count_martin3z Opublikowano 31 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2023 (edytowane) Cześć,Rzuciłem okiem w szukajkę, ale słabo w tym temacie. Chciałbym poprosić o pomoc... Chodzi o kompaktowe urządzenie do zasilania nagrzewnicy 2 kW w nocy i w ciągu dnia kuchenki i innych pierdółek. Może być chiński, bo będzie używany sporadycznie i nie chciałbym wydawać tysięcy, ale też nie chciałbym go rozkładać i składać co wyjazd. Mogę dołożyć, jak trzeba będzie... Edyta:Nie znam się w ogóle, do dzisiaj nie miałem pojęcia, że będzie mi potrzebny, a tym bardziej, że muszę kupić. Jeśli ktoś poradzi linkami, znajomymi itp. - będę zobowiązany. Dzięki i miłego! Edytowane 31 Października 2023 przez count_martin3z Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxxx Opublikowano 31 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2023 Nie wiem czy jest sens w pchanie się w agregat , prąd jest mega nie efektywnym nośnikiem energii wbrew toerii która krąży po internetach .Do ogrzewania już lepiej coś na gaz tak samo kuchenka tak samo na gaz natomiast prąd jest przydatny do mniej energochłonnych urządzeń jak lodówka (agregatowa) , ładowanie akumulatora do łódki , echa , ładowanie wszelkiej maści urządzeń i do tego możę warto zmontować jakiś panel foto woltaiczny ew agregat prądotwórczy jakiś mały max 0,8kW coś na bazie silnika od kosy to tak awaryjnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarasR Opublikowano 31 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2023 Lodówka z zamrażarką czy też podgrzewacze wody też są na gaz . Podgrzanie posiłków czy też wody na herbatę można spokojnie ogarnąć na zwykłej chińskiej kuchence gazowej na kartusze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psulek Opublikowano 31 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2023 (edytowane) Ja mam taką małą jednoaplnikową z osłoną od wiatru, na kartusz. 45 PLN, działa jak złe, małe i lekkie. Co do ogrzewania to niemądrze zamieniać paliwo na prąd że sprawnością pewnie ze 25% i ogrzewać prądem, zamiast je po prostu spalić. Wysłane z mojego motorola edge 40 pro przy użyciu Tapatalka Edytowane 31 Października 2023 przez psulek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siarq Opublikowano 31 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2023 Marcinku , koledzy powyżej dobrze prawią. Tylko i wyłącznie gaz Cie ratuje . Agregaty walzikowe są drogie , bynajmniejn te markowe i sprawdzone -hondy. Od 4000-5000zl , tyle nie dasz bo Cię znam ogarnij to co możesz na gazie , a resztę zasiłki z litu. Tj. Jedyna słuszna droga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarasR Opublikowano 31 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2023 A może do ogrzania chińskie ala webasto ? Drogie to nie jest ,coś tam dmucha a na rybach nie potrzeba nam wodotrysków . Nie miałem nigdy tego ale może ktoś z nas ma wiedzę w tym temacie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 1 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2023 (edytowane) Piszemy o ogrzewaniu tak aby był komfort czyli te powiedzmy 18 stopni czy dogrzewaniu jak się zrobi za zimno ? Dogrzewania gazem ok, ale ogrzewanie i utrzymywanie stałej temperatury gazem ma między innymi tę wadę, że po prostu nim wali w całym namiocie. I to nie jedyny kłopot. Edytowane 1 Listopada 2023 przez S.N. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
count_martin3z Opublikowano 1 Listopada 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2023 (edytowane) Nie wiem czy jest sens w pchanie się w agregat , prąd jest mega nie efektywnym nośnikiem energii wbrew toerii która krąży po internetach .Do ogrzewania już lepiej coś na gaz tak samo kuchenka tak samo na gaz Nie chcę gazem smrodzić w namiocie 12 kw. To ma być w 95% ogrzewanie. Reszta, to aspekt pomijalny, bo używamy gazu do jedzenia. Lodówka z zamrażarką czy też podgrzewacze wody też są na gaz . Podgrzanie posiłków czy też wody na herbatę można spokojnie ogarnąć na zwykłej chińskiej kuchence gazowej na kartusze. No właśnie chodzi o to, że będzie używane do ogrzewania namiotu 12m kw namiotu w okresie jesień/zima. Do zrobienia jedzenia i picia, mamy kuchenkę gazową. Edytowane 1 Listopada 2023 przez count_martin3z Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
count_martin3z Opublikowano 1 Listopada 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2023 (edytowane) Ja mam taką małą jednoaplnikową z osłoną od wiatru, na kartusz. 45 PLN, działa jak złe, małe i lekkie. Co do ogrzewania to niemądrze zamieniać paliwo na prąd że sprawnością pewnie ze 25% i ogrzewać prądem, zamiast je po prostu spalić. Wysłane z mojego motorola edge 40 pro przy użyciu Tapat Marcinku , koledzy powyżej dobrze prawią. Tylko i wyłącznie gaz Cie ratuje . Agregaty walzikowe są drogie , bynajmniejn te markowe i sprawdzone -hondy. Od 4000-5000zl , tyle nie dasz bo Cię znam ogarnij to co możesz na gazie , a resztę zasiłki z litu. Tj. Jedyna słuszna drogaNie no, ja wiem, że najlepiej lit, ale wiesz, że nie lubię płacić wincej jak muszę Do 2 kW nagrzewnicy, to nie wiem ile bym musiał mieć aku, żeby się nie zagazować z grzejnikiem na propan-butan Edytowane 1 Listopada 2023 przez count_martin3z Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
count_martin3z Opublikowano 1 Listopada 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2023 A może do ogrzania chińskie ala webasto ? Drogie to nie jest ,coś tam dmucha a na rybach nie potrzeba nam wodotrysków . Nie miałem nigdy tego ale może ktoś z nas ma wiedzę w tym temacie.O tak!!! Zapomniałem o tym cholera. Mam kumpla TIRarza, któ©y zamontował właśnie w kabinie. Dzięki!! Dobry trop! Piszemy o ogrzewaniu tak aby był komfortczyli te powiedzmy 18 stopni czy dogrzewaniu jak się zrobi za zimno ? Dogrzewania gazem ok, ale ogrzewanie i utrzymywanie stałej temperatury gazem ma między innymi tę wadę, że po prostu nim wali w całym namiocie. I to nie jedyny kłopot.... plus taki, że wilgotność rośnie chyba ze 100%. Dawno temu, jak zaczynałem działalność, wstawiliśmy sobie grzejnik do pomieszczania ok 20m2. Wodę z osuszacza, wylewałem codziennie pod 2 litry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasek Opublikowano 1 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2023 Agregat, dobra sprawa pod namiot. Naładuje echo, czajnik, mała kuchenka, ogrzewanie, lutownica, mała szlifierka i wiele innych elektrycznych spraw załatwi. Mam Honde 2KW i już pod namiot nie jeżdżę, za leniwy człowiek się zrobił. Jak coś to oddam za 1,5tyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal_ Opublikowano 1 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2023 Pod namiot na mrozy kumpel stosuje maty grzewcze samochodowe 12v i sobie bardzo chwali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi