RafałWrocław Opublikowano 23 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 U mnie też by się sprawdziła taka metoda W klasyczną muchówke nie chciałem wchodzic ale to mi sie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 24 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2012 (edytowane) No to zaczynam nabierać ochoty.TomCast Ty jesteś bardziej oblatany w tych linkach jedwabnych itd.poszperaj tam trochę za tym i daj znac na priv.Ja przez święta wybiorę wędkę na wzór.Edit.Wędka wybrana będzie to Amago 410cm.według tłumaczenia ten prent służy do kierowania dużych ryb hehe Jak dobrze pójdzie i uznam że ma to sens to moje Tenkary będą dostępne w lecie tak w okolicach Maja. Edytowane 24 Grudnia 2012 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 24 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2012 (edytowane) Mogę pogrzebać, ale to koniecznie musi być jedwab?Tu chyba jest nawet linka dedykowana do tego kijka: http://www.tenkarausa.com/product_info.php/products_id/60?osCsid=abbf1035b03938cd9ac6aa29a3cb9266 , http://www.tenkarausa.com/product_info.php/products_id/85 Edytowane 24 Grudnia 2012 przez TomCast Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 24 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2012 Obejrzałem kilka filmików tu wstawionych i powiem szczerze że wygląda mi ta metoda na teleskopowy bat z linką i sztuczną muchą na końcu.Swoją drogą ze 20 lat temu no może 18, razem z moim kuzynem łapaliśmy w ten sposób klenie, z tym że najpierw były to pasikoniki na końcu zestawu a później dopiero sztuczne muszki.Zestaw składał się z bacika 4,5m, do tego dowiązana żyłka 0,25-028mm i na końcu metrowy przypon 0,16. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 24 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2012 (edytowane) Tak z batem to ma tyle wspólnego że oba to teleskopy i na na tym się kończy.Całkiem inna konstrukcja.Sam kąt przy podbieraniu ryby zwykłego bacika by wykończył TomaCast nie koniecznie jedwab. Edytowane 24 Grudnia 2012 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 24 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2012 Moim zdaniem swietna sprawa u mnie rzeczka na tyle mala ze kolowrotka nie trzeba a i ryby kija nie polamia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 24 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2012 Kurcze u mnie też mam kilka takich rzeczek co by tego spróbować, ciekawa sprawa. Czekam na więcej nowych info, heh może sie w to wkręce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 24 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2012 Tak z batem to ma tyle wspólnego że oba to teleskopy i na na tym się kończy.Całkiem inna konstrukcja.Sam kąt przy podbieraniu ryby zwykłego bacika by wykończył TomaCast nie koniecznie jedwab.Nie wiem co specyficznego może być w tej konstrukcji i o co chodzi z tym kątem przy podbieraniu.Z tego co wiem to w tej metodzie rybki w większości wypadków podbiera się podbierakiem a przy większych sztukach ryby podciąga się za linkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 24 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2012 Oj tam było już wcześniej w tym wątku.Nie ma co gdybać.Przyjdzie patyk Amago to zdam relację.Tak to tylko będziemy bić pianę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 24 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2012 Oj tam było już wcześniej w tym wątku.Nie ma co gdybać.Przyjdzie patyk Amago to zdam relację.Tak to tylko będziemy bić pianę. Tomy żebyś mnie źle nie zrozumiał, nie mam zamiaru na żadne bicie piany tylko chodziło mi że by głębiej się nad tymi kijami zastanowić.Zobacz ten link http://www.allfishingbuy.com/Tenkara-Rods.htm.Moim zdaniem te kijki są tak samo wytrzymałe jak nasze polskie baty.Łapałem kilka lat zawodniczo i tyczką i batem i miałem w rękach wiele bacików ale takich naprawdę wypasionych, i wiem że spokojnie można dobrać o akcji jakiej się chce, czyli od szczytowej do lanej kluchy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 24 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2012 Nie no Ciebie nie podejrzewam tu o jakieś złośliwości i może fakty są po Twojej stronie.Jednak dopóki nie mam tej wędki w ręce nie jestem w stanie zająć zdecydowanego stanowiska.Przy podbieraniu kij jest cofany mocno do tyłu a szczytówka jest tak wygięta że dotyka prawie blanku.Moim zdaniem zwykły bat tego kąta nie wytrzyma.Pierdyknie na bank nie ma to tamto.Zobaczymy co to będzie .Teraz mam inny problem- temat szczurek na Tajmienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 24 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2012 Ok. czyli czekamy jak dostaniesz kija do ręki i opiszesz co w nim siedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 24 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2012 (edytowane) Tak właśnie.Też łowiłem swego czasu na Baty.Najlepiej wspominam Shimano Diaflash chyba EX 5tkę nie mylić z technium Diaflash.Jaki to był kijek!!!Spostrzeżenia i uwagi na temat Tenkary jak najbardziej mile są przeze mnie widziane za i przeciw.Taki test rynku czy warto drążyć temat czy nie.Wpisujcie tu swoje opinie co sądzicie o wprowadzeniu tego na nasz rynek.Pomińmy temat krainy pstraga i lipienia który występuje raczej tylko z nazwy na terenie RP i regulaminu z nim związanego. Edytowane 24 Grudnia 2012 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chincza Opublikowano 26 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 (edytowane) no jest jeszcze jena taka metoda łapie na nią Frederic Zanella pionier tej metody namiary już podklejamhttp://www.facebook.com/ZanellaPeche http://www.zanellapeche.com Edytowane 26 Grudnia 2012 przez chincza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 26 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 Fajne ale ten "nawijak" to mnie jakoś odrzuca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chincza Opublikowano 26 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 I te robaki na haczyku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 26 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 ....a do tego to już nie dotrwałem.Zmuliło mnie to łażenie gościa w kółko po rzeczce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chincza Opublikowano 26 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 Na samym początku jak prezetuje to jest krótkie ujecie haczyka z robalami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 27 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 Pokazał, że można ale jak tu samodzielnie podbierać? Z nawijakiem pod pachą? Już widzę jak wypada do wody i .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 27 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 Dla mnie to totalna wydumka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 29 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2012 (edytowane) Tomku zobacz:http://www.kozielfishing.com/pl/tenkaraf.html Jeśli robi pod to muchy to może ma jakąś wiedzę Edytowane 29 Grudnia 2012 przez TomCast Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniolo Opublikowano 29 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2012 (edytowane) Myślę, że Pan Andrzej robił te muchy pod zamówienie jakiegoś zagranicznego klienta według określonych wzorów. Podpytam jak będę rozmawiał w poniedziałek. Edytowane 29 Grudnia 2012 przez maniolo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 30 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 Teraz projektuje moje wędki firmowe pod casta i spin.Potem Tenkara-ta kolejność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ictus Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 Rynek na Tenkarę na pewno by się znalazł, jednak zdecydowanie trzeba coś zrobić z ograniczeniami regulaminowymi. Dopóki formalnie jest to metoda zabroniona to odpadną wody górskie i duża rzesza klientów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 3 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 No i właśnie tu jest "pies pogrzebany" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi