saalar Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 http://wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,35771,12794279,MPWiK_po_deszczu_spuszcza_fekalia_do_Odry__Legalnie.html nóż się w kieszeni otwiera.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 Jeszcze sobie nic z tego nie robią... masakra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 7 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 Polska ... Gówno w rzece to dla nich nic strasznego rzeka sobie poradzi ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jureki Opublikowano 7 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 A ja sądziłem, że kanalizacja deszczowa i sanitarna to dwie różne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pancur Opublikowano 7 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 Owszem kanalizacja sanitarna i deszczowa to mogą być dwa systemy niezależnie pracujące - system kanalizacji rozdzielczej. Jednak występuje jeszcze system półrozdzielczy w którym to do kanalizacji sanitarnej trafia pierwsza faza deszczu, która jest najbardziej zanieczyszczona za sprawą spłukiwanych z ulic, placów, parkingów różnych zanieczyszczeń w tym ropopochodnych. Jednak przy deszczu nawalnym przelew burzowy sprawia, że nadmiar ścieków deszczowych trafia bezpośrednio do odbiornika. Jest jeszcze kanalizacja ogólnospławna i tu wszystko płynie razem do oczyszczalni. Jeżeli wystąpi przepływ, który przekracza wydajność oczyszczalni część ścieków trafia do odbiornika. Podejrzewam, że właśnie z taką sytuacją mamy do czynienia we Wrocławiu. Nie są to fekalia tylko ścieki rozcieńczone. Według mnie mało groźne w porównaniu do pompowanych bezpośrednio do małych rzeczek zawartości szamb, czyli ścieków silnie zatężonych- fekaliów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saalar Opublikowano 7 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 tylko deszczu czekać teraz i wale na Wrocław poszperać za dobrze odpasionym na rozcieńczonym gównie sumkiem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek_bp Opublikowano 7 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 tylko deszczu czekać teraz i wale na Wrocław poszperać za dobrze odpasionym na rozcieńczonym gównie sumkiem.... a czym go odhaczysz, na takiej karmie ma spore przyrosty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saalar Opublikowano 9 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2012 Są takie żółte, gumowe rekawice. Długie po łokieć więc bedzie bezpiecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 12 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 http://maps.geoporta...06&variant=ORTO A kliknijcie w link i sobie zobaczcie: Odra to wiecie co, Widawa też pewnie wiecie ale Trzciana to nawet tubylcy tej nazwy nie znają. Raczej ją znają jako "smródka" To po prostu rzeka gówna i chemikalii ze sporej części Wrocławia, które sobie tam wpływają do Odry, tak po prostu i od zawsze. Tak też działa "Nowoczesna" wrocławska oczyszczalnia ścieków... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAJMIEN Opublikowano 14 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2012 A ja znam toto, to kanał który prowadzi przefermentowane ówno z pól irygacyjnych wprost do Odry. Zresztą ów kanał z ównem musi pokonać każdy spinningista, który idzie z Rędzina do ujścia Widawy.sam znalazłem ciekawszy rowek. Mianowicie idąc od betonowego slipu na Rędzinie w kierunku jazu jakieś 150-200 metrów w strone jazu wpada do Odry rów, którym płynie ... no właśnie nie wiem jak to określic i skąd to się bierze ale po zapachu stwierdzam że to "czysta" uryna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi