Skocz do zawartości
  • 0

Lowrance Elite-5 DSI - GPS

angler1212

Pytanie

Panowie, czy w powyższym modelu z rynku USA będzie odbierać GPS u nas w Polsce? Ja do tej pory mam jedynie doświadczenie z Humminbirdem. Ten DSI z tego co wiem jest bardzo dobry. Pytanie jedynie o GPS, gdyż jeśli ma być problem zrezygnuje z funkcji GPS.

Z góry dziękuje za informacje, jeśli ktoś takowy model posiada, lub też wie o działaniu GPS u nas w modelu na USA.

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

nie znam z autopsji ale ludzie mówią że gps będzie działał ale urządzenie przestawi się na system miar anglosaski(stopy, fahrenheity) i barbarzyński angielski język.

Ale mówię że podobno. jeśli znasz angielski i nie przeszkadza Ci dzielenie podanej głębokości na 3 to powinno wszystko być ok.

Aha jeszcze gwarancja a w zasadzie jej brak w Polsce.

PS. miałem Mark 5 dsi z za wody i wszystko działało(metry, j.polski) ale był bez gps

Co do gps w sondzie a w szczególności w dsi na pewno będzie bardzo przydatne bo sam czasami jak coś fajnego zobaczę to potem muszę się nakręcić łódką żeby to odnaleźć po raz kolejny i zaznaczyć na ręczniaku a tak wystarczy najechać kursorem i kliknąć. tylko ciekawe jak z dokładnością.

• 0

Mam 4dsi na kajaku. Wszytko działa. Metrycznie i po polsku.

Mapa bazowa jeżeli chodzi o europe bardzo słaba.

Pozdrowka

Dzięki za info.

Mapa bazowa - masz na myśli mapę jezior? Z tego co mi wiadomo te modele nie mają wbudowanych map Europy.

A sam GPS działa dobrze i szybko?

Pozdrawiam