ipolo Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 Witam, Po ostatnich połowach w Szwecji wyleczyłem się z kijów 2,4-2,7. 2,7 zostawiłem na rzekę a teraz poszukuje kijka spiningowego na łódkę (2,10-2,25).Raczej jeden kij, choć pewnie polecicie dwa. Głównie szczupak, ale także czasem okoń i sandacz. Łowię gumkami 7-12 g i 25g (duże gumy) do tego jerki 10cm i woblerami do 35g. shekaespere ulgy stik 15-40g nigdzie już nie ma :-( i raczej już nie dostanę (może gdzieś, kiedyś przez allegro). Sklepy, które podają, że go posiadają po rozmowie telef. potwierdzają nie ma w magazynach :-( Budżet 300zł - czy coś podobnego polecacie? podobnego do ugly, może nie tyle akcją (głownie na szczupaka) co jakością i niezawodnością kija- czy polecane przez Was kije w przedziale 15-45g dobrze poradzą sobie z 7-10g przynętami czy lepiej kupić 2 kije np: 5-15g i 15-45 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ipolo Opublikowano 6 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 Jest co prawda Shakespeare Ugly Stik Lite (702) 18-50g. Na zachodnich forach zachwalany. U nas dostępny przez sklep kogutomania.pl ale czy ten model jest tak samo trwały jak te poprzednie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 mialem w rece jakiegos ugly stika lite (niebieskie mial chyba wstawki na blanku) byl miekki jak muchowka wydaje mi sie, ze mialem w rece wlasnie wersje 15-40 czy cos w ten desen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ipolo Opublikowano 6 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 :-( czyli to już nie to ci dawne ugly stik graphite. A inne firmy? 350zł to max ile mogę przeznaczyć na ten kijek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommek Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 shimano sea bass 2.4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ipolo Opublikowano 6 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 No słyszłałem, jest nawet krótszy 2,10 m - 10-50gProponujes ten ciut dłuższy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 shimano sea bass 2.4Dokładnie, zajebista wędkaKrótszy jest troszkę szybszy i bardziej cięty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ipolo Opublikowano 6 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 ja szukałem 2,1 - wygodniej na łodzi..... ale może 2,4 inaczej pracuje, lepiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ipolo Opublikowano 6 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 dobrze zrozumiałem Shimano Vengeance Spinning Sea Bass ? czy jest jakiś Shimano Sea Bass (bez Vengeance) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 Dobrze zrozumiałeś, jest też w wersji 210cm, wiec byłoby w sam raz. Wykonanie takie sobie, ale... 150pln...Kijek daje radę, było o nim na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 Zamówiłem Ugly Stik Custom Graphite 210 15-40. jak przyjdzie i potestuję to opiszę, mam sea bass 240 do 50 ale chętnie bym zamienil na 210 do 60 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ipolo Opublikowano 6 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 Dobrze zrozumiałeś, jest też w wersji 210cm, wiec byłoby w sam raz. Wykonanie takie sobie, ale... 150pln...Kijek daje radę, było o nim na forum Gdzie to jest? (ja nie moge znaleźć)wykonanie takie sobie ale blank, materiał radzi sobie podczas holowania ryb? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ipolo Opublikowano 6 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 Zamówiłem Ugly Stik Custom Graphite 210 15-40. jak przyjdzie i potestuję to opiszę, mam sea bass 240 do 50 ale chętnie bym zamienil na 210 do 60 Możesz zdradzić gdzie/jak go zamówiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 Gdzie to jest? (ja nie moge znaleźć)wykonanie takie sobie ale blank, materiał radzi sobie podczas holowania ryb?Mam 24, więc tylko o tym mogę mówić - daje rade bez problemuhttp://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/shimano-vengeance-spinning-sea-bass-g5-a3-p208-k10769.htmlNiedostępny.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 7 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 Możesz zdradzić gdzie/jak go zamówiłeś? W sonarsklep.pl, ale dziś widzę, że już niedostępny. Jest tylko 240cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ipolo Opublikowano 7 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 (edytowane) Cena tego sea bass jest oki. Onanistą sprzętowym nie jestem, aż tak wielkiej wagi do wyglądu nie przywiązuje. Bardziej zależy mi na niezawodności. Miałem przeznaczyć ok. 300zł ale jak jest taniej to lepiej. Kiedyś miałem go chyba nawet w ręku...ale jeszcze pomacam dokładnie.Czyli na szwedzkie szczupaki powinien dać radę;-)? jeśli macie jakieś inne propozycje będę wdzięczny. Szkoda, że w Polsce tak mało innych firm wędkarkich. Nie wiem czy np: kije greysa, kołowortki pflueger'a ? można gdzieś pomacać w Wawie (nie wiem czy są w ogóle w sprzedaży u nas w necie). Widzę co jakiś czas w UE (Niemcy, Francja) jakiś sprzęt....i czasem się okazuje, że sprzęt b. znany, solidny tylko u nas w PL nie było, nie ma i pewnie nie będzie.... ehhhh Edytowane 7 Listopada 2012 przez ipolo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ipolo Opublikowano 7 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 W tym roku sprawdzałem w małym sklepiku na grochowie- Savage Gear Saltwater LureKoleś zamówił więcej, jak brał dla siebie (do dużych przynęt). Podszedłem do tego trochę z dystansem - morski?, z pianką? beeeTeraz myślę, że może byłoby to dobre rozwiąznie...tym bardziej, że w ręku i z akcją leżał dobrze. Kijek podobny do tego shimano, też morski ale w miarę lekkiw gramaturach - 8 - 30 g, 10 - 45 g, 15 - 65 g. Solidny.Komponenty ALPS - (nic mi to nie mówi) Ktoś uzywał tego sprzętu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 7 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 Oglądałem w sklepieO ile wersja 7' wydaje się być całkiem ok, o tyle 9' jakoś tak... no niezbyt mi to w ręce leży. Ale, sam nad nim myślę, gdybym miał przypływ kasy to kto wie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ipolo Opublikowano 7 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 no właśnie chyba 7' ke miałem w ręku do 65g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ipolo Opublikowano 8 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2012 ktoś jeszcze zna, poleca kije - Savage Gear Saltwater Lure ????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciejowaty Opublikowano 8 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2012 Mam tytułowego Ugly Stika 2,1m 40gr i Shimano Sea Bass 2,4m do 50gr.Do większych gum lepszy będzie Ugly ,Shimano jest bardziej spolegliwy i te 50gr. troszkę zawyżone IMO.Ugly jest pancerny i dobrze wykonany, w Shimano wypadł wkład przelotki, mojemu koledze też sypnęła się przelotka ,więc to słaby punkt.Sam kijek fajny, za te pieniądze ujdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ipolo Opublikowano 9 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2012 (edytowane) Jadę jutro obejrzeć ugly stika Graphite do 40g. :-)))) tylko wersja 2,4 :-( a miało być 2,1 na łódkę, niby tak dużo więcej nie jest.... łowi ktoś z Was tym kijkiem w wersji 2,4 z łodzi????ehhhhh.... Edytowane 9 Listopada 2012 przez ipolo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 9 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2012 ja właśnie odebrałem mojego Stika, z kumplem od razu wzięliśmy się do testu ugięcia... dobrze, że na przepuklina nie wyskoczyła z wysiłku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 9 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2012 Łowiłem tym kijem (2,4m do 40g) z łodzi przez jakies 4 lata. Do tych zastosowań, a nawet trochę cięższych będzie się nadawał bardzo dobrze. Ja nim głownie trollingowałem, ale zdarzało się tez porzucac 15cm gumą na głowce 15 - 20g - dawał radę bez pierdnięcia. Nie jest może tak czuły jak jakieś nowe Phenixy czy inne kosmiczne grafity ale branie szczupaka da się wyczuć Amortyzacja też bardzo dobra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 9 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2012 Chciałem kij pod trolling i ewentualnie spinning za sumkami. Mam nadzieję, że to drugie da radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi