tomzoo Opublikowano 31 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2007 spełnił się odrzański sen...z większości odrzańskich wypraw wracaliśmy z nie tęgimi minami to parę klonków,bolek tudziesz pan szczupły nibyt coś,ale rozmiary na kolana nie powalały-no i 2 dni biczowania...,a tu nagle czarka pękła-to było tak: jedziem szukać brzany na nysie(znależliśmy taką 30cm),ale wpadł też klonek niemal 60,parę pstrążków,świniak ot miły dzionek na nysce.-to co? na oderkę? niedzierlne popołudnie przywitało nas burzą i ...spinningową nirwaną,w 3godz dostaliśmy 8 klonków 1-50tak,3 bolki,2 szczupłe popchnięte sanderkiem...niezle,we wtorek kumpel melduje się nad wodą o 17,pare rzutów i bolek 50,zaraz klonek 45,kilka spadek i bolek 78(spory jak na pierwszego!),jak to usłyszałem coś we mnie zagrzmiało..jade tam w środę,o 18 stoje na przelewie i ...nic?załamanie pogody. jednak od 20 coś drgneło tu uklejka skoczy tam falka...są,rzut-klonek 45,poprawka 48,kilka minut następne,w sumie 6 na ręku w tym jeden paskudnie rozchratał mi kciuka wolną kotwiczką,a kompani:klonek,bolek50 i znów sander 60. ufff...3 dni oderkowej ekstazy aż rączki bolą.życzę wszystkim tak udanych połowów,mi jeszcze serduch mocniej bije!zdravim tomzoo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciejowaty Opublikowano 31 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2007 A jaki okres ochronny ma na Nysie Brzana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomzoo Opublikowano 31 Maja 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2007 taki jak wszędzie,żle mnie zrozumiałes nie mieliśmy zamiaru haratać tarlaków tylko sprawdzić czy faktycznie są i ... nie ma,dla potwierdzenia swoich intencji dodam że swinia była na tarliskach m.in dla tego z tamtąd zwialiśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciejowaty Opublikowano 31 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2007 spoko,tylko z ciekawości pytałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fishbartek1 Opublikowano 31 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2007 Gdzie dokładnie na nysie łowiliście jeśli można wiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomzoo Opublikowano 31 Maja 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2007 od b.... w dół,płytko ale uroczo ale sza o tym bo te świnie skończą na tależach autohtonów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomzoo Opublikowano 31 Maja 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2007 a uwierzycie mi że widzieliśmy prosiaczki powyżej 60!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi