szczuply_maciek Opublikowano 13 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2007 @wojtekzwj takie zdjęcia to wrzucaj np. na pogawędki mięsiarskie nie wiem czy wiesz ale ta metoda przechowywania ryb jest w Polsce zabroniona jeśli dobrze pamiętam. Oto cytat z regulaminu : 3.5. Ryby w stanie żywym, złowione zgodnie z limitem ilościowym, należy przechowywać wyłącznie w siatkach wykonanych z miękkich nici, rozpiętych na sztywnych obręczach. Każdy wędkarz musi przechowywać osobno złowione przez siebie ryby, z tym że zabrania się przechowywania żywych ryb dłużej niż 24 godz Więc teraz tylko można się zastanowić czy posłać linka do PZW. Może kolegę mięsiarza namierzą ?? nie pozdrawiam Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 13 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2007 On NIESTETY miał jednego, ech co za ludzie, jak by mogli to by i 30 wzieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczuply_maciek Opublikowano 13 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2007 Chyba ktoś zwątpił bo teraz zniknęło zdjęcie ze strony czyżby nasz kolega przestraszył konsekwencji ?? Może czas za swoje czyny zapłacić i zacząć kupować rybki w sklepie bo katowane znad jeziora mogą drożej wyjść w sensie ryba+kolegium. pozdrawiam Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 13 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2007 @wojtku na tej stronie staramy się propagować metodę złów i wypuść, wielu Użytkowników jest przywiązanych do tej idei - i jak widać nawet po kilku powyższych wypowiedziach zdjęcia martwych ryb nie sprzyjają dobrej atmosferze na forum Żeby uśmierzyć w zarodku rodzącą się dyskusję zdjęcia usunąłem, tak jak to już nie raz bywało w przeszłości w podobnych przypadkach. Mam nadzieję iż na tym temat sandaczy Twojego kolegi w niniejszym wątku się zakończy. W przyszłości liczę na piękne zdjęcia - żywych ryb, które wróciły do wody. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 13 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2007 a w sobotę na Pilichach To ta zatoka kolo Wlenia, gdzie jest skocznia? Czy patelnia? Jakos nie moge poznac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 13 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2007 Wziął biedak w samo południe bo był chyba bardzo głodny.Wzial w poludnie, bo sobie drzemal w swoim mieszkanku, a tu wleciala mu jakas guma i buch! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spigot Opublikowano 13 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2007 a w sobotę na Pilichach To ta zatoka kolo Wlenia, gdzie jest skocznia? Czy patelnia? Jakos nie moge poznac... siemasz Kuba oczywiście patelnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 14 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2007 siemasz Kuba-oczywiście patelnia siemanko, czyzby z trollingu oba? nawet sandacz nie na gume? Gruby to woblera do reki nie wezmie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spigot Opublikowano 14 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2007 tylko pike z trola Maciek na Turawie tyłki nam skopał i pokazał co można zobić z wobkiem a my z gumami mogliśmy się tylko opalać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
banan:) Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2007 gaDza napisał(a) dnia Fri, 01 June 2007 04:43]Ja dziś walczyłem na Turawie, wymęczyłem jednego...pięknie wygrzbieconego!! ten rysunek... jak poznac ze to sandacz...jestem pod wrazeniem... supeer.. prosze o odp... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaDza Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2007 ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2007 gaDza napisał(a) dnia Fri, 01 June 2007 04:43]Ja dziś walczyłem na Turawie, wymęczyłem jednego...pięknie wygrzbieconego!! ten rysunek... jak poznac ze to sandacz...jestem pod wrazeniem... supeer.. prosze o odp... @banan:)Polecam skorzystać z możliwości jakie daje internet, jest w nim nie jeden atlas ryb, w których są: zdjęcia, rysunki, a przede wszystkim opisy ryb. Tam znajdziesz odpowiedzi na swoje pytania.Na Forum dowiesz się jak złowić ryby drapieżne, które już będziesz umiał rozpoznać.Zachęcam do lektury artykułów ze strony głównej i setek tematów z tego Forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tornado Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2007 Troszke zmienie temat,właśnie wróciłem z wędkowania na swoim zalewie poza kontrolą sześciu panów z PSR których interesowało głównie zaparkowane samochody a nie ryby i wędkarze to najprzyjemniejszy widok sprawiły mi mikro sandaczyki w koło moich portek w wodzie jakby chciały się schronić przed natrętnymi okoniami,stada w ilości setek tysięcy 3cm sandaczyków baraszkujących w wodzie to dobry znak na przyszłość.Aby tylko rybak z PZW nie dobrał się do nich za dwa ,trzy lata,w ramach odłowów kontrolnych w ilościach przkraczających ilości potrzebne centralnej churtowni zopatrzenia wszystkich Polskich restąuracji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leluchy Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2007 witaj @Tornado czyzby to ten zbiornik o ktorym mysle ?????????to fajnie ze tyle narybku sandacza tam sie pokazalo tylko szkoda ze niemozna tam ..... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warciak Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2007 idzie mi jak w ukrop niewiem czy już u mnie na zalewie wszystkowyłowili , wczoraj 4 godz pływania i ani skubnięcia idę w załamke od początku sezonu ani sztuki a tu takie foty chyba muszę przejść ponowne szkolenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2007 A u mnie na moim tajnym jeziorku populacja sandacza wzrasta W niedziele kolega wyjął i wypuscił dwa po ok 60cm. Dziś ja byłem 2 godziny od 15:00 i wyjąłem dwa miedzy 45-50cm (odpinałem w wodzie dlatego nie mierzone), jeden mi spadł i jeden obcięty ogonek w sandrze. Jeśli tak biorą w ciągu dnia to jest ich dużo i to mnie cieszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirat Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2007 To tylko pozazdrościć TomCast takiego jeziorka. Ja podobnie jak warciak chyba będę musiał udć się na korepetycje bo w tym roku nawet ogona sandacza nie widziałem pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2007 Raczej dla podtrzymania wątku, niż podniesienia ciśnienia Płocki standard. W tle zamek i katedra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2007 Dziś kolega wyjął takiego pod 2kg. Może jutro uda mi sie wrzucić fote Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danek Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2007 Ja też wrzucę fotkę z Mietkowa bo wątek upada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciejowaty Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2007 Oj widać jak kiepsko jest z sandaczem w naszych wodach,a chyba w szczególności w rzekach Byłem dwa razy w tym sezonie na wieczornych sandaczach i nic Mam nadzieję ,że w lipcu coś połowię w miejscówkach niedostępnych z brzegu Ktoś coś połowił w mazowieckich rzekach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaDza Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2007 Sandacze na Turawie też ,,strajkują'' , trzeba się dużo napływać żeby mieć jakikolwiek ,,kontakt'' .Wydaje mi się, że jest to spowodowane ogromem drobnicy, rozproszonej po całym jeziorze. W lipcu pownnno byc już lepiej, sandacze i okonie znacznie przetrzebią ławicę drobnicy i powinny zacząć pożerać nasze przynęty .Pare dni temu wybrałem się z rodzinką na grilla na małe, zarośnięte jeziorko niedaleko Opola. Ostatni raz byłem na nim z 10 lat temu, jeziorko znane bardziej z ładnych karpi niż drapieżników.Trafiłem tam wprawdzie pare szczupaczków ale cięźko było o sztuke choćby wymiarową. Rodzinka smażyła kiełbaski a ja postanowiłem rzucić pare razy... wziął w piątym rzucie Złowiłem jeszcze jednego mniejszesgo, szczupaczka wymiarka,ładniejszy poszedł pod nogami i miałem branko po którym z wolframu został tylko górny krętlik. To wszystko w godzinę , jutro jadę tam bez rodzinki!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luksaj Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2007 to ja dodam pare fotek z niedzieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luksaj Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2007 dodam ze sa to sandacze zlowione w hiszpani na enbalse buendia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thymallus Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2007 Brawo luksaj@. Nareszcie normalne sandacze złowione na normalny casting. Tak trzymaj. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi