Skocz do zawartości

Kij na okonia z brzegu

Bartek85

Rekomendowane odpowiedzi

Stałem niedawno przed podobnym dylematem i wybrałem sg Black savage 198cm 2-7g. Jest to mój pierwszy UL ale jestem z niego bardzo zadowolony. Zdjęcia z ugieciem wstawiłem tutaj http://jerkbait.pl/topic/32466-jerkbaitowa-baza-ugięć/page-14#entry1956158.

Okonie 30cm ładnie wyginaja kij ale wyciąga się je silowo bez problemu. Jedyny raz kiedy hamulec zaterkotal był przy przylowie szczupaka 50+. Nie gubi ryb. Jak na moje standardy jest bardzo lekki(90g). Rzuty są na prawdę bardzo dalekie. Ja nawet nie mam zamiaru rozglądać się za innym przez najbliższych kilka sezonów. Jeśli jesteś z okolic Olsztyna to chętnie uzycze do testów :).

I jest bardzo fajny filmik na yt dokładnie z tym modelem.

Trzymałem 3 kije, ktore mi się podobają - streeto, black savage,favorite blue bird, dochodzi jeszcze kij którego nie miałem w rękach a szkoda bo wydaje sie fajną propozycją - sakura sportism neo. Chcialbym sie spytac jaka jest Wasza opinia co do tych kijków jesli chodzi o stosunek ceny do jakosci komponentów (glownie chodzi mi o przelotki) i czy macie jakies doswiadczenia z Sakurą. Pozdrawiam, Michał.

• 2 lata później...
  • 3 lata później...

Może wy mnie naprowadzicie na trop kijka pod okonia.

Długość 230-240 wklejka.Do lowinia z brzegu

Przynęty to 2 calowe gumeczki na 2 -3 gramowej główce..

Chodzi mi o to żeby fajnie dawała podbijać gumkę .była czuła po przynęta,a jednocześnie pod ryba w miarę elastyczna żeby ich nie gubiła.myslalem na mc crostage,może macie jakieś doświadczenie i byście coś polecili.wiem że w tych długościach ciężko jest znaleźć złoty środek ale może jednak .. budżet do 700zl

Może wy mnie naprowadzicie na trop kijka pod okonia.

Długość 230-240 wklejka.Do lowinia z brzegu

Przynęty to 2 calowe gumeczki na 2 -3 gramowej główce..

Chodzi mi o to żeby fajnie dawała podbijać gumkę .była czuła po przynęta,a jednocześnie pod ryba w miarę elastyczna żeby ich nie gubiła.myslalem na mc crostage,może macie jakieś doświadczenie i byście coś polecili.wiem że w tych długościach ciężko jest znaleźć złoty środek ale może jednak .. budżet do 700zl

Do budżetu co prawda trzeba nieco dołożyć

https://spinningshop.pl/finezza-ux/17603-graphiteleader-finezza-ux-20gfnus-752l-s.html

To chyba byłby najlepszy wybór ta finezza!

Popatrz tez na wędki japońskie jackson( nie mylić z jaxonem) mebaru gate- zobacz na sklepie fishing mart są dostepne, sam posiadam wklejkę tą do 7g i jestem zadowolony( cena ok 550zl- to na gumisie troche zostanie????)