Skocz do zawartości

revo ciąg dalszy...

peresada

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam REVO S od pół roku i jestem z niego bardzo zadowolony. Teraz chciałbym przeznaczyć do do jerkowania, a do gum (średnich i dużych) kupić wyższą wersję REVO. Byłem w 100 % nastawiony na STX'a ale po przeczytaniu relacji Remka trochę zwątpiłem :D Nie wiem czy nie lepiej wejść w PREMIERA? Zna ktoś jego cenę i gdzie są dostępne? A może STX wystarczy? W zasadzie to S-ka już prawie mi wystarczała bo rzucam gumami 10-15 cm, ale czasem są one prawie bez obciążenia i chciałbym rzucać nimi kilka metrów dalej ;)

A może jakaś lżejsza odmiana CURADO? Bo Scorpiona raczej nie chcę.

Cześć,

STX to świetna maszyna tylko tak jak napisałem zysk z tych wszystkich gadżetów jest mało uzasadniony by płacić dodatkowe 100 USD. Różnica między S a STX (miałem i rzucałem obydwoma) jest minimalna. Słyszałem, że Premier ma być udoskonalony - czyli ma mieć lżejszą szpulkę. Jeśli to się potwierdzi na pewno będzie warto zainwestować w ten multiplikator.

pozdrawiam

Remek

Kupiony jak i poprzedni w ebayowym minstortackle. Multi 176$, wysyłka chyba 20 czy 25. To dobry sklep, są to moje 3 zakupy u nich i raczej będę powracać. U nich też udało się mi znaleźć revo SX na lewą rękę ale z wysokim przełożeniem 7.1:1. Ceny mają lekko wyższe niż reszta (różnica kilku-kilkunastu dolarów), ale robią bardzo szybką wysyłkę i są ogólnie ok.

Własnie doręczono :mellow:

Jak zwykle na minstor, wysyłka zajmuje im czasem chwilke ale jak wyślą... to zmalezji idzie 48h :mellow:

Pierwsze wrażenia jak najbardziej pozytywne - multik jest bardzo lekki, wagowo przypomina scorpiona, choć to naprawdę póki co bardzo subiektywne odczucie - jeszcze nie ważony. Szpulka inna niż w STX czy SX - delikatnie głębsza, ażurowana. Wszystkie hamulce klikowe, ale spust szpuli plastik, nie pokryty gumą :wacko:

Nie wiem czy ktoś zwrócił uwagę, ale wszystkie prezentowane na filmach REVO maja metalowe osłony wodzików. Widać linie podziału więc wnioskuje, że te osłony są zwijane z jednego kawałka blachy.

Sam mam od niedawna REVO S i u mnie jest ona plastikowa. Zanim obejrzałem te filmiki zastanawiałem się skąd załatwić taką z metalu.

Czy w SX i STX też są z plastiku ?

@Mietu: Masz na mysli oslone slimaka?

Wczoraj doszedl do mnie Revo Premier (tez z Minstore-Shop - polecam).

W pierwszym momencie szok: Myslalem, ze sie pomylili i wyslali wersje right hand - ale po ulamku sekundy zorientowalem sie ze go trzymam na odwrot - przod i tyl wygladaja prawie tak samo :mellow:

Po dokladniejszych ogledzinach musze jednak nawet jako ABU-Fan przyznac, iz jestem troche rozczarowany: Plastyk, plastyk, plastyk...

Wyglada troche tanio na kolowrotek za ok. 137 € (do tego ok. 40 € cla i podatku, skubani celnicy :angry:)

Nie do porownania z perfekcyjnym wykonaniem mojego poczciwego M?rrum 3601...

Ale coz, za to lekki i moze walory uzytkowe przekonaja :D

Pozdrawiam --Yacar?--

Czesc Remku,

jesli nie byla to low budget-wersja (jest taka originalna podszywa ABU) - to oferowales go... za pol darmo. Ja zaplacilem za ta wersje na japonski rynek ok. 220 € na eBayu. I chociaz moze walory uzytkowe w porownaniu z nowszymi konstrukcjami sa skromniejsze, za te pieniadze bym go nie oddal - zostanie dobrym eye-catcher w witrynie. :mellow:

Pozdrawiam --Yacar?--

@Mietu,

mam na mysli ta przekladnie slimakowa i jej oslone, dokladnie.

Najprawdopodobniej ten opis jest w tym wypadku niescisly, wiec nazwijmy to prowadnica wodzika. Owszem, w wypadku Revo na filmowej prezentacji wyglada ona na metalowa...

W moim Revo premier jest ona niestety tez tylko z plastyku :wacko:

Ale to moze tylko kosmetyczna wada...

Pozdrawiam --Yacar?--

Czesc Remku,

jesli nie byla to low budget-wersja (jest taka originalna podszywa ABU) - to oferowales go... za pol darmo. Ja zaplacilem za ta wersje na japonski rynek ok. 220 € na eBayu. I chociaz moze walory uzytkowe w porownaniu z nowszymi konstrukcjami sa skromniejsze, za te pieniadze bym go nie oddal - zostanie dobrym eye-catcher w witrynie. :mellow:

Pozdrawiam --Yacar?--

To był oryginał.

Pitt, nie mam już go. Sprzedany.

Pozdrawiam

Remek