Jozi Opublikowano 11 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2013 Tomy reklama dźwignią handlu :lol: .Tak jak pisałem na logikę wody nizinne jak jest kula wodna dozwolona to dlaczego z tenkarą ma być problem?Wszystko jasne po słowach rzecznika prasowego, a on się zna bo gazety czyta nad wodą .Orvis123 na temat tenkary już wszystko wiadomo, nie jest aż tak ten regulamin skomplikowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orvis123 Opublikowano 11 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2013 Aby zakończyc mam nadzieje temat Tenkary i legalności na nią łowienia w Polsce - poszperałem jeszcze trochęi wg mnie tak to wyglada : Połów na Tenkarę dozwolony jest na wodzie GÓRSKIEJ tam gdzie - przynętami są przynęty sztuczne i roślinne. Zakaz połowu jest tam gdzie regulamin łowiska lub IKPiL wprowadza jako połów tylko metodą muchową lub przynętą jest sztuczna mucha - i tu wyjaśnienie dlaczego sztuczna mucha : http://www.lowisko.home.pl/pzwnsinfo/13012011/wyjasnienia.pdf i krótki cytat z tego linku : 2) W związku z wykreśleniem definicji sztucznej muchy z Regulaminu AmatorskiegoPołowu Ryb PZW informujemy, że pod pojciem „sztucznej muchy” zawartym wzałączniku nr 1 do nowego Zezwolenia (Wykaz wód udostpnionych do amatorskiegopołowu ryb) rozumiemy poławianie metodą muchową.Na wszystki wodach nizinnych PZW wolno łowić bo nie widziałem takiej wody aby przynetą była sztuczna mucha lub metoda muchowa.Jeżeli dzierżawca w swoim regulaminie nie określi inaczej a przywoła RAPR to obowiazuje to co wyżej. Na koniec jeszcze coś takiego : http://jerkbait.pl/topic/18542-tenkara-w-polsce/page-7 oficjalne stanowisko Rzecznika Prasowego PZW:"W świetle zacytowanych przepisów RAPR wszędzie tam, gdzie opisano dozwolone metody połów jako metoda muchowa, to jest to metoda niezgodna z przepisami ze wzgledu na to, iż sprzęt uzywany do połowu nie ma kołowrotka. Natomiast tam, gdzie opisano, że dopuszcza się połów tylko na muchę lub sztuczną przynętę, to taka metoda jest legalna i dopuszcalna.Antoni Kustuszrzecznik prasowy ZG PZW" Także Orvis Dziękuje za uwage i powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ictus Opublikowano 11 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2013 (edytowane) Edytowane 11 Stycznia 2013 przez ictus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 11 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2013 No i wątek zdechnie bez orvisa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ictus Opublikowano 11 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2013 Jaka klasa Tenkary będzie najlepsza na białoryb - wzdręgi, jelce, jazie, klenie? Rybki 25-45cm. Musze nabyć jakiś sturt-up na wiosnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 11 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2013 http://www.ebay.pl/itm/Tenkara-Fishing-Rod-410cm-13ft-6in-6-4-/230877121426?pt=UK_SportingGoods_FishingAcces_RL&hash=item35c1594b92Patrz jaka ładna.Może spotkam Cię nad Sanem to połowimy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ictus Opublikowano 11 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2013 Bardzo chetnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orvis123 Opublikowano 11 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2013 No i wątek zdechnie bez orvisa Przykro że nikt tu nie pokusił się o pomoc w temacie tak dokładnie jak ja - sami ignoranci (proszę spr. co to znaczy) i naśmiewanie się i nazywanie Trolem - brak słow - zawiodłem sie na tym forum poziomem Flyfishing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 11 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2013 No po prostu nie ten poziom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 11 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2013 (edytowane) Jaka klasa Tenkary będzie najlepsza na białoryb - wzdręgi, jelce, jazie, klenie? Rybki 25-45cm. Musze nabyć jakiś sturt-up na wiosnę Chyba wersja ITO by była najlepsza.?Najmocniejsza jest Amago. Edytowane 11 Stycznia 2013 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 11 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2013 Przykro że nikt tu nie pokusił się o pomoc w temacie tak dokładnie jak ja - sami ignoranci (proszę spr. co to znaczy) i naśmiewanie się i nazywanie Trolem - brak słow - zawiodłem sie na tym forum poziomem FlyfishingSzanowny anonimie.Wygląda na to, że forumowicze żywią dość podobne, choć o przeciwstawnym wektorze uczucia... Jednak Propozycja, może jak emocje opadną - odwiedź inne wątki, również w dziale FF i zmienisz zdanie?Tak czy inaczej - wszelkiej pomyślności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ictus Opublikowano 11 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2013 @orvis Czy ty zdajesz sobie sprawe z tego ze jestes niegrzeczny? Na domiar zlego prowokujesz swoimi wypowiedziami innych. W pierwszym poscie w tym watku zaczales od nazwania nas totalnymi glupkami. Potem oskarzales nas o pisanie samych bzdur. Nastepnie przeszedles do literalnego okreslania nas jako debili. Zacytowales jako swoje odkrycie cytat Uglego, zamieszczanac nawet link do tego samego watku w ktorym sam pisales. Zachwyciles sie swoim dokladnym podejsciem i pomoca. Na dokladke nazwales nas ignorantami. Przyznasz, ze to slaby start na forum. Wlacz sie w zycie jerkbaita bez inwektyw i wszystko bedzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orvis123 Opublikowano 12 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2013 Napisałem w jednym wątku o Tenkarze - mam nadzieje wszystkie informację - aby inny nowy użytkownik wszedł i nie prosił się o tel. tylko znajdzie odpowiedż na swoje wątpliwości w formie popartej (linki do żródeł) a nie na "gębę". Rozpocząłem temat prawny i chciałem go zakończyć jak trzeba - to tez zrobiłem. A personalnie nikomu nic nie napisałem tylko trzeba czytać ze zrozumieniem - jeżeli ktoś pisze o głupocie gdy łamie prawo kazdy może udowodnić że nim jest lub nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 12 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2013 (edytowane) Napisałem w jednym wątku o Tenkarze - mam nadzieje wszystkie informację - aby inny nowy użytkownik wszedł i nie prosił się o tel. tylko znajdzie odpowiedż na swoje wątpliwości w formie popartej (linki do żródeł) a nie na "gębę". Rozpocząłem temat prawny i chciałem go zakończyć jak trzeba - to tez zrobiłem. A personalnie nikomu nic nie napisałem tylko trzeba czytać ze zrozumieniem - jeżeli ktoś pisze o głupocie gdy łamie prawo kazdy może udowodnić że nim jest lub nie.Orvis dalej normalnie prosisz się o przykre słowo.Dalej domniemujesz, że tu są same osły które nie potrafią czytać ze zrozumieniem, dalej ruszasz kijem w mrowisku.Może trochę wyluzuj z tymi swoimi "mądrościami", a jak uważasz, że inteligencją przerastasz użytkowników to poprostu zmień miejsce .Powiem krótko,nie wiem jak innych ale mnie Twoje wypowiedzi w....ją.Myślę, że przeczytasz to ze zrozumeniem, co do Ciebie napisałem . Edytowane 12 Stycznia 2013 przez Jozi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orvis123 Opublikowano 12 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2013 Zakończmy już temat personalny bo temat Tenkary (legalność łowienia na nią w Polsce) uważam za skończony - po co się pocić teraz nawzajem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 12 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2013 Zakończmy już temat personalny bo temat Tenkary (legalność łowienia na nią w Polsce) uważam za skończony - po co się pocić teraz nawzajem ?No widzisz, jest szansa, że coś z Ciebie będzie .Miłego użytkowania i korzystania z forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 12 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2013 (edytowane) Po tych dyskusjach tom się napalił na tą Tenkare jak szczerbaty na suchary. Edytowane 12 Stycznia 2013 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ictus Opublikowano 12 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2013 (edytowane) Celuje wiec w ITO czyli 6:4. Choc kreci mnie tez AYO czyli miekki 5:5.Czy ktos wglebil sie w temat przyponow i linek? Na razie wyczytalem w http://www.tenkarabum.com/long-line-tenkara.htmlo takich pasujacych linkach:krotka linka size 3 - dlugosc wedkiDluga linka size 4 - ok 20 stopDluga linka size 5 - tylko w czasie mocnego wiatru, ale w wietrznych warunkach mozna ja zastapic krotka size 4 Mozna tez lowic zestawem gdzie calosc ma 1,5 dlugosci wedki. Ciekawe jak sobie poradze z podbieraniem ryby w takiej konfiguracji http://www.tenkarabum.com/long-line-tenkara.html Edytowane 12 Stycznia 2013 przez ictus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ictus Opublikowano 13 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2013 Mysle o krotkiej 3 do ITO. Co o tym myslicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 14 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2013 Moim zdaniem różne linki najlepiej kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 5 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2013 Tomy - odświeżę wątekPrzy okazji przekopywania netu znalazłem weki do tenkary od.... Temple Fork Outfiters - moze zainteresują? http://www.templeforkflyrods.com/products/rods/soft-hackle-rods.html http://www.youtube.com/watch?v=PXiY5WohHEs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 5 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2013 Tomy robiłeś już jakieś muszki? http://www.youtube.com/watch?v=-m7P6gWbReA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 5 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 5 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2013 (edytowane) . Edytowane 5 Marca 2013 przez TomCast Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 5 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2013 Tomy - odświeżę wątekPrzy okazji przekopywania netu znalazłem weki do tenkary od.... Temple Fork Outfiters - moze zainteresują? http://www.templeforkflyrods.com/products/rods/soft-hackle-rods.html http://www.youtube.com/watch?v=PXiY5WohHEsPięknie podeszli do metody jeśli chodzi o design.Coś na wzór muszę kupić.Zrobić potem blank u Krzysztofa i rozwijać temat to już mały problem.Mam to cały czas na uwadze.Teraz priorytetem są moje wędki firmowe pod casta i spinn.Jutro pierwsza ląduje u mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi