Skocz do zawartości

Reklamacje MHX

puszek7

Rekomendowane odpowiedzi

Widzialem na necie ze kilku gosci z US pisalo o reklamacji MHX bezposrednio u Mudhole. Podobno wszystko zalatwia sie bardzo szybko i w kilka godzin wysylaja zlamana czesc. Ale to US, nie wiem jak to bedzie dzialac w PL...

Edytowane przez DelTor0

• 10 miesięcy temu...

• 2 miesiące temu...

Nie moge odpalic na telefonie strony z warunkami gwarancji.

Czy do uznania gwarancji musze miec paragon zakupu blanku lub montazu wędki w pracowni? Zarejestrowałem blank na stronie, jednakże trzeba tam podać sprzedawcę blanku. Co zaznaczyc, jesli nie wiem gdzie byl kupowany blank i nie mam paragonu (np kupilem kij uzywany albo zgubilem paragon)?

Dziś w pracy udało mi się odpalić tą stronę z warunkami gwarancji. Ciekawi mnie zapis pkt 3 warunków:

1. In a padded envelope return the 4" blank pieces along with the proof of purchase which should include the model number and a short description of how this failure occurred.

Z tego co pamiętam, na gwarancji lub paragonie z FC nie figuruje chyba nr blanku? (nie mam przy sobie tej karty i nie mogę sprawdzić).

Jak zatem ewentualnie uzyskać taką gwarancję? Przy braku paragonu z nr blanku lub np kiju używanym wychodzi na to, że nie ma można domagać się gwarancji?

Irek rozwiał mailowo wszystkie moje wątpliwości na ten temat. On ma dobre wejścia w Mudhole i temat bezproblemowy, nawet bez wpisanego nr blanku na gwarancji czy paragonie.

Nie mniej wciąż czekam na Waszą odpowiedź, co w przypadku kiedy na blank nie posiadam gwarancji zakupu lub np pracownia/sklep, gdzie robiłem/kupiłem blank przestały istnieć i nie mam paragonu lub nr blanku na paragonie?

Panowie ,nie potrzeba żadnego paragonu zakupu. Trzeba mieć numer seryjny ,bez tego nic się nie da zrobić. Podajesz numer , nazwisko i wędka jest zarejestrowana i ma gwarancję. Jak nie wiesz gdzie blank był kupowany to nic nie podajesz i po problemie.

Każdy blank MHX ma nalepkę z numerem seryjnym ,możesz użyć nalepki lub nie ,ale wtedy musisz umieścić numer na blanku.

Jeżeli wędka MHX jest bez numeru to radzę takiej nie kupować ,żeby uniknąć problemów. 

Pozdrawiam

Sergiuszu, rozumiem ze korzystales juz z takiej gwarancji? Strona Mudhole mowi co innego... Tam w warunkach jest nawet pogrubione stwierdzenie "przeslac dowod zakupu, ktory powinien zawierać nr blanku". Ok, numer mam na naklejce ale paragonu na zakup nie mam.

Skoro uważacie, że nie potrzeba dowodu zakupu blanku to ok.

Skałku, wiem gdzie jest nr blanku ;) Tak jak pisalem wczesniej, oba blanki zarejestrowalem i dostalem potwierdzenia mailowe. Oby nie trzeba bylo korzystac... ;)

Edytowane przez Żbiku

• 5 lat później...
  • 6 lat później...