeśli ci chodzi o łowisko Piaseczno to nie jest w Piasecznie kolo Warszawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mleko_1 Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 Zobacz na mape. Piaseczno pod Pruszkowem i nad Górą K alwaria... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 Wiem gdzie lezy miejscowosc Piaseczno. Ale łowisko ktore nazywa sie piaseczno ktore jest prywatne i lezy na kaszubach.Jakby co to masz info o tym łowisku. http://www.lowisko-piaseczno.pl/lowisko.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mleko_1 Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 Mi nie chodzilo o nazwe lowiska tylko o miejscowosc gdzie te lowiski lezy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeah Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 Choc nie jestem ze 100licy to powiem Ci ze na Narew mozesz isc powedkaowac sobie z łodki i oczyswiscie nad Wisłe. Pod W-wa jest chyba Piaseczno tam jest ciekawe jezioro...Wedka w dłon a powiedz Kolego, co to za jezioro jest w Piasecznie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 Choc nie jestem ze 100licy to powiem Ci ze na Narew mozesz isc powedkaowac sobie z łodki i oczyswiscie nad Wisłe. Pod W-wa jest chyba Piaseczno tam jest ciekawe jezioro...Wedka w dłon a powiedz Kolego, co to za jezioro jest w Piasecznie?? Przylanczam sie do pytania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jans Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 Znowu burza nadciąga pewnie się zsiądzie.Jans Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arhuku Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 Może jednak Panowie na priv to ustalicie? Bo z wątku się robi Brazylia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeah Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 nie Brazylia tylko łowiska w okol. Warszawy. Tak jak w temacie.Ciekaw jestem gdzie jest jezioro kolo Piaseczna, sam mieszkam na Ursynowie i ciekaw jestem. może się wybiorę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arhuku Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 Ciekaw jestem gdzie jest jezioro kolo Piaseczna, sam mieszkam na Ursynowie i ciekaw jestem. może się wybiorę Zatem by Ci ułatwić trafienie do celu: http://www.zumi.pl/namapie.html?qt=&loc=Piaseczno%2C+&am p;Submit.x=0&Submit.y=0 Troszkę na południe od niebieskiej kropy widać jakąś wodę... Czy to ta woda, o której mówi mleko_1, dalibóg, nie wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezorator Opublikowano 31 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2007 W Piasecznie byłem osobiście w 1986 r (Polkolor) i nie pamiętam, gdzie jest tam woda. Ale w pilot.pl sprawdziłem na mapie: Na południe od centrum Piaseczna jest zaznaczona na niebiesko jakaś woda. Wchodzi klinem w tereny leśne.Może o ten zbiornik wodny chodzi ????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeah Opublikowano 31 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2007 no ten zbiornik są to stawy hodowlane, i tylko 1/6 tego udostepniona jest do wedkowania. mozna tam z gruncikiem posiedziec, ze spiningiem cienko. do tego w weekendy masa turyswow, rowery wodne itp.i to nie jest jezioro, tylko stawy utworzone na jakiejś rzeczce (nazwy nie pamietam)aha i część dla wędkujących jest w zalesiu, nie w piasecznie mleko_1byłeś tam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrionn911 Opublikowano 24 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2019 Cześć, nie znalazłem takiego tematu a sam szukam informacji więc zakładam.Otóż chce się wybrać gdzieś nad dużą rzekę na wędkowanie. Ryby jakie mnie interesują to boleń, sandacz. Do Wisły Toruń, Włocławek, Płock mam około 100-150km i chciałbym się poradzić gdzie najlepiej jechać? Jak jest z wędkowaniem z brzegu? Na mojej Warcie już praktycznie nic nie pływa i niestety trzeba szukać dalej. Odpowiedz może być na priv. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi