adis Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2007 No i nareszcie, upragniony, wyczekiwany 1 czerwiec W nocy prawie nie spałem z tego podniecenia, denerwowałem się jak przed maturą, głowiłem jaki to będzie sezon. Juz o 2.00 pobudka, szybka jazda po kumpla, i o 3.00 meldujemy się przy naszej łódce. Mimo że zaplanowaliśmy spłynąć o 7.00 bo niestety do pracy trzeba iść , to świadomość tych kilku godzin łowienia roznosiła nas. Pierwszy postój na starej drodze która po szerokości przecina zalew. W większości rozebrana, to co nie rozebrane przykryte mułem, ale kilka twardych miejsc jeszcze się ostało. Kotwiczymy nad jednym takim. Twarde dno ciągnie się na odcinku 5 m, po jednej stronie owej drogi niewielki spad, a za nim trzy ładne, rozłożyste korzenia. Mgła troszkę utrudnia dokładne napłynięcie.Pierwsze rzuty kontrolne, ale już wiemy stoimy dokładnie w punkcie. Zmieniam na 28g białego koguta i już w drugim rzucie, czuje to na co czekałem całą zimę, delikatne ale bardzo wyraźne pukniecie sanadała. Jak na pierwszego w sezonie to piękny, prawie że krokodyl ok. 65-70cm. Rybę delikatnie odhaczam w wodzie. Z tego miejsca łowimy jeszcze w sumie dwa, takie ok. 50 cm. Żyć nie umierać. Do godziny 7.00 dołowiełem jeszcze dwa kolejne, i zanotowałem kilka delikatnych brań. Sandały u mnie już rozproszone, zdarzało się że na początku czerwca stały jeszcze na gniazdach, w tym roku, na szczęście, skończyły już swój opiekuńczy obowiązek.Zdjęć niestety nie będzie, bo z tego wszystkiego nie zabrałem aparatu. Dobrze że zabrałem węde i młynek Wszystkie rybki w świetniej kondycji wróciły do wody. W niedzielę popływamy, ale już napewno dłużej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomzoo Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2007 noooo...ładna inalguracja sezonu!!!gratulacje,mnie również rączki świerzbią żeby trochę pomłucić na nocnym blaciku <_<,ale gps na środkowym palcu prawej dłoni karze trochę w domu pomieszkać ,zdravim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2007 Niedawno otrzymałem wiadomość od kolegi @leluchy. Już ma niezły komplet, na koncie. Jego syn, też połowił. Ja dołączę do nich wieczorkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2007 Nie no jak mogłeś aparatu nie wziąć. Miałbyś super debiut:)Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adis Opublikowano 1 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2007 Popper, to napisz co tam na Mietkowie słychać, chcę tam się wybrać w przyszłym tygodniu.bassy w niedziele połapę to wrzucę fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2007 Połamania! <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomzoo Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2007 okazuje się że ten rok zaczyna się owocnie!,macie jakieś wieści ze złotników? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaDza Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2007 Ja dziś walczyłem na Turawie, wymęczyłem jednego...pięknie wygrzbieconego!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2007 Piekny leszcz !!!...naprawde piekna ryba ...zloty leszcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Abborre Opublikowano 2 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2007 Dwa maluchy z jeziorka, jeden na Stinga, a drugi na Frisky PozdrawiamAbborre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciejowaty Opublikowano 2 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2007 A już myślałem ,że nikt na jerbait.pl nie łowi sandaczy Abborre,piękne rybki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 2 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2007 Próbowalismy w piatek, ale tylko bolki i jazie chcialy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciejowaty Opublikowano 2 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2007 Kuba,domyślam się że Wisełka była grana? Ja w tygodniu przyatakuję moje miejscówki nad Narwią. Ktoś już połowił sandacze w rzekach mazowsza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2007 Choc sandacz juz dostepny osobiscie głownie przemierzam za nim Wislane brzegi jesienia, w klimatach mglistych, szeleszczacych lisciach i kompletna cisza nad woda. Takie tradycyjne sandaczowanie rzeczne. Przeplatane na zmiane ze szczupakami. Oczywiscie letnie rafy i burty czy brodzenie na przelewach w pogoni za ich mieszkancami dostarcza spotkan z luciopercą Tym razem prezentowany sandaczyk rozgonił mi jazie z faszynowego wolniaka. ( Maciek kibicuje Ci na Narwi, moze dojade... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2007 mam wieści od Piotrka @leluchy że nieźle dają na Mietkowie ..ja z kolesiami po zawodach klubowych odwiedzilismy na chwilę nasze sandaczowe główki...krótkie przywitanie z mętnookimi i do domciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psulek Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2007 Witam Od razu się przedstawię, bo to pierwszy post na forum. Na imię mi Paweł, mieszkam w Wa-wie, ale łowię zazwyczaj 130km na południe (pochodzę z Puław i tamte rejony znam najlepiej). Dzisiaj byłem pierwszy raz (1.06 nie wypalił z przyczyn niezależnych). Niestety - miejscówkę zasypało piachem (200m ładnej opaski). Przełowiłem całą dokładnie i nic.... A płytko... . Ale pogadałem przy papierosku jednym takim i okazało się że miejscówka przewędrowała pod przeciwległy brzeg . Z opowieści cuda niewidy - rafki, dołki i inne takie. Więc w czwartek będę męczył, chyba z nocy, z drugiego brzegu. Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2007 Witaj ziomuś na kolejnym forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2007 Witaj Pawle i na tym forum. Napisz jak połowisz cos godnego uwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2007 Kuba,domyślam się że Wisełka była grana?Ano Wiselka. Ino ze nie w nocy. Moze to o to chodzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adis Opublikowano 4 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2007 Jeden z kilku z niedzieli. Oczywiście największy 91 cm. Walnął w kopyto na 20g. główce. Hol szybki z racji tego że ryba stał blisko korzeni i chciałem by w jak najlepszej kondycji wróciła do wody. Oprócz tego 3 szt. takie do 60 cm, 2 szt. krótkie. Generalnie świetny dzień i piękne rozpoczęcie sezonu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trout Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2007 Wow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leluchy Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2007 gratulacyjki piekna ryba ja polowilem sporo sandaczy ,ale nic w takich rozmiarach pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomzoo Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2007 dobry sander ,ale zbój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2007 PIękna ryba. Gratulacje. Może coś więcej na temat połowu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2007 Dzis trafiłem trzy sandacze. Dwa po 62cm ( moze blizniaki ) jeden 50cm. Z jednego miejsca, dwa na sandre, jeden na wahadełko Jednego zdjecie zamieszczam, robione telefonem wiec kiepska jakość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi