octavus Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 Witam szukam w miarę uniwersalnej wędki muchowej do 1000 zł w klasie #5. Przeznaczenie głównie mokra mucha, nimfa i małe streemerki (okazjonalnie) no i od czasu do czasu suchar. Liczę na pomoc z Waszej strony. Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 CD XLS 9 stopowy #5 będzie git .Kuba Standera taką miał, super kijek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 Teraz tak przyszło mi do głowy, że był taki kij Hardego 3m chyba 3 częściowy opisany jako #4,5,6, była to najlepsza uniwersalna wędka jaka łowiłem...I ona była taka nie za szybka i nie za wolna po prostu uniwersalna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 (edytowane) Dla mnie wędka x/x jest już takim trochę wynalazkiem, bo tak na prawdę to ani x ani x1 (chociaż łowiłem już takimi wędkami całkiem fajnie się spisywały). A co dopiero x/x/x ? To tak jak spining 2-150gr Im dokładniej opisana jest wędka tym lepiej się będzie nią łowić. Edytowane 6 Listopada 2012 przez TomCast Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 Z obecnie dostepnych to mi najlepiej leżał Cult Visiona,ev GT4.Jednak, z braku kasy i chęci wywalenia tyle pln za wędkę łowię teraz taimenem CLX i... jest ok.Myślę że bardzo dobrym wyborem będzie clearwater orvisa - miła wędka, zmiescisz sie chyba w budżecie, 25 lat gwarancja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
octavus Opublikowano 6 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 Dziękuję za rady. Gdzie można znaleźć kijki CD XLS? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 Mam nowego clearwater'a orvisa tyle, że 10' #4 pod nimfę, lekki i szybki kijek. Ze te pieniądze chyba najrozsądniejsza opcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 Dziękuję za rady. Gdzie można znaleźć kijki CD XLS?Telefon do FC powinni mieć jeszcze blanki.Do tego jeszcze dobry zbrojmistrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 Na FlyFishing była do kupienia #5 Orvis Superfine 7'9" co prawda w 2składzie ale za fajne pieniądze, świetna wędka, powiedziałbym kapitalna, gdybym miał kasę już dawno bym sobie go kupił,jako,że mam juz #5(Greys Streamflex 10') zakupu nie będzie. Wspomnianego greysa z czystym sumieniem mogę polecić nowy kosztuje coś ponad 1 tyś. fajnie się rzuca, dobrze trzyma rybę, stosuję z 10 do lipieni jak i 22 ze strimerem do pstrąga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 Telefon do FC powinni mieć jeszcze blanki.Do tego jeszcze dobry zbrojmistrz Tylko w tysiu to się zmieści chyba jedynie w ramach akcji charytatywnej ze strony RB Kijek jest świetny, tylko cena... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 Na FlyFishing była do kupienia #5 Orvis Superfine 7'9" co prawda w 2składzie ale za fajne pieniądze, świetna wędka, powiedziałbym kapitalna, gdybym miał kasę już dawno bym sobie go kupił,jako,że mam juz #5(Greys Streamflex 10') zakupu nie będzie. Wspomnianego greysa z czystym sumieniem mogę polecić nowy kosztuje coś ponad 1 tyś. fajnie się rzuca, dobrze trzyma rybę, stosuję z 10 do lipieni jak i 22 ze strimerem do pstrąga.Widziałem tego orvisa, nie polecam, jest w fatalnym stanie, poza tym to nie cale 240cm, a kolega szuka kijka 9' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 swego czasu kupiłem na forum CD ICT 9' #5.to najlepszy kij jaki miałem.kocham tą wędkę. łowię nią pstrągi nimfą, mokrą i suchą. na rzece jak i na jeziorze. sprawdza się doskonale. bardzo uniwersalny kij.polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 (edytowane) Dla mnie wędka x/x jest już takim trochę wynalazkiem, bo tak na prawdę to ani x ani x1 (chociaż łowiłem już takimi wędkami całkiem fajnie się spisywały). A co dopiero x/x/x ? To tak jak spining 2-150gr Im dokładniej opisana jest wędka tym lepiej się będzie nią łowić. Jak już się kolega zacznie trochę specjalizować to może i masz rację jednak na początku specjalizacja to średnio działa...Jeśli dobrze pamietam śp Antek Tondera łowił takim Hardym o jakim pisałem i łowił nim wszystko co się dało, ze skutkiem ogolnie znanym....Ale to oczywiście były inne czasy no i wędkarz bardzo nietuzinkowy,- dziś już takich nie robią,- bo jest specjalizacja... Edytowane 6 Listopada 2012 przez Rheinangler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 Wiesz kiedyś były inne wędki, inne blanki. Teraz można kupić kilkukrotnie lżejsze blanki, więc po co pakować sie w ciężary? Zawsze można iść do siłowni, jak ktoś ma nadmiar energii A na poważnie, to z pewnością dobry kijek, tylko kupno takiego w dobrym stanie będzie trudniejsze, niż kupno nowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 swego czasu kupiłem na forum CD ICT 9' #5.to najlepszy kij jaki miałem.kocham tą wędkę. łowię nią pstrągi nimfą, mokrą i suchą.na rzece jak i na jeziorze. sprawdza się doskonale. bardzo uniwersalny kij.polecam.Krzysztof gdzie kupiłeś tego swojego CD'ka? Potrzebuje jakiejś fajnej #5 Ile Cie kosztował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 @peresada - jeśli to jest "ten" kij to druga taka opcja (zdarzenie) jest niemożliwe.Kij był namaszczony - stąd Twoje wyniki i doznania... Pozdrawiam Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 tak Andrzej, piszę o kiju który nabyłem od Ciebie. jak pisałem wcześniej to mój ulubiony patyk na pstrągi. co prawda potworów jeszcze nie połowił ale takie pod 50 i owszem. nigdy jeszcze żadna ryba mi z tego kija nie spadła. zaprawdę fajowa wędka.@TomCast - nie pamiętam ile, ale nie było jakoś drogo. 700PLN?pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 To chyba wedka z dobra historią jest,l od dobrego człowieka. Niech służy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 Odsprzedasz? Hehe, muszę sobie coś poszukać, może ktoś będzie taki sprzedawać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 nie odsprzedam, ale kij na tym blanku polecam. pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 Kij był robiony przez Daniela - XRods. Nadzorowałem jego proces budowy. Miał być pierwszą muchówką mojego ŚP serdecznego Kolegi Janusza. Niestety, los zdecydował inaczej... Poszedł w dobre ręce, magia działa... Oby tak dalej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
octavus Opublikowano 6 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 A co sądzicie o wędeczce Hardy Swift MK2 #5? Bo jest do wzięcia nówka za 900 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domeldoom Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 HejJa osobiście smerfnąłbym sobie Sage Z Axis.pzdrtomekp.s. idzie dorwać w dobrej cenie i na serio kij bajka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtas Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 moim zdaniem używany z axis na ebayu czasem kupisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maq73 Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 A ja polecam TFO BVK gotowce np. tu: http://www.tacklebargains.co.uk/acatalog/Lefty_Kreh_BVK_Series_Fly_Rod_46.htmlMam w tej chwili blanki #6 i #8 na warsztacie, i po próbnym łowieniu szczena opada. Może nie mam wielkiego doświadczenia, tak jak paru kolegów z forum, ale ja je wybierałem na podstawie opinii z forów amerykańskich i opinie o nich nie są przesadą. Kupiłem blanki w USA ale można je dostać w EU np tu: http://mistpool.com/product_info.php?products_id=1527 Podobno jeszcze niezłą opcją są też blanki MHX, i seria Profesional TFO dla tych co wolą łagodniejszą akcję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi