Skocz do zawartości

about:blank !!!

Baars

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam pytanie czy mozna taki komunikat usunac z Tableta Samsung 10.1 note.

Od wczoraj gdy wchodze w ikonke odpowiedzialna za polaczenie z internetem wyswietla mi sie taka strona w adresie about:blank, wczesniej mialem google pl, badz

najczesciej odwiedzane strony.

Pomozcie prosze bo mnie to wkurza lekko... :angry: a kiepski ze mnie informatyk...

google pl...

zmienilem w ustawieniach na najczesciej odwiedzane i jest tak:

po wejsciu w internet pojawiaja sie ostatnio przegladane strony, ale gdy zamykam krzyzykiem okno pojawia sie caly czas about:blank, malo tego w adresie http://jerkbait.pl/topic/18538-aboutblank/ mam tez ten komunikat

a chyba raczej byc go nie powinno... :(

a pozatym net chodzi? nie znam sie na androidzie, ale moze tam jest jakies wspolne miejsce z zakladkami dla roznych przegladarek i instalujac nowa poprostu skopiowales do niej ustawienia ze starej...

Podlaczasz sie do wifi w domu? sproboj ustawic strone startowa na ip routera wifi (na rouuterze powinno pisac, albo w wlasiwosciach polaczenia sprawdz jaki masz "gateway" i wpisz ten adres w przegladarke (bedzie wygladal cos ala "192.168.1.1" lub podobnie. jak juz odpali (moze cie prosic o login i haslo, ale olej to) to ustaw jako strone startowa i zobacz czy wystartuje po kolejnym odpaleniu... i napisz co i jak. Ew wpisz ip googla w pasek adresu : "http://74.125.24.94/" jako nastepny i zobacz czy odpali. jak odpali moze cos z serwerem dns nie halo? nei wiem... albo popytaj na forum od androidow...

witam,

dzisiaj odebralem dziada z serwisu i po polaczeniu problem wystapil ponownie czyli ch... zrobili. :angry:

internet dziala bez problemu ale about:blank pozostaje i krzyzykiem strony nie idzie zamknac, dobiero w menadzerze zadan.

ustawiiona mam startowa google pl i ona po kliknieciu w ikonke internetu sie laduje, ale gdy chce ja zamknac malym krzyzykiem

to njestety pojawia sie ponownie ta strona...

brak mi kurcze juz nerwow jutro zawioze go ponkwnie chyba do serwisu...

doczytalem w necie ze nie jest to zaden wirus i mozna to zmienic poprzez:

w pasku adresu wpisujac:

"about:config" +Enter

pozniej

"browser.newtab.url"

nastepnie wpisac adres strony docelowej

czy ktos madrzejszy moze cos doradzic w tym temacie

no niestety te KODY NA ANDROIDA nie dzialaja!

ma ktos jakis pomysl?

Edytowane przez Baars

To, co doczytałeś nie dotyczy stockowej przeglądarki. Przynajmniej na andku 2.3.7. Wejdź w Ustawienia->Aplikacje->Zarządzanie aplikacjami->Zakładka Wszystkie->Internet i tutaj naciśnij Wyczyść dane i Wyczyść pamięć podręczną. Powinno pomóc. Pisałeś, że robiłeś hard reset, co przez to rozumiesz? Wyjęcie baterii?

Tomek dla mnie hard reset kojarzy się z ukrytym przyciskiem do resetu w nawigacjach i innych budzikach ;) Ja wiem, jak przywrócić andka do ustawień fabrycznych, pytałem tylko jak kolega Baars wykonał tego hard reseta. Jeśli wipe data i wipe cache partition nie pomaga, to proponuję aktualizację systemu, jeśli takowa istnieje, albo przesiadkę na starszy soft.

Baars na Operze masz ten sam problem?