TomaszSz Opublikowano 5 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2023 Szanowni Jerkbait’owcy, potrzebuję Waszych rekomendacji – szukam kija pod niewielkie woblery od 3 do 7 cm, z wagą do 10gr, o długości pomiędzy 240 a 260. Łowię na niewielkiej rzece, przede wszystkim bolenie, klenie, średniej wielkości szczupaki. Od kilku już sezonów korzystam z DAM Microflex 2,30 z cw. 3-15 i to jest kij jak dla mnie prawie idealny, ale niestety brakuje mu trochę długości. Czy możecie polecić coś z seryjnej produkcji pod takie łowienie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okonhel Opublikowano 6 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2023 Konger World Champion II Impulse 270 cm 5-18 gr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 6 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2023 Wędka Dragon Cxt Microspecial Ms-X Spinn. 2.44m 3-18g (wedkarz.pro) Będziesz zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 6 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2023 Siema, mam tego Kongera, którego zasugerował Jacek, tyle, że 1 serię (tą zieloną "legendarną") chcę go sprzedać po taniości (150zł), a nie chce mi się robić wysyłki, wątku na giełdzie itp. Jakbyś chciał pomacać ten spinning to zapraszam do pracowni (widzę, że obaj urzędujemy w Warszawie). Bez zobowiązań, nie spodoba Ci się, to będzie dalej leżał. Mam też dwa beastmastery, do 21g (2.4 i 2.7), też warto je pomacać, choć tych nie chcę sprzedawać. W razie czego zapraszam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cyprek Opublikowano 11 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2023 Wędka Dragon Cxt Microspecial Ms-X Spinn. 2.44m 3-18g (wedkarz.pro) Będziesz zadowolony Potwierdzam, ten kij jest doskonały do takich przynęt. Długość jest bardzo ok, a przy tym sama wedka jest leciutka, więc świetnie zgrywa się(przynajmniej u mnie) z kołowrotkami rozmiaru 2000, 2500, c2000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cyprek Opublikowano 11 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2023 (edytowane) Jeszcze ap ropo Dragona, to moj kolega w bardzo podobnych z tego co widzę warunkach i na te same ryby używa wędki od Dragona z serii Millenium, model FL PerchSpinn. Z nazwy może i okoniowy, ale zdecydowanie daje sobie radę w przypadku kleni, boleni i szczupaków. Miał go nawet na pstrągach. Ma taki model: https://www.skleprekinek.pl/wedki-spinningowe-dragon/2297-wedka-dragon-magnum-millenium-fl-perchspinn-245m-3-14g-5901323848742.html Edytowane 11 Listopada 2023 przez SilverN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiterS Opublikowano 11 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2023 Jeśli coś z Dragona to polecam prześledzić ten dział i kilka zakładek => https://www.fors.com.pl/forum-wedkarskie/21-testy-sprzetu-wedkarskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 11 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2023 Robinson Toshido Pro Light Spin 2,45m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peter766 Opublikowano 14 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2023 hej! polecam sprawdzić shimano alivio dx spin 240 - 260, mega fajny kij do woblerków 3-7cm ma wagę do 10gr, więc idealnie pasuje do Twojego stylu łowienia. jak dla mnie, to super alternatywa dla DAM Microflex! możesz go znaleźć w sklepach w dobrej cenie. powodzenia na rzece, mam nadzieję, że złowisz dużo ryb! Warto też zerknąć na Mitchell Tanager 240 - 260, świetny wybór dla fanów małych woblerków! Ten kij ma fajną długość, a jego zakres wagowy idealnie pasuje do tego, co opisałeś. Osobiście, kiedyś go używałem i byłem zadowolony! Inną opcją do rozważenia jest Abu Garcia Vengeance 240 - 260, solidny kij z dobrym balansem. Niezawodny sprzęt, który spisuje się świetnie na rzece. Jeśli lubisz coś odrobinę lżejszego, to Black Cat Buster Jerk 240 - 260 może być strzałem w dziesiątkę! Wyważony kij, który świetnie radzi sobie z niewielkimi woblerkami. Mam nadzieję, że znajdziesz idealny kij na swoje łowienie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi