Skocz do zawartości

Sandacze 2007

adis

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 518
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Ostati weekend spędziłem na jeziorze w naszych pięknych górach. Sandaczyki były i owszem. Pierwszego dnia trafiały się sporadycznie, ale za to duże ( nasz przewodnik 82, padła też 90 i kilka mniejszych). Mój połów ograniczył się niestety do kilku zębatych i garbusów, spiołem też przy łodzi dużego sandacza ( kotwice do d..py)drugi dzień wysyp brań ale , ale skutek podobny do poprzedniego. ale ja tam jeszcze wróce mimo że to 350km :mellow:

adis ???

a jak tam na Poraju ?????

A nie najgorzej, co prawda ostatnia fala upałów troszkę utemperowała apetyty mętnookich, są bardziej anemiczne, trzeba się troszkę nakombinować aby coś teraz wydłubać, ale zawsze coś się dzieje. Jeszcze tydzień temu kilka miarówek w 2-3 godziny nie było niczym nadzwyczajnym. Jak na lipiec i Poraj to rewelacja. W lipcu złowiłem 5 szt. w przedziale od 70cm-80cm a i na innych łodziach wiem że też sporo się działo. Bardzo częstym przyłowem są teraz okonie, nawet ładne 28-35 cm Będę na wodzie w sobotę i niedziele to napiszę jeszcze co i jak.

Oto moj pierwszy sandacz :

http://images29.fotosik.pl/68/1c5e72196ad7f635.jpg

Nie jest to ryba wymarzonej wielkosci ale cieszy niezmiernie bo pierwsza tego gatunku i z tego powodu ze Nidda, na rzecze ktorej lowie, nie jest rzeka sandaczowa tylko szczupakowa. A ze sa i male, to powinny byc tez wieksze. Tak mi sie wydaje B)

Oto moj pierwszy sandacz :

http://images29.fotosik.pl/68/1c5e72196ad7f635.jpg

Nie jest to ryba wymarzonej wielkosci ale cieszy niezmiernie bo pierwsza tego gatunku i z tego powodu ze Nidda, na rzecze ktorej lowie, nie jest rzeka sandaczowa tylko szczupakowa. A ze sa i male, to powinny byc tez wieksze. Tak mi sie wydaje B)

Jeszce w tej rzece są, ale to pojedyńcze sztuki:(

Po co takim malym sandaczykom robic zdjecia ? :(

Nie rozumie? Dlaczego mialbym fotki nie zrobic? Rozumie ze nie kazdej rybie, przedewszystkim jak jest mala, jest sens robic zdjecie. Byl to moj pierwszy sandacz i chcialem go udokumentowac. Nie zlowilem jeszcze duzo ryb, wiec zbieram ich fotki.

Sandacz bez utrudnien odplynal.