Skocz do zawartości

stripper gloves

Kuba Standera

Rekomendowane odpowiedzi

Ktoś używa? coś może podpowiedzieć?

Mam tak skasowane ręce, ze aż do glowy przychodzi poszukanie czegoś.

Zarówno palce od lnki/plecionki jak i poduszki od skał.

Jedyny problem - wszędzie i ciągle mokro, neoprenowe/polarowe powodują że przez kilka godzin ma się ręce w słonej, zimnej wodzie - w efekcie jest chyba gorzej... Coś nienamakającego, szybkoschnącego?

cienkie neoprenowe dla nurkow? jak bylem w pl kupilem sobie w decathlonie takie 2.5mm tribordy za cos kolo 50pln. nie wiem czy przemakaja, ale jak plynalem lodka wsadzilem reke kilka razy do wody i nie przemokly. skocze do lazienki test zrobic...

wsadzilem reke do umywalki pelnej wody - po jakis kilku sekundach delikatnie poczulem wilgoc miedzy palcami, po kilku kolejnych na czubkach palcow ( nie lecialo jak z wiadra tylko sie saczylo powolutku w sumie w 4 miejscach) jakby je pociagnal na tych szwach storm surem to kto wie....

Górą się mi wleje :D Ma się łatwo wlewać i wylewać, nie zbierać wody jak neopren

Po rybach jestem po łokcie w wodzie :D

Tu nei chodzi o ochronę przed zimnem, tylko przed rozcinaniem i kaleczeniem rąk, rozmiękłych od wody. Kilka godzin dzień w dzień i możesz głaszcząc strugać deski :D

Skóra rekina przy tym to jedwab :D

mialem na mysli, ze jakby je tym storm shurem potraktowac to tylko od strony mankietow (dobrze ponad 5cm ciasno leza) musialo by sie wlewac inaczej rece suchutkie. Niestety SS mi sie skoncczyl i nie bede go kupowal tylko do testu rekawiczek.. ;/

takie sealzskiny sa ponoc testowane pod cisnieniem...

Moje rozwiazanie to tasma izolacyjna na wskazujacy i srodkowy palec prawej dloni. W wakacje szpetnie sie pokaleczylem linka w slonej wodzie i od tamtej pory zaczalem sie zabezpieczac. Rekawiczek nie uzywam, no chyba ze zima, ale i tak nie czuje sie komfortowo.

Kuba , może takie by Cię ratowały?

http://www.fishtec.c...ves/40/no/63019

Mierzyłem je dzisiaj nawet , tylko nie wiem jak to jest faktycznie z ich nieprzemakalnością.

Ewentualnie takie :

http://www.foxrage.c...on=9&product=68

Te z kolei na pewno nie są nieprzemakalne , lecz z pewnością szybciej schną i na ochronę paluchów przed skałkami powinny wyrobić.

Chwyt też mają dość dobry to i kij z łap do wody z kajaka nie wpadnie.

No i połowa ceny tych Scierry.

Edytowane przez makamba

Jakiś czas temu szukałem rękawiczek nieprzemakalnych i nie znalazłem. Potrzebne są tylko z chłodniejszych porach roku, wiadomo wilgoć = zimno. I znalazłem sposób taki że kupuję rękawice do mycia, lateksowe, grubsze z taka jakby warstwą materiału od środka, jak by polarek czy coś takiego... Są one długie i naciągam na rękaw kurtki. Wtedy dłoń i rękaw są suche... Stosuję tylko prawą...

Natomiast w ciepłe miesiące używam tego http://www.taimen.com/pl/pl/product/waterworks-stripper-glove-right_2243/89899