Skocz do zawartości

Szlifierka kątowa, porada.

platynowłosy

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie, potrzebuje szlifierkę kątowa, do intensywnych prac domowego remontowania.

Wybór? Metabo, Dr Walt, Hitachi? Inne?Budżet do 400 PLN.

125 mm.

Podpowiedźcie, proszę.

Pozdrawiam

Alek

Edytowane przez platynowłosy

Szlifierka kątowa o mocy 900W GWS 9-125 S BOSCH Professional

przeżyła remont łazienki, remont kapitalny łodzi Mewa. Jeszcze trochę cięcia metalu. Poręczna i ma regulację obrotów. Jedyny słuszny wybór 125 mm.

Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka

• Like 1

Szlifierka kątowa o mocy 900W GWS 9-125 S BOSCH Professional

przeżyła remont łazienki, remont kapitalny łodzi Mewa. Jeszcze trochę cięcia metalu. Poręczna i ma regulację obrotów. Jedyny słuszny wybór 125 mm.

Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka

Dokładnie. Nie ma co kombinować. W domu jej nie zajedziesz.

Metabo, nigdy się nie zawiodłem. Tylko ja na akumulatorze jadę. Czy to wkrętaka, czy udar, czy kątowa czy odkurzacz. Trzy letnia gwarancja z odbiorem i dostarczeniem. Nigdy nie skorzystałem

Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka

• Like 1

W pracy na stanie zawsze mamy dwie szlifierki kątowe. Dużą i małą. Używane przy remontach i drobnych pracach. A że pracuję na przemiałowni kamienia wapiennego, to warunki mają raczej trudne.

Duża Makita jest i działa, odkąd tam pracuję, czyli 18 lat. Małe za mojej kadencji były trzy. Niebieski Bosch działał z 10 lat. Metabo padła po 3 miesiącach,druga, którą dostaliśmy w rach gwarancji wytrzymała jakieś pół roku. Od tamtej pory mamy DeWalta, niestety bez regulacji obrotów, ale działa bez zarzutu.

Dodam tylko, że sprzętu używa dziesięciu chłopa.

Edytowane przez Artech