Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2013 Wstąp do klubu , Tomy , będziesz wolny :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 6 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2013 Wstąp do klubu , Tomy , będziesz wolny :DPrzymierzasz się Sławku do tej metody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2013 Klub Ci legitymację wystawi oraz licencję na uprawnionego , my - nie ..Łowiłem tak kiedyś płotki , wzdręgi , klonki i ukleje , na konińskich kanałach . Uklejówką , żyłką i muchami . Ale wtedy nie wiedziałem , że to zwie się tenkara , ani tym bardziej metoda dla najbardziej zaawansowanych . Jak to człowiek błądzi we własnej niewiedzy .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 6 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2013 (edytowane) No nie wiem co by z tej uklejówki zostało po podebraniu rybki w ten sposób co przy tenkarze.Jaź/pstrąg pod 60cm na krótkim dyszlu i na sztywno to raczej by była demolka takiego bacika.Nie widzę tego.Patrz na kąt wędki w końcowej fazie holu.Może to i wygląda jak bacik ale to inna konstrukcja blanku. Edytowane 6 Marca 2013 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2013 Tomek, próbowałeś robić już jakieś muszki? Ja się powoli do tego przymierzam, w sumie proste są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 6 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2013 (edytowane) Tomek, próbowałeś robić już jakieś muszki? Ja się powoli do tego przymierzam, w sumie proste są Jeszcze nie Tomku.Należę do ludzi raczej upartych i "Tenkara Polska" będzie.To tylko kwestia czasu no i są inne priorytety w tej chwili.Jeśli chodzi o temat fly fishingu to robię wędkę szklaka do suchej.Blank biały pół przezroczysty z wyraźną spiralną fakturą w klasie 5.Wędula do moich gąbek,które w tym roku powinny być dostępne.Rękojeść chciałem dać z czarnej pianki ale Krzysztof wyraźnie zawetował ten pomysł i powiedział że w świecie fly fishingu byłby to popłoch. Edytowane 6 Marca 2013 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Blank pod Tankare, już myślałem że pęknie, a tu niespodzianka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2013 No właśnie i tym to się różni od bacika pławikowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wenturaisland Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Jakieś 17 lat temu dostałem od ojca wędkę. Długa na 6,6 metra , bardzo krótki skład, rękojeść pogrubiona, gięła się jak krowi ogon.Przez długi czas "robiła" za wędkę spławikową. Jak nic tenkara. Odnalazłem w tym roku, trzeba tylko wymienić szczytówkę i do dzieła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 10 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 Blank pod Tankare, już myślałem że pęknie, a tu niespodzianka Fajnie!Panowie o Tenkarze nie zapomniałem.Poszło zamówienie i zaczynam bawić się w produkcję tych wędek oraz całej otoczki z tą metodą związanej.Potrzebny był mi jedynie czas i druga para rąk do produkcji przynęt.Postaram się żeby jeszcze tego lata coś było w ofercie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wenturaisland Opublikowano 10 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 10 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 (edytowane) Wędka 660cm to raczej nie pod Tenkare Edytowane 10 Maja 2013 przez TomCast Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wenturaisland Opublikowano 10 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 10 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 Ręka Ci odpadnie jak zacznie tym rzucać, a rzuca się jedna ręką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wenturaisland Opublikowano 10 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 Wychodzi na to że moja to keiryu (eza-zuri) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 10 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 W takim razie ja się nie znam, widać są takie długie, może to dwuręczne? Bo jedną ręką obsługiwać kijek prawie siedmiometrowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wenturaisland Opublikowano 11 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 Ja się nie znam jeszcze bardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 13 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2013 Zważ ją to wszystko się wyjaśni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wenturaisland Opublikowano 15 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2013 228 gram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 15 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2013 No to waga jak na 6m patol raczej niska.Ja bym spróbował tym się pobawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chincza Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Tomi odświeżam temat http://www.tenkaratalk.com/ http://www.tenkaratalk.com/2013/08/tenkara-rod-co-kickstarter-project/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Tak ja cały czas mam to na uwadze.Łowił będę tą metodą.Zostaje cast tylko konkretny-Boleń i przyłowy a mucha Tenkara.Wędki sprowadzę bo robić się nie opłaca.Po za tym po co?Te co są dostępne bardzo mi się podobają.Na 100% będą benche muchowe spod mojej ręki w sam razik do Tenkary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krokkop Opublikowano 22 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2014 Witam serdecznie .Kreci mnie w kierunku tego wedziska .Na ebay znalzlem kilka tenkar i tutaj Panowie mam pytanie .Jaki sie maja opisy akcji w tenkarach i np 7-3 , 6-4 , 5-5 .Co to oznacza ? Kij moze okazac sie strzalem w dziesiatke w moich malych niemieckich rzeczkach o szerokosci 5-10 m . Pozdrawiam i dziekuje za pomoc Zbigniew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek R. Opublikowano 22 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2014 (edytowane) To opisy akcji wędziska. Pokazują ugięcie i moc wędki (jakim rybom podoła). Edytowane 22 Marca 2014 przez Marek R. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krokkop Opublikowano 22 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2014 Dziekuje , Panowie w rzekach mam klenie 45-60 cm i pstragi 30-45 cm .Jaki kij kupic aby dalo sie wygrac hol takich ryb ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi