Skocz do zawartości
  • 0

29 grudnia spotkanie w "Korsarzu"

Friko

Pytanie

Tradycyjne jak co roku organizujemy spotkanie świąteczno-noworoczne

Spotkanie odbędzie się 29.12.2023 - piątek - start o 18:00

Spotykamy się w Tawernie Korsarz przy ul. Gostyńskiej 45 , lokal znany Wam z lat ubiegłych.

http://www.tawerna<s...an>.pl/kontakt/

https://jakdojade.pl...Tawerna Korsarz

Spotkanie nie będzie miało żadnego  motywu przewodniego, lecz chcielibyśmy aby każdy mógł pochwalić się sukcesami, przygodami wędkarskimi oraz planami na nadchodzący rok. A przede wszystkim przybić piątkę z dawno nie widzianymi kumplami   :) 

Zapraszamy również osoby które chciałyby zaprezentować w doborowym gronie swoje rzemiosło, ciekawe nabytki wędkarskie itp

Zachęcamy do udziału zarówno starych bywalców jak i nowych forumowiczów - takie spotkanie to idealna okazja żeby poznać się w realu 

i złożyć sobie życzenia z okazji Świąt Bożego Narodzenia i Nowego Roku.

Miejsce mamy zarezerwowane na dole (poziom -1, cała sala nasza)

Proszę aby chętni dopisywali się do listy obecności:

• Like 6

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Aktualizacja listy:

1. Friko

2. S.N.

3. Wacha

4. Hesher

5. BOB

6. Durzy

7. Fatso

8.Monika

9.Wujek

10. platynowlosy

11. psulek

12. t12tom

13. krzysiek gżybek

14. bartsiedlce

15. Gumofilc

16. Maciej W.

17. korol

18. silurus

19. ZbylR

20. Milupa

21. Czechofil

22. godski

23. MajKar

24. HaDe

Kurcze, mocna ekipa  - nie mogę się doczekać spotkania patrząc na ten skład :)

• Like 1

• 0

Podobno Kongresowa jest po remoncie. Akustykę mają dobrą :D Ja jeszcze jednego czy dwóch koleżków z jerka przyprowadzę pewnie. Poza mną i Gżybkiem, czy ktoś zabiera ze sobą jakieś przynęty tudzież inne fanty? Ja mogę jeszcze zabrać do pokazania młynki carbonowe z Ali. Kupiłem do mikro łowienia i są całkiem ciekawe. Traveli raczej nie będę przynosił. Trochę ich się nazbierało :D

post-50550-0-32599600-1702322599_thumb.jpg

Edytowane przez Hesher
  • Like 4

• 0

Podobno Kongresowa jest po remoncie. Akustykę mają dobrą :D Ja jeszcze jednego czy dwóch koleżków z jerka przyprowadzę pewnie. Poza mną i Gżybkiem, czy ktoś zabiera ze sobą jakieś przynęty tudzież inne fanty? Ja mogę jeszcze zabrać do pokazania młynki carbonowe z Ali. Kupiłem do mikro łowienia i są całkiem ciekawe. Traveli raczej nie będę przynosił. Trochę ich się nazbierało :D

attachicon.gif IMG_20231211_202043_edit_593523513251101.jpg

Na kiego Ci tyle tych połamańców? Na ryby zawsze latasz samolotem?! :P  :D

Ale zabieraj. Chętnie obcykam ;)

Edytowane przez BOB
  • Like 2

• 0

Jeden chyba zabiorę, bo będzie mój sąsiad, którego muszę zamęczyć prośbami o przeróbkę. A tak swoją drogą, właśnie przed chwilą miałem do Ciebie napisać z pytaniem na priv. Uno momento.

Ed. A travele są do łowienia oczywiście i bardzo lubię to rozwiązanie. Poza kilkoma, które były kiepsko zrobione, nigdy nie odczułem dyskomfortu łowiąc wieloskładem. A tak czysto subiektywnie, są fartowne, może przez to, że mam je często na podorędziu, masę dużych ryb złowiłem np. na STC Shimano, w teleskopie. Ostatni był ponad metrowy sum w sierpniu, totalnie z dolotu podczas śmigania rowerem nad wodą. Nie jakieś bydle, ale na patyku poszalał, a ja miałem mega frajdę. Nagrałem nawet wideo z holu, ale nie opublikowałem, bo zdradziłbym swoją miejscówkę. Innym razem, też z wycieczki rowerowej, kilka ładnych lat temu, odkryłem piękną boleniową metę, gdzie aspiusy nie wiedziały co to wobler i przez kilka miesięcy miałem świetną zabawę. No fartowne są :)

Nie mam do nich samolotu, całe dostępne środki przewaliłem na wędki :D Zbieram na jeszcze cztery sztuki, trzy travele i jeden dwuskład.

Edytowane przez Hesher
  • Like 2

• 0

Myślę od wczoraj o jednym blanku w travelu na wczesną wiosnę, muchowym. Tyle, że to już by było pięć wędkek. Cztery travele i jeden dwuskład :) Co masz Bartuś ciekawego, jak ktoś takie ładne rzeczy pisze, to tak jakby stawiał przede mną świeżego kotleta schabowego i setkę czystej. Takiej zimniutkiej :D

• 0

attachicon.gif IMG_20231211_202043_edit_593523513251101.jpg

a gżybek tym razem ma puste piłki i nic nie przyniesie.

• 0

Jak wśród traveli masz uncjówkę w trzech częściach o długości między 2,9 a 3,2 m i chciałbyś się pozbyć, to jestem zainteresowany. Na spotkaniu być nie mogę ponieważ tradycyjnie koniec roku spędzam na rybach poza Warszawą.

Mam, bardzo fajną z resztą :)

• 0

Pomyślałem, kilka godzin temu, że moglibyśmy urozmaicić trochę nasze grudniowe spotkanie. Uprzedzam od razu kilku forumowych kolegów, NIE CHODZI O DZIWKI :D Pomyślałem, że można by zrobić wędkarski biforek nad wodą, na przykład na Kamionku jakieś wspólne łowienie wcześniej. Ja mam akurat wolne do końca 2023r. i z dużym prawdopodobieństwem gdzieś będę w tym czasie wędkował. Jacyś chętni?

• Like 1

• 0

Z przykrością informuję, że nie zobaczę się z Wami w piątkowy wieczór. Mikołaj, oprócz tradycyjnych prezentów, obdarował mnie chińskim wynalazkiem. Wyjaśniam, że nie chodzi tu o porcelanę, czy czarny proch. Życzę Wam szampańskiej zabawy do późnej nocy. Do zobaczenia na Polnej.

• 0

Z przykrością informuję, że nie zobaczę się z Wami w piątkowy wieczór. Mikołaj, oprócz tradycyjnych prezentów, obdarował mnie chińskim wynalazkiem. Wyjaśniam, że nie chodzi tu o porcelanę, czy czarny proch. Życzę Wam szampańskiej zabawy do późnej nocy. Do zobaczenia na Polnej.

Grypa jak grypa, czy ona chińska to bardzo wątpię. ZDROWIA !

Przy okazji dodam, że i ja nie wiem czy się pojawię. Tzn. jadę cały czas, ale nawigacja pokazuje mi 1:50 do celu ...

Jeśli się nic nie zmieni czyli nie przyspieszę to raczej nie zajrzę niestety.

Udanej imprezki życzę  :rockon:

Edytowane przez S.N.

• 0

<<edit - off topic>>

Wracając do tematu to chciałem się wybrać do korsarza, ale przed świętami u mnie 2-3cm lodu, a tu teraz  woda wolna, no i dziś metrówa znów mi spadła, a 82 na tysona30 wleciało, tylko idzie  znowu zmiana pogody i jak jutro nic nie połowię to przyjadę na spotkanie.