Jozi Opublikowano 1 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2012 http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/dragon-hm-x-g5-a3-p27-k10976.html Ma ktoś ochotę na nowości dragona?Super sprzęt w dobrej cenie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 aigle Opublikowano 1 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2012 Jest jakaś wyprzedaż , bo te ceny są od roku ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tomasz K Opublikowano 1 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2012 Ceny naprawdę dobre, jak na potentata i światowego lidera w branży przystało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 samwieszkto Opublikowano 1 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2012 Kto by pomyślał ? My - idioci - zamawiamy jakieś głupie Phenixy ,CTSy , Loomisy i inne gówna ; a tu - pod nosem , na polskiej ziemi powstają jedne z najlepszych wędek na świecie ; są produkowane seryjnie i mają taką piękną cordurową tubę. Teraz już nikt kto chce przyszpanować nad wodą nie musi się użerać z rozwydrzonymi rodbuilderami. Niech wali jak w dym do Dragona. Tam kupi sobie równie drogie wędzisko . Dawniej żeby wywalić taką bułę na wędkę, trzeba było się nieźle nagłówkować ; teraz gdy popularny Dragon ma już w ofercie " najlepsze wędki świata " , znów życie stało się prostsze. Dziękujemy ci kochany Dragonie. Wdzięczni Wędkarze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jozi Opublikowano 2 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2012 Kto by pomyślał ? My - idioci - zamawiamy jakieś głupie Phenixy ,CTSy , Loomisy i inne gówna ; a tu - pod nosem , na polskiej ziemi powstają jedne z najlepszych wędek na świecie ; są produkowane seryjnie i mają taką piękną cordurową tubę.Teraz już nikt kto chce przyszpanować nad wodą nie musi się użerać z rozwydrzonymi rodbuilderami. Niech wali jak w dym do Dragona. Tam kupi sobie równie drogie wędzisko . Dawniej żeby wywalić taką bułę na wędkę, trzeba było się nieźle nagłówkować ; teraz gdy popularny Dragon ma już w ofercie " najlepsze wędki świata " , znów życie stało się prostsze.Dziękujemy ci kochany Dragonie. Wdzięczni Wędkarze. :lol: :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Baars Opublikowano 2 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2012 Jedyne co mi sie w tych wedkach podoba to ich nazwy, np Hitman, to jest to - film byl dobry o ile pamietam Ceny no coz... zgodnie z zasadami Forum nie komentujemy Co do jakosci,modulu grafitu to mysle, ze nasz Smok jako pierwszy przekroczy bariere100mln PSI, a moze i uda wyciagnac sie wiecej...Zycze tego szczerze wszystkim "smakoszom tej klasy wedek"... @Jozi dzieki za link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 suli102 Opublikowano 2 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2012 Ło Matko ceny tych Dragonow to kosmos.No ale z drugiej strony Polska to już prawie Hameryka to i cena wzrasta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 woblerwz Opublikowano 2 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2012 Opis ,,producenta" W blankach HM-X zastosowane zostały następujące maty japońskiej firmy Toray:- grafit wysokomodułowy 72 mln PSI, jako podstawowy materiał konstrukcyjny,- tzw.grafit space grade 80 mln PSI w tych obszarach blanków, gdzie ważne było obniżenie wagi i zwiększenie dynamiki,- grafity 24, 36 i 40 mln PSI w rdzeniu i jego osnowie, a także w warstwach ułożonych skośnie do osi blanku. To jak z grafitu 24,36,40 robimy rdzeń i jego osnowę a 72 mln PSI jest podstawowym materiałem konstrukcyjnym pewnie wypełniają nim tą dziurę wewnątrz blanku. Mamy wielu absolwentów marketingu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karolkrause Opublikowano 2 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2012 Uwielbiam te tartonowo-szmaciane blanki z milionami papieru I zapomnieli dodać Niezapomniane wrażenie z trzasku papierowego blanku.BEZCENNE Nie ma to jak swietnie rozbudowany dział PR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 krzysiek Opublikowano 2 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2012 To że w opisie pierdół nasadzili, to nie znaczy, że blanki są złe. Jak i z czego powstały blanki to mniej więcej wiadomo: wzięli prepreg z jednego- dwóch modułów może nawet i wyższych, a być może z jakąś domieszką szkła, zwinęli, wypiekli, oszlifowali i wio. A cenę skomentuję, wbrew zasadom: jak na Alconite (bez szczytowego SiC-a) i seryjną produkcję, to z deka z dupy. U rodbuildera (licząc cenę blanku na 400-600PLN) wyjdzie taniej… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 samwieszkto Opublikowano 2 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2012 Ja nie rozumiem mechanizmu działania takich firm jak Dragon ( zresztą odnosi się to do wielu innych firm ). Dlaczego chcąc zrobić topowe wędki nie zamówią blanków u topowych wytwórców np CTS. Przecież zemawiając kilka tysięcy sztuk otrzymaliby cenę stanowiącą ułamek ceny którą normalnie trzeba zapłacić .Przy produkcji przemysłowej oszczędza się na każdym etapie produkcji. O ile inaczej by to wyglądało gdyby w opisie wędki za 1200 - 1300 zł. pisało -" wykonane na blankach CTS ( czy innych ) przygotowanych specjalnie dla naszej lini wędek i objęte dożywotnią gwarancją producenta blanków ".Nikt by się wtedy nie nabijał na forach a produkt startowałby na rynku z mandatem zaufania i z zainteresowaniem ze strony klientów. A tak - dupa ! Kto zdecyduje się kupić takie coś żeby sprawdzić na własnej skórze czy faktycznie są tyle warte ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 krzysiek Opublikowano 2 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2012 Święte słowa. Tylko produkując blanki no name w PRC można wydusić z tej kwoty jeszcze wyższą marżę. Cóż - jakbym miał do wydania taką kwotę ( a nie mam) to bym, nie ryzykował... szczególnie, że w grę wchodzą "pionierskie" technologie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 saalar Opublikowano 2 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2012 fenomenalne wędziska Kiedys uważałem Dragona za solidną krajowa markę lepszą niż inne kondżery. Sprzęt był dostępny dla większości w przyzwoitej jakości i cenie. Sam też przewinąłem kilka fajnych patyków ale to były wędki za może 200złotych! Wyjątkiem była seria HM która tez znalazła swoich zwolenników. Teraz wychodzi na to że dragon z tym swoim pseudo TeamDaiwowskim podejściem do biznesu robi z wędkarzy idiotów po całości. Szczególnie z tych co kupują najdroższy sprzęt bo przecież ma te miliony PSI i jest na Fuji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kardi Opublikowano 2 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2012 Panowie-trochę umiaru . Zbyt wiele ryb złowiłem przy użyciu wędzisk Dragona,by pozostawić Waszą zgodną opinię bez komentarza.Pękały?Tak! Pękały inne uznanych marek ?Tak! .W moim przypadku Dragon zawsze uznawał reklamację i sprzęt szybko był znów do użycia. Advocatus diaboli-kardi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jozi Opublikowano 2 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2012 Kardi ja też łowiłem na dragony,muchówkę HM 62 bardzo chwalę, tylko te piedroły co wypisują to aż głowa boli co za nano technologia.To się kupy nie trzyma, taki bajer to mogą wciskać nowicjuszom a powinni sobie sprawę zdawać, że trochę światłych wedkarzy jest w tym kraju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bartek_C Opublikowano 2 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2012 Tak w ogóle,to można gdzieś kupić same blanki Toray ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jozi Opublikowano 2 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2012 Raczej nigdzie, nanotechnologii nie sprzedają . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bartek_C Opublikowano 2 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2012 (edytowane) Tak podejrzewałem.Jeśli byłoby inaczej,to na pewno gdzieś byłyby informacje o tym,jak ktoś coś sobie zrobił na tych blankach.Jednak cena blanków dalej mnie interesuję Edytowane 2 Listopada 2012 przez Bartek_C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bajzi Opublikowano 2 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2012 A jednak skoro sprzedają to ktoś to kupuje. Widziałem w tym roku gościa który robił zakupy w stacjonarnym FM za kilka tysi.Sprzedawca mu cisnął sprzęt jak leci na dorsze na grunt i na co ino. Są ludzie bogaci znudzeni życiem, którzy pewnego dnia się budzą rano i postanawiają że zostaną wędkarzami. To do nich jest zapewne kierowana ta oferta, jelenia można łatwo naciągnąć bo przecież nie kupi wędki z dolnej półki, jak ma kasę. Prawdą jest też że nie zrobił by użytku z klasowej wędki. Spytałem sprzedawcy jak często trafiają się tacy klienci, odpowiedział że ten to był średniak są i lepsze asy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 doktorek Opublikowano 2 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2012 A ja od czasu kiedy na jednej stronie gazety Dragon reklamował jakąś swoją żyłkę o "kosmicznej" wytrzymałości, a stronę dalej Sufixa który miał o polowe mniej (ale reklama mówiła o "rzeczywistej" i "nienaciąganej") oraz czasu kiedy Tica Libra SA była porównywana (a nawet lepsza od Daiwy Tournament) - NIE TYKAM NICZEGO CO JEST SPRZEDAWANE PRZEZ TĄ FIRMĘ.Po prostu nie lubię być robiony "w wała". Dla mnie Dragon, Konger, Mikado są jednakowe. Mają lepszy i gorszy sprzęt jak wszyscy. Ale skoro nie ma różnicy - to po co przepłacać? A HM-y to wg mnie najbardziej przereklamowany sprzęt na świecie oczywiście biorąc pod uwagę stosunek ceny do jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 makamba Opublikowano 2 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2012 Tak w ogóle,to można gdzieś kupić same blanki Toray ? Toray,z tego co wiem to wytwórca i dostawca "węgla" (mata 50m), z którego robi się blanki.Tak jak dla wielu producentów blanków carbon wytwarza Mitsubishi.Z węgla od Toray blanki robi Steve Harrison,Edge,Phenix,Greys,Sonik,Crony,Lureleader itp...itd...Ale gdzie je robią ,jak i czyimi rączkami to już tajemnica... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 woblerwz Opublikowano 2 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2012 Gdzieś około 1998 czy 1999-go łowiłem jednym z Dragonów i byłem bardzo zadowolony. Do tego stopnia że dokupiłem zapas. Każdy nowo kupiony zapas strzelał na szczycie. W kńcu edebrałem gotówkę bo lepiej wypić niż się wq..ć na ten przykład. Nieopatrznie dałem się namówić na TD 2,60 7-21 zwanego perełką. Badziew ten był perełką dostarczającą wspaniałych efektów akustycznych przy pękaniu szczytówki. W końcu wziąłem itd. Katowałem kije kolegów z gorszych serii wychodząc z załozenia jak mu złamię to dam mu 100 czy 150 i sobie kupi. Nie złamałem, czyli firma ta robi niezłe niskobudżetowe paliki. Po ch.. pcha się wyzej?A mam starą muchówkę Dragona, bardzo starą. Nie złamałem.Bo nie używałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 makamba Opublikowano 2 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2012 (edytowane) Nie to , żebym bronił Dragona bo mam co prawda jednego ale kupiony siedem lat temu i jeszcze nie używany , ale nawet na tym forum pojawiało się sporo wątków poświęconych złamanym szczytówkom i to tak samo w kijach sklepowych jak i "pracownianych".Z różnych półek... Edytowane 2 Listopada 2012 przez makamba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 popper Opublikowano 2 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2012 (edytowane) Niektóre z tych "pracownianych" nawet kilkakrotnie strzelały. Pamiętam taki jeden fajny castingowy blank.... Niech go cholera Zresztą, fabryczna Daiwka. Zupełnie nie dawno http://img21.imageshack.us/img21/5360/461uj.jpg Edytowane 2 Listopada 2012 przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 saalar Opublikowano 2 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2012 Ja mam Select guide'a z serii Skinner i katuje go niemilosiernie bo to fajny kijaszek.. 4 lata juz chyba. I nic! Trzeba chyba trafić na dobry model i nie inwestowac to nie będzie rozczarowań. Można krętliki, żyłeczkę czy inne pierdoły ale kija za 1200 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bootleg Opublikowano 2 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2012 Jak już wyżej wspomniała część osób, dragon w tzw. średniej półce cenowej ma kilka naprawdę dobrych kijów. To, że rzucili się na półkę wyżej było poniekąd pewnie strategią firmy... w sensie jeżeli robią dobry kij za 300 zł to i zrobią za 1000 zł. Zbudowali jakąś tam markę i stwierdzili widocznie, czemu by nie zdobyć bardziej zasobnej klienteli. Co do wszystkich opinii które tu się pojawiły to ja mam zasadę, że komentuje i wyrażam zdanie na temat czegoś z czym miałem styczność (i to nie jednorazową). Nie żebym jakoś bronił Dragona, ale ile osób które wyrażają się krytycznie na temat tych kijów z wyższej półki cenowej miało z nimi do czynienia? Ilu sprawdził0o go w różnych warunkach i różnym terenie na kilku/kilkunastu wyprawach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Jozi
http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/dragon-hm-x-g5-a3-p27-k10976.html
Ma ktoś ochotę na nowości dragona?Super sprzęt w dobrej cenie.
Top użytkownicy dla tego pytania
17
11
11
11
Popularne dni
2 Lis
34
4 Lis
28
7 Lis
24
14 Lis
20
Top użytkownicy dla tego pytania
Jozi 17 odpowiedzi
Sławek Oppeln Bronikowski 11 odpowiedzi
makamba 11 odpowiedzi
spinnerman 11 odpowiedzi
Popularne dni
2 Lis 2012
34 odpowiedzi
4 Lis 2012
28 odpowiedzi
7 Lis 2012
24 odpowiedzi
14 Lis 2012
20 odpowiedzi
Popularne posty
makamba
Nie zawsze Kardi , Nie zawsze. Sexu z facetami też nie uprawiałem a jakoś od urodzenia mam świadomość ,że to nie dla mnie.
Jozi
http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/dragon-hm-x-g5-a3-p27-k10976.html Ma ktoś ochotę na nowości dragona?Super sprzęt w dobrej cenie.
samwieszkto
Kto by pomyślał ? My - idioci - zamawiamy jakieś głupie Phenixy ,CTSy , Loomisy i inne gówna ; a tu - pod nosem , na polskiej ziemi powstają jedne z najlepszych wędek na świecie ; są produkowane seryj
176 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi