sucks_one Opublikowano 7 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2023 (edytowane) IMO każda szpula SV daje pełen komfort w zapytanym przedziale rzutowym. 5g lata komfortowo na starym MGX, który ma szpulkę większej średnicy niż wspomniany Zenon i zdaje się zdecydowanie głębszą. Obie maszynki mają również ten sam hamulec rzutowy więc jeśli uważacie, że nie nadają się tzn. że kij nie nadaje się bądź rzucający. Zgadzam się z Robertem, że na odpowiednim kijku to te 10g poleci również z Toro. Niestety w BC musimy budować zestawy w zawężonym przedziale rzutowym. Z korby zawsze poleci... PS. Mój pierwszy zestaw 5-25g z czasów kiedy z marszu przestawiłem się na BC skłądał się z Okumy Black Rock oraz Abu Revo SX gen3. Latało wystarczająco mimo, że szukałem komfortu w postaci odległości. Edytowane 7 Listopada 2023 przez sucks_one 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szperaczz Opublikowano 9 Listopada 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2023 (edytowane) Dziękuję za podpowiedzi.Trafił się w promocji Daiwa Tatula SV 103 i od tego zacznę. Zestroję z Tatula Baitcast 8-35 g i myślę że da radę. Jak nie to kupię jakąś szpule jeszcze lżejsza na Ali. Edytowane 9 Listopada 2023 przez Szperaczz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szperaczz Opublikowano 11 Listopada 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2023 Multik przyszedł, fajnie wygląda. By nie zakładać kolejnego tematu. Miał ktoś styczność z tymi kijami? Co lepiej wybrać? Może coś innego w tym zakresie? https://allegro.pl/oferta/wedka-daiwa-prorex-xr-baitcast-180-8-35g-14060284681 https://allegro.pl/oferta/wedka-daiwa-tatula-bc-2-15m-8-35g-13102025432 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aslpg Opublikowano 11 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2023 (edytowane) Mam dokładnie taką: Daiwa Tatula Baitcasting 8-35 g 114 cm - 215 cm i używam jej z multikinem Kastking Spartacus Plus od sierpnia 2020. Na końcu wisi od 10 g do 40-tu paru gramów i jest super. Co ciekawe za Daiwę dałem te trzy lata temu 610 zł a więc niewiele podrożała[emoji846] Sent from my KFTRWI using Tapatalk Edytowane 11 Listopada 2023 przez aslpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szperaczz Opublikowano 11 Listopada 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2023 Mam dokładnie taką: Daiwa Tatula Baitcasting 8-35 g 114 cm - 215 cm i używam jej z multikinem Kastking Spartacus Plus od sierpnia 2020. Na końcu wisi od 10 g do 40-tu paru gramów i jest super. Co ciekawe za Daiwę dałem te trzy lata temu 610 zł a więc niewiele podrożała[emoji846] Sent from my KFTRWI using TapatalkAle masz HFV czy SFV bo różne są opisywane. Ponoć blank SFV jest lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aslpg Opublikowano 11 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2023 Jak to na kiju jest napisane to jutro sprawdzę. Sent from my KFTRWI using Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 12 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2023 (edytowane) Są różnie opisywane bo sklepy źle opisują,do tego mylą z modelem Tatula XT który jest na HVF i dlatego jest też tańszy.Model ww. 215cm 8-35gr jest na SVF. Jak Twoje przynęty nie będą przekraczały 30gr to nie bierz tego kija, z tatulą SV TV 103 miałem swego czasu model wersję 2m 7-28gr i bez problemu łowiłem tym 10cm sliderem. Edytowane 12 Listopada 2023 przez Biesan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aslpg Opublikowano 12 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2023 Ale masz HFV czy SFV bo różne są opisywane. Ponoć blank SFV jest lepszy.Sprawdziłem, na kiju jest napis SVF. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzpo91 Opublikowano 13 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2023 Panowie , może ktoś używa lub wie czy shimano aldebaran 51 mgl będzie dobrym wyborem od 5 gram całkowitej masy przynęty do 20 gramów?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szperaczz Opublikowano 13 Listopada 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2023 Jak Twoje przynęty nie będą przekraczały 30gr to nie bierz tego kija, z tatulą SV TV 103 miałem swego czasu model wersję 2m 7-28gr i bez problemu łowiłem tym 10cm sliderem.Czyli 7-28 będzie lepszy z dolnej granicy? W zasadzie to max 30gr Cannibal 12.5 cm chciałbym by dał radę.Do wszystkich cięższych mam Abu Beast X Pike 20-70 i 45-100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 14 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2023 Ja brałbym na Twoim miejscu ten 7-28gr, to krótki cast, udźwignie więcej jak 28gr. Bez problemu rzucałem sliderem 10F który waży 36gr. Dla mnie ten kij był za krótki, często łowię z brzegu i dlatego go sprzedałem. Celuj w coś do 30gr, nie koniecznie musi to być Daiwa, a jak już się nastawiłeś na ten kij to w niemczech jest za 126€ w jednym ze sklepów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szperaczz Opublikowano 14 Listopada 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2023 (edytowane) Już kupiłem ten kijek w Polsce 7-28Wyszło 613 PLN więc chyba znośna cena.Jutro powinien przyjść i mam nadzieję że będę zadowolony [emoji1] Edytowane 14 Listopada 2023 przez Szperaczz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Umbra Opublikowano 25 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2023 Nie zakładając nowego tematu....Jak zima to i pewne nowe pomysły.Chciałbym złożyć zestaw w podanej gramaturze.Przynęty: twitche 65-110-130mm, gumy robactwo i inne okoniowe 9-12cm. Jako, że nigdy na casting nie łowiłem i nie mam pojęcia jak dobierać sprzęt, proszę o poradę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 26 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2023 Każdy łowi inaczej stąd nie jest łatwo doradzać ... Może w poniższym wątku coś doczytasz:jerkbait.pl-cast-pod-twitcha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Umbra Opublikowano 28 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2023 (edytowane) Coś tam poczytałem, ale nadal średnio wiem [emoji28] Lepsza Tatula, Prorex PE SVTW 100 czy curado bfs?Czy Tatula pitchin flippin? Edytowane 28 Listopada 2023 przez Umbra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi