adam 13 Opublikowano 26 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2021 WitamChcialem sobie ukrecic cos na leniwe zimowe sandaczeI takie sobie wymyslilemKoguty maja grzechotke albo miejsce na swietlikFredzle silikonowe maja spowolnic opad i troche prowokowac Nie wszystkie zdjecia wklepalem, za duzeCo o nich myslicie?Nie wiem dlaczego zdjecie sie powtarzaja i jakosc b kiepskaNa kompie bylo ok jesli nie ten dzial , to prosze o przeniesieniePozdrawiam Adam 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 26 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2021 Pomysł z gumkami całkiem dobry,ale to raczej jako dodatkowy wabik,bo opad reguluje się raczej gramaturą.Jak dla mnie trochę za chude (dokładaj więcej piórek) aby kogut mocno "zamiatał" ogonkiem podłoże.Powodzenia i cierpliwości w kręceniu,a każdy następny będzie jeszcze lepszy i ładniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam 13 Opublikowano 26 Listopada 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2021 (edytowane) CyprysWlasnie odchudzam moje koguty Troche ukrecilem bogatszych, teraz chce sprobowac z odchudzonymiFredzle bardzo fajnie pracuja, grzechotka albo swietlik tez maja znaczenieNa opad ma tez znaczenie material na tz szyjkeKwestia to gdzie kto lowi, woda stojaca, pradA kogutami chce troche szorowac w zimniejse dni po dnieSzkoda ze nie umiem wklepac lepszych zdjec, te co widzisz nie oddaje mysle wszystkiegoAle dziekuje za uwagiPozdrawiam Adam Edytowane 26 Listopada 2021 przez adam 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 26 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2021 Zgadzam się,że kryzy, kołnierze potrafią mocno spowalniać opad. Kiedyś zrobiłem koguta, który miał dużą kryzę z sierści pieśca. 18 gramowy kogut spadał jak by wogóle nie posiadał obciążenia, ale niestety minusem był opór stawiany w powietrzu w trakcie rzutu. Kombinuj z różnymi materiałami, bo czasem można się zdziwić jak zmienia się praca przynęty. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koza11 Opublikowano 26 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2021 Świetlik? Raczej odpada, chyba że w RAPR coś zmienili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 26 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2021 Są kraje gdzie RAPR można olaćTomek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 27 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2021 Nie łowię na koguty, ale trochę przynęt sam wykonuje z różnych materiałów.Nie wiem czy te frędzle, przynajmniej na foto tak to wygląda, wykonane z dość miękkiego materiału, nie byłyby lepsze w swojej funkcji np z ogona jelenia czy innej twardej, sterczącej sierści.Wówczas nie dajesz oczywiście tego jakoś nadmiarowo, ale te wąsy odstające kapitalnie pracują pod plywem naporu wody w opadzie...a przy okazji spowalniają opad. A przy okazji w locie nie robią takiego oporu jak gęsta i zbita gruba kryza 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam 13 Opublikowano 27 Listopada 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2021 GuzuTe fredzle bardzo fajnie faluja, robilem je dlugie, ale to nie bylo to czego oczekiwalemIloscia fredzli mozna kontrolowac opadKrece tez "normalne" z zonkerm Probowalem tez tak A tu byc moze lepsze zdjecia ostatnich Wlosy z ogona jelenia tez by mogly byc, ale mi chodzi o te falowanie, ale dzieki za sugestje 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam 13 Opublikowano 27 Listopada 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2021 A tak troche nie na temat,zonkery tez probuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 27 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2021 (edytowane) Zonkery świetny materiał,natomiast musisz pamiętać o długim suszeniu po użyciu,bo zgniją w pudełkach.Podwójny ogon z zonkera działa czasami lepiej na sandacze niż klasyczny kogut! Zrobiłem też hybrydę czyli główka i kryza koguta ,a na ogon duży twister ,ale nie odnotowałem jakiegoś szczególnego zainteresowania ryb Edytowane 27 Listopada 2021 przez cyprys19 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam 13 Opublikowano 27 Listopada 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2021 CyprysJa po kazdym lowieniu koguty i zonkery wieszam do wyschnieciaA inne przynety , zostawiam w otwartym pudelku Ale masz racje, kolega byl zdziwiony stanem kogutow, po trzech tygodniach trzymania mokrych w pudelku 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bosyba Opublikowano 30 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2021 Fajne koguty! Jaki rozmiar kotwicy dajesz do swoich kogutów? Zamierzam ukręcić kilka w cięższych rozmiarach i waham się pomiędzy 4 a 2? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam 13 Opublikowano 30 Listopada 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2021 FiseboJa uzywam 1i 2Nie wiem co masz na mysli ciezszeod 20 g uzywam 1 i mysle ze to jes okponizej 1Ale kazdy wie swoje, wiem ze sa tacy co, uwazaja ze kotwice wcale nie musza byc duzeJa naleze do tej drugiej grupy Pozdrawiam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bosyba Opublikowano 1 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2021 Cięższe to u mnie 25-30g! Czekam na główki zobaczę jak z 1 i 2 będą wyglądać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam 13 Opublikowano 22 Lutego 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2022 WitamNie znalazlem tego tematu na forum,moze zle szukalemMam zamiar ukrecic troche much na szczupaka, sandaczaNigdy nie robilem much, koguty, zonkery owszemNo i sie wkrecilem Szukam alternatywy dla gum ,blach , woblerowWiem, ze sa koledzy ktorzy lowia spinningiem na muchy z powodzeniemJakie materialy,haki,techniki prowadzenia,itd ,uzywacieNa YT jest duzo filmow o robieniu much, ale prawie wszystkie pod wedke muchowaWiem ze tanio nie bedzie, ale frajda z krecenia, lowienia takPodzielicie sie doswiadczeniem?Pozdrawiam Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DominikSy. Opublikowano 22 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2022 Zobacz sobie w necie muchy kręcone na tubach lub shankach , jeśli chodzi o koszty - jeśli nie będziesz pracował na najdroższych piórach genetykach- większość przynęt wyjdzie taniej niż zwykły wobler ,a nawet obrotówka. Różnica między przynętą pod spinna i muchę jest taka ,że w muchówce przynętę niesie sznur ,a w spinnie przynęta musi posiadać masę własną pozwalającą na oddanie rzutu (polecam miekkie wędki ,które potrafią ładować się praktycznie z zerowym obciążeniem na końcu linki ) . Dla mniej wymagających - zakup streamerów muchowych i czeburaszka do tego ,ale przynętą wtedy nie zachowuje się tak naturalnie pod wodą. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 22 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2022 WitamNie znalazlem tego tematu na forum,moze zle szukalemMam zamiar ukrecic troche much na szczupaka, sandaczaNigdy nie robilem much, koguty, zonkery owszemNo i sie wkrecilem Szukam alternatywy dla gum ,blach , woblerowWiem, ze sa koledzy ktorzy lowia spinningiem na muchy z powodzeniemJakie materialy,haki,techniki prowadzenia,itd ,uzywacieNa YT jest duzo filmow o robieniu much, ale prawie wszystkie pod wedke muchowaWiem ze tanio nie bedzie, ale frajda z krecenia, lowienia takPodzielicie sie doswiadczeniem?Pozdrawiam AdamZnajdź na FB Pike Terror Flies, mam cynk że Tomek szykuje ofertę much pod spinning. Można też u niego kupić materiały do samodzielnego robienia much. Na pewno też doradzi Tobie co i jak. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam 13 Opublikowano 22 Lutego 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2022 Znajdź na FB Pike Terror Flies, mam cynk że Tomek szykuje ofertę much pod spinning. Można też u niego kupić materiały do samodzielnego robienia much. Na pewno też doradzi Tobie co i jak. Dzieki, poszukam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 22 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2022 (edytowane) WitamNie znalazlem tego tematu na forum,moze zle szukalemMam zamiar ukrecic troche much na szczupaka, sandaczaNigdy nie robilem much, koguty, zonkery owszemNo i sie wkrecilem Szukam alternatywy dla gum ,blach , woblerowWiem, ze sa koledzy ktorzy lowia spinningiem na muchy z powodzeniemJakie materialy,haki,techniki prowadzenia,itd ,uzywacieNa YT jest duzo filmow o robieniu much, ale prawie wszystkie pod wedke muchowaWiem ze tanio nie bedzie, ale frajda z krecenia, lowienia takPodzielicie sie doswiadczeniem?Pozdrawiam Adam W postach znajdziesz fotki i filmy tego co obecnie stosuję. Generalnie to samo co muchówka tylko szybciej i wielozadaniowo...Fotka z telefonu... https://www.facebook.com/photo/?fbid=3038169759778183&set=a.1518991028362738 Edytowane 22 Lutego 2022 przez Andrzej Stanek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 22 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2022 Kurcze wyprobowalbym cos takiego na Walijskich rzeczkach. Sezon trociowy juz tuz tuz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam 13 Opublikowano 22 Lutego 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2022 ZnalazlemOkazauje sie ze sklep jest w Gdyni, a ja w niedziele wrocilem z PolskiBylem w Elblagu , godzina drogi czas mialemSam jestem z 3 miastaAle napisze do Tomka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam 13 Opublikowano 22 Lutego 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2022 (edytowane) W postach znajdziesz fotki i filmy tego co obecnie stosuję. Generalnie to samo co muchówka tylko szybciej i wielozadaniowo... Dzieki AndrzejBylem na FB, Robisz super muchyMozesz cos poradzic na poczatek z materialow, te twoje okonki sa superImadlo, nici, kleje ogony jelenia juz mamFlash Hemingway's, co mozna z nim zrobic? Wiem ze moze glupio pytam, ale laik jestemAte twoje robione telefonem Pozdrawiam Edytowane 22 Lutego 2022 przez adam 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam 13 Opublikowano 22 Lutego 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2022 Znajdź na FB Pike Terror Flies, mam cynk że Tomek szykuje ofertę much pod spinning. Można też u niego kupić materiały do samodzielnego robienia much. Na pewno też doradzi Tobie co i jak.Zadzwonilem do Tomka Super doradztwo,bede z nim w kontakcieWiem juz duzo wiecejhi tower 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszpachalski Opublikowano 22 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2022 Ja kupowałem tutaj http://muchyszczupakowe.pl/Co prawda nic nie złowiłem, ale rzutów było kilka bo zakupione zostały na początku grudnia zeszłego roku i nie było okazji wytestować. Nastawiony jestem pozytywnie bo i muchy wyglądają pozytywnie ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 22 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2022 Sandacza złapałem tylko jednego. Szczupaków nie próbowałem łowić na swoje muchi. Parę dobrych lat temu taki wpis na swoim blogu poczyniłem http://jerkbait.pl/blog/18/entry-477-przyn%C4%99ty-spiningowe-z-pi%C3%B3r-i-w%C5%82osia-2015-2017/ A potem taki http://jerkbait.pl/blog/18/entry-577-przyn%C4%99ty-z-pi%C3%B3r-i-w%C5%82osia-aktualizacja-na-start-2020/ Odnośnie materiałów / cen / kosztów i tego typu porównań, to się nie odniose. Nie jest to moim kryterium. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi