kardi Opublikowano 7 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2013 Na fotografii wspomniany zestaw,multiplikator dość ciężki,ale od kilku lat dobrze się sprawuje i razem z wędziskiem dostarczył ostatnio wiele radości.Kolorystycznie też nie razi pozdrawiam-kardi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homesaver Opublikowano 9 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2013 Od niedawana posiadam Daiwa Steez Flanker.Nie całkiem kij o którym tu w wątku.Ale na pewno kij godny polecenia.Czy warty swoich pieniędzy?To już inna paczka.Teraz jest spasowany z Steezem 103 HLA.Leży bardzo wygodnie w łapce. W drodze jest już nowe Metanium XG, ciekawe jak będzie się sprawiać. Przeczytałem cały wątek i napiszę coś, co nie sprawi mi przyjaciół. MegaBass tez produkuje bubel.Jakość wykonania nie jest zawsze tak jak powinno być.Tak samo jest przy Evergreen. Obojętnie czy jest to kij z serii Heracles czy Kaleido. Blanki zastosowane w serii Kaleido są wyjątkowe, tylko wykonanie nie jest na poziomie kija za 70-80k YEN.I tak kocham swojego Super Stallion. Super Kij, i tak pięknie universalny. Posiadałem parę kijów z serii MB ARMS, 4 z starszej i jeden z nowej.Posiadałem bo ich sprzedałem.Piękne kije, ale jeżeli bym miał jeszcze raz wydać 80K YEN to bym wybrał EG Kaleido.Brzydki (wykonaniu w kiepskim korku)) ale walory użytkowe są super.ARMS-y to piękne kije, ale jak dla mnie tylko do witryny.A ja się trochę wyleczyłem. Taką mam nadzieję. Aby nie brzmiało że MegaBass to tylko bubel.Bardzo dużo kijów miałem, parę zostało, nie bo nie chciałem ich sprzedać, A z wybraniem kija z oferty Mega-Bass-a to jest często jak z loterią.No chyba że ktoś potrafi czytać w "krzaczkach" Są też zwolennicy DEPS-a i innych z Japonii, ale o to nie chodzi tu w wątku. Oii, ale się wychyliłem. Just my two cents. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 9 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2013 możesz coś więcej napisać o Flankerze, bo od stycznia mam na niego chęć i biję się z myślami (ograniczone info o nim) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homesaver Opublikowano 9 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2013 A co takiego napisać? Jest bardzo czuły, ładnie się ładuje, z Steez-em 103HLA jest już ładnie wyważony. Zakupiłem go z myślą o Spinbaitach (1/4 od 1/2 oz), t-rig i jigi od 1/4 do 1/2 oz główki. Do Spinbaitach znajdziesz na pewno lepszą wędkę. Ale da radę. Jigi, to już sprawa do której ta wędka jest stworzona. Ciekay kij może być też 721MHXB-SV【STRIKE FLANKER】 Też fajny kijek, tylko X-fast mi nie bardzo leży, dlatego wybrałem swojego Flanker. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 10 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2013 też rozważałem, ale ma zbyt cienką szczytówkę a miałeś może okazję pomacać Harriera ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homesaver Opublikowano 10 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2013 Nie, nie miałem. Czytałem tylko trochę na temat i to wspaniała wędka by Flanker do góry uzupełnić. Ale jak już pisałem, posiadam EG Super Stallion i jestem zadowolony. Wiem, że to wędka raczej do Swimbaitów, 9co najmniej tak czytałem) ale mi ona przy jigach pasuje. Jest bardzo czuła i pięknie się ładuje i nie męczy ręki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 14 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2013 a jaką max wagę jigów wg Ciebie obsłuży Flanker ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homesaver Opublikowano 14 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2013 3/4 oz. czyli 20 gram. Więcej może też da radę.Wisła jest, jak na razie, za bogata w wodę.Jak trochę zbiednieje to chętnie sprawdzę i napiszę więcej. Przyjemnie było z 10 do 15 gram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 23 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2013 jakby Ci się kiedyś zaplątał aparat na rybach, to pewnie wszyscy będziemy wdzięczni za zdjątko ugięcia pod różnym obciążeniem - jak na razie Flanker stoi u mnie na pierwszym miejscu do zakupu, ale czym więcej info tym lepiej, skoro pomacać nie ma gdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 10 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2013 Homesaver dobrze prawi i tylko potwierdza to co ja chcialem napisac. Kazda firma robi bubel i tyle. Ja do jigow uzywam Evergreen Tactics "the tempest" i jestem nia dalej zachwycony jak 2 lata temu. 5calowa konkretna guma + 21gr olowiu to gorna granica komfortu. Branie czuc w lokciu a i kamienie mozna na dnie policzyc. Kazdy ma tam swoje widzimisie i nie ma co udawadniac wyzszosci jednego produktu nad drugim ale do tej pory przerobilem kilka evergreenow i jest tak ze jak sie nie wezmie do lapy a kieruje sie tylko opisem mozna sie ostro rozczarowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homesaver Opublikowano 22 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 (edytowane) @bazyloss: w niedzielę byłem nad wodą i blank jest niesamowicie czuły.Zmontowany miałem T3 SV 8.1 z plecionką 20lb. Rzucałem przynętami w przekroju od 3/8 oz. do Ripera (4,5 cala) z 20 gramową główką.Powinien sięgnąć te 30 gram. Wędka sobie z tym radziła i podbicie ripera nie sprawiało problemu. Ja jednak nie czułem się z tym komfortowo ale to nie ma znaczenia.Od 1/2 oz do 3/4 oz. było dla mnie najfajniej. 1/4 oz powinno być też ok. Na zdjęciach też widoczne ugięcie blanku pod riperen 4,5 cala i główka 20 gram. Edytowane 22 Lipca 2013 przez Homesaver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 22 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 dzięki, że o mnie pamiętałeś, dla mnie to same dobre wiadomości, odkładam kasę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2013 no tak jak się człowiek zdecyduje, to nie dostępne i nie wiadomo kiedy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2013 jakby ktoś chciał 671, to tu w bardzo dobrej cenie (przesyłka gratis !) http://www.pecheur.com/en/pl/buy-casting-rod-daiwa-steez-flogger-42910.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 12 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2013 Planeta może inna ale ten sam układ słoneczny. Ciekaw jestem kto dla nich robi blanki? Różnie się o tym mówi. Jest epizod Daiwy i Restaffine, montaż Chiny? Patrząc na ofertę, zdjęcia, wykonanie Megabbas-ów trudno tyłek z fotela ruszyć. Steez zdecydowanie skromniej. Ale my tu o stronie użytkowej sobie piszemy. Moje doświadczenia są takie jak w tekście. W każdym bądź razie mile Sttez-a wspominam. Pozdrawiam PSNa łodzi Megabass i Evergreen, kijek Steez-a jak dla mnie był czulszy. Miał tylko jedną wadę, kiepski uchwyt pod moje dłonie. Palec na języczku to nieporozumienie. czy na tym zdjęciu jest TXFC-68MH ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 12 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2013 A powiem Ci, że nie wiem. Stare dzieje, pamięć ulotna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 12 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2013 ale rozumiem, że miałeś TXFC-68MH i możesz coś o nim powiedzieć czy już mgłą zaszedł ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 12 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2013 Z tego co pamiętam to był czuły. Przypominało to ciągnięcie nici przez kartkę papieru. Charakterystyczne suche tarcie powodowało gęsią skórkę na d...e. Temat odległy, było minęło. Jeśli mam być szczery to wolę kije budowane w pracowni, skromniejsze w garderobie i bardziej użyteczne jak dla moich potrzeb. Wykonanie chyba również solidniejsze. Jedyna rzecz którą chciałbym mieć to goły blank Steez coś tam, jeden z najczulszych jaki kiedykolwiek miałem okazję użytkować a trochę tego było... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 12 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2013 jestem właśnie po pierwszych testach Steez'a Floggera 67HMHFB 1/4-1oz 12-20lb (US to 67MHFBA) i mam mieszane uczucia, zwłaszcza w porównaniu z EG HCSC-67MH The Bluemeister opisanym jako 1/4-1 1/4oz 10-25lb i z tego porównania właśnie wypłynęło moje zainteresowanie TXFC-68MH Stallion opisanym jako 5/16-1 oz i 10-30lb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 12 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2013 Ale na fotce nie jest wyeksponowany Stallion tylko Quad Twister. Evergreen Stallion był SUPER kijem do opadu, dziwiłem się na początku skąd taka moc opisana na blanku. Niezła pałka i cholernie szybki kij. Minimalne puknięcie i ryba była Twoja. Łowi na niego syn kumpla i nachwalić się nie może. W tym przypadku wkurzała mnie jedna rzecz - kij za kupę kasy a przelotka była krzywo osadzona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 12 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2013 oo już jestem blisko w moim Heracles'ie też szczytowa lekko przekrzywiona, trzeba będzie przewinąć, bo oko drażni mój opisany jako 25lb, ale ja nie dałbym mu więcej niż 20lb i 1oz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 2 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2013 jak ktoś się interesuje Steez'ami, to tu mój ulubiony ostatnio kanał http://www.youtube.com/channel/UCXAx3f7ZOVaxCqHgO_8W-tg/videos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 2 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2013 jak ktoś się interesuje Steez'ami, to tu mój ulubiony ostatnio kanał http://www.youtube.com/channel/UCXAx3f7ZOVaxCqHgO_8W-tg/videos Te wobki OSP BuzzN crank z filmiku sa zaje.... polecam hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi