ipolo Opublikowano 11 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2012 (edytowane) Obejrzałem wczoraj 2 uglys stiki (graphit) na łukowskiej w Warszawie (chyba ostatnie miejsce gdzie jeszcze te kije posiadają). Z 2,4/15-40g zrezygnowałem (taka kluskowata) ale 10-25g w wersji 210cm - cudo - nie zasztywna , nie za miekka - cięta!!! KUPIŁEM. Będzie podstawowym kijem na łódkę (Resztę mogę sprzedać;-) Faktycznie już na sucho robi wrażenie - wykonanie, blank, moc. Pytanie tylko co kupić teraz do dużych przynęt nawet nie do 45g a gdzieś do 70g, (mam takie woblery). Tylko proszę nie polecajcie castingu. Do multików nic nie mam (super rozwiązanie) ale pałowatość krótkich kijów poniżej 2m mnie przeraża. Moszę mieć coś 2,1-2,4 ale w spinningu i z takich uchwytem na penn slammera PSOczywiście każdy sprawdzany w sobotę ugly stik spokojnie przyjmuje slammera w uchwyt. :-) Edytowane 11 Listopada 2012 przez ipolo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ipolo Opublikowano 12 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 (edytowane) By nie zabierać kilku kijków na łajbę do tego "uniewersała" - ugly stikapotrzebuję jeszcze czegoś mocniejszego do 60g-80g (tylko nie cast) na dużę gumy, woblery 60g itp. Budżet max. 300-350zl Edytowane 12 Listopada 2012 przez ipolo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 12 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 Shiamno Beast Master Cx 210HP do 120 sam się przymierzam do zakupu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ipolo Opublikowano 12 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 ktoś użytkuje ten kijek? Ja oglądałem ten kijek ale gdzieś czytałem, że lakier odchodzi, że nakrętka zgubiona.... - gdzieś w necie jest test CX'a. Na ile wiarygodny nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 12 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 By nie zabierać kilku kijków na łajbę do tego "uniewersała" - ugly stikapotrzebuję jeszcze czegoś mocniejszego do 60g-80g (tylko nie cast) na dużę gumy, woblery 60g itp. Budżet max. 300-350zlWidziałem kiedyś u człowieka kijek dragon millenium. Podobna jest jerkówka ponoć, to był pod zwykły kręcioł. Millenium fatso? Slider? C.W. do 60g, ale ponoć może więcej. Chwile tym machalem - bardzo zacny kijek, w kategorii "w chińskim chruśniaku". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ipolo Opublikowano 12 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 (edytowane) Millenium fatso jerk do 60g - też słyszałem, że zachwalany (także na tym forum). Miałem dragona (Team D) cast do 70g i to był kij do szczoty. Może i przez niego zrezygnowałem z castingu (bo z "brodami" na multiku nie miałem problemów). Zostałem przy spinningu. Ten fatso chyba bardziej cięty i jest jakos cast i jako spinning.Macałem kijki savegear salt. Naprawdę blank lekki ale chyba mocny w końcu morski. Oglądałem do 45g ale jest też 15-65g. Praktycznie żadnych informacji ( fora - opinie, testy itp.) o tych kijach :-(...Moim zdaniem do spinningu byłby oki. Edytowane 12 Listopada 2012 przez ipolo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ipolo Opublikowano 13 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2012 savegear salt do 65g chyba tym się zainteresujeaMP Predator lub MP Pro Savegeara - ktoś z Was zna? Dobre kije? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 13 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2012 co do beastmastera to poszukaj opinii na forumsumowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ipolo Opublikowano 13 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2012 opinie na beastmastera znam :-) szczególnie z tego forum. Ale do cięższych modeli. Po drugie jestem posiadaczem 2,7 50-100g serii BX. Co do wersji szczupakowej takiej na łajbę ale nie suma to nie wiem ;-) Myślę by na łajbę do cięższych przynęt mieć beastmastera ale no właśnie. Może 2,4 do 50g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 1 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2012 ps dzisiaj bylem w sklepie co ma tego ugly stika braid z niebieska plecionka. wersja 30-60g mz nie nadaje sie do niczego (popelnilem filmik, ale takiej jakosci, ze nic nie widac) - trzymasz wedke 1 reka i dajesz jej lekkiego klapsa od gory druga reka (lekkiego!) a pol wedki lata gora dol przez 5 sekund... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matpgt Opublikowano 2 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2012 Oglądałem dziś sea bassa do 50 gram i całkiem przypadł mi do gustu tylko boje się o jakoś przelotek? czy nie będą niszczyć plecionki? Jak wygląda czułość kijka? od ilu gram pokazuje opad? pozdrmatpgt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 2 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2012 Nie niszczy plecionki, przynajmniej po 2 mcach używania go codziennie nie widzę śladów zużycia.Dobry kijW opadzie działa to tak sobie, myślę ze ok 15g musisz mieć. U mnie jak próbowałem to 7g ledwo linke napina, 10g już coś tam widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matpgt Opublikowano 2 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2012 U mnie ma być cięższym kijem na ponton, jeśli pokazywałby od 15 gram to byłoby super. Dzięki za info w sprawie przelotek (o to najbardziej się martwiłem). pozdrmatpgt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciejowaty Opublikowano 10 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 Jeżeli ktoś szuka Ugly Stika 2,1m do 40gr. to niech odezwie się na pirv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skippi66 Opublikowano 10 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 Niby dlaczego wędka na łódkę ma być krótka??? Ktoś wie? Ja macham z łódki od 2,55 do 3,05 i okazuje się że można. Dokładnie te same kije którymi łowię z brzegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 13 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2013 rzecz gustu. mi z lodki kijek ponad 2,4 raczej kiepsko idzie podbieranie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skippi66 Opublikowano 13 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2013 rzecz gustu. mi z lodki kijek ponad 2,4 raczej kiepsko idzie podbieranie No może i masz trochę racji. Ale ja się przyzwyczaiłem. A przyzwyczajenie to druga natura. Dawno temu, w latach '90, kogutowałem z łódki takim strasznie twardym i pałowatym, jednoczęściowym St. Croixem, coś ok. 2 metrów albo trochę mniej. Nie pamiętam już modelu. Jakoś mi nie leżał. Teraz łowię kijkami znacznie bardziej miękkimi tyle że na plećkę. Więc z zacięciem nie ma problemu. Zaś na dłuższym wędzisku rybka ( jak się złapie ) lepiej chodzi. Ale to tylko moja opinia, mogę się nie znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin9204 Opublikowano 12 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2020 Witam wszystkich! Szukam spinningu na łódkę, pod szczupaka do 250zl pod przynęty między innymi cannibal 12,5cm główka 12/15 gram herring shad 13cm 12/15 gram, wachadła n.3.Wedki szukam dla kolegi, co polecacie w tej kwocie?Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirek* Opublikowano 12 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2020 Można by polecić SG mpp 2 gramaturę proszę dobrać według stosowanych przynęt, długość według upodobań, rzeka czy z brzegu dłuższe. Na łodzi stosuje się do 240cm ale jako uniwersał można by użyć i 260cm obleci i z brzegu i łodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zMazur Opublikowano 13 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2020 a może berkleya Air - ostatnio miałem na sucho do czynienia z takim 2,44 10-30 akcja medium fast i wydaje się że przekroczenie górnej wagi nie będzie dla kijka problemem. sam jestem ciekaw jak ten berkley zachowałby się podczas rzeczywistego wędkowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi