Skocz do zawartości

Sandacze 2007

adis

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 518
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Fakt, iście kosmiczne ubarwienie.

właśnie wróciłem z ryb ale sandacze nie gryzły jeden co wziął to w basenie portowym pod barką i okręcił żyłkę wokół liny.

:blush::blush:Embarassed.

A tak przy okazji do rzecznych łowców: na co łowicie sandacze?

U mnie na Wisełce się sprawdza wobler uklejopodobny lecz niestety często darowywuje je opasce :D

A tak przy okazji do rzecznych łowców: na co łowicie sandacze?

U mnie na Wisełce się sprawdza wobler uklejopodobny lecz niestety często darowywuje je opasce :D

Woblery płytko chodzące stosuje za zwyczaj nocą, na upatrzonych blatach, a w ciągu dnia raczej guma, kopyta, sandry, bądz rippery z bardzo drobną pracą, no i czasem koguty, ale te czesto siadają w zaczepach. Jeli mam kawałek prostej rynny używam też woblerów szybko nurkujących, tak żeby opukać dno.

Panowie,gratuluję pieknych mętnookich B)

Moje dwa wieczorne wyjścia sandaczowe zakończyły się ledwo wymiarowym sumkiem i braniem jego pradziadka ,który omało co nie pozbawił mnie całej szpuli plecionki :huh:

Traktuję te zdarzenia jako sumową prowokację :angry: W lipcu będzie wojna <_<

W Boże Ciało, wieczorem udałem się na znajomą opaskę pobiegać za sandałami. Akurat znalazło się trzy godziny na po południowo - wieczorne machanie. Przez pierwsze dwie godziny nic - przez kilka ostatnich dni woda na Wiśle podniosła się o 60cm, ale rybkom to jakoś nie odpowiadało. Przeszedłem jakieś 200m opaski i trafiłem w miejsce gdzie woda przez opaskę przelewała się do klatki. Woblerek rzucony lekko wzdłuż głównego nurtu spływał na opaskę opaskę, po czym po lekkim łuku przebywał przelew, aby swą drogę zakończyć na klatce. Po n-tym rzucie, w chwili gdy wobler był na obrywie opaski po stronie klatkowej (czyli na zapływie), nastąpiło kopnięcie które mało nie wyrwało mi kija z ręki. Niestety, po krótkim holu przynęta wyskoczyła z wody, jeden grot był lekko rozprostowany. Co to było - ciężko powiedzieć - na pewno nie boleń, stawiam na coś twardopyskiego - sum albo sandacz, ze wskazaniem na pierwszego (branie było bardzo agresywne).

Pozdrawiam

Paweł

PIękna ryba. Gratulacje. Może coś więcej na temat połowu?

bassy, tak jak pisałem walnął w kopyto w kolorze potokowca na główce 20g. Branie z opadu, bardzo zdecydowane. Stał na 4m twardym blacie, pośród pojedynczych pniaków.

Kuba, tak to Poraj B)

07.06., wybrałem się do Mietkowa. Żarówa z nieba niemiłosierna, bardziej zachęcała do opalania niż szukania mętnookich. Jakimś cudem udało mi się wydłubać dwie miaróweczki, takie po ok 55-60, jednego krótkiego i okonika w granicach 30 cm.

.

Przepraszam za zdjęcie w toplesie :mellow: ale nie miałem ani siły ani ochoty ubierać się do zdjęcia :D Rybki oczywiscie wróciły do wody.

Wydaję mi się że widziałem kolegów: leluchę i Tornado, więc jeśli panowie byliście tego dnia przy wypożyczalni w Borzygniewie to przepraszam że się nie przywitałem, ale nie byłem pewien czy to Wy :D Fajnie Wam, macie kawał pięknej ale coraz trudniejszej wody.

post-755-1348913476,8648_thumb.jpg

post-755-1348913476,9687_thumb.jpg

Sympatyczny sandacz. :D

Jeśli to kogut z trzema zadziorami, to żal mi tej ryby. Nie czepiam się, ale zdjęcie jest bardzo dobre i komentarz w zasadzie zbędny. Osobiście dziwię się, że do tego typu przynęty stosowana nagminnie jest kotwica, a nie pojedynczy hak. :unsure: Nie znajduję żadnego racjonalnego wytłumaczenia do stosowania kotwicy, pisze to jako praktyk w połowie tej ryby.