Skocz do zawartości

Sandacze 2007

adis

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 518
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

• 2 tygodnie później...

No to raczej wina niemieckiego systemu.

Ale wracajac do tematu, dzis padly znowu 2 maluszki na Niddzie w Niemczech. Jest to juz moja 3 sztuka, wszystkie sa na oko takiej samej wielkosci, wiec mi sie jednak wydaje ze sa to egzemplarze ktorymi zostala zarybiona rzeczka.

To najwiekszy:

http://images25.fotosik.pl/75/b76920752c963e2b.jpg

Jako że sezon pstrągowy się skączył :( dzisiaj wybrałem się pierwszy raz w poszukiwaniu sandaczy .Pojechałem na wisłe poniżej Goczałkowic , woda powodziowa ale jakoś trzeba sobie radzić więc w ruch poszły najciężejsze główki jaki miałem 15 gr plus dopalacz 10 gr żeby dojść do dna :D .Na białe kopyto złowiłem dwa po około 40 jeden około 50 i coś koło 70. Jak na początek to może być.

post-110-1348913588,2221_thumb.jpg

post-110-1348913588,2885_thumb.jpg

Ja dzisiaj miałem zawody spinningowe na zyłke 0,14 i na tango z paprochem wyciągnąłem sandacza 62cm :mellow: piekna rybka aż szkoda było ja zabić ale niestety zawody :angry: walka też była zaaaaaje**sta rybka chodziła bosko i nalezała sie jej wolnośc ale zawody to zawody...

Heheh @Danek był przy holu :mellow: B) i chciał mnie utopić też(wyniszczał psychicznie i stresował zawodników... :lol: jak bedzie to sam powie jak ciezko było mi zabic sandaczyka... :(

Jak się bierze udział w zawodach to trzeba być na to przygotowanym, więc o co chodzi? :unsure:

@Sochun wiem ze trzeba być przygotowanym(nie startuje w zawodach od wczoraj :mellow: ) ale zawsze szkoda takiej rybki... :unsure:

@booseib zawody były w rędzinie ale mozna było iśc w góre rzeki wiec prawie wszystcy poszli na zimowisko barek i tam padały komplety okoni pojedyńcze bolenie i 2 sandacze w tym moj,a moj tata poszedł na ujście widawy i tam złapał komplet okoni z jednym boleniem(ale pływało tam jeszcze kilka bolków)

Jako że sezon pstrągowy się skączył :( dzisiaj wybrałem się pierwszy raz w poszukiwaniu sandaczy .Pojechałem na wisłe poniżej Goczałkowic , woda powodziowa ale jakoś trzeba sobie radzić więc w ruch poszły najciężejsze główki jaki miałem 15 gr plus dopalacz 10 gr żeby dojść do dna :D .Na białe kopyto złowiłem dwa po około 40 jeden około 50 i coś koło 70. Jak na początek to może być.

Skromniś :D Gratuluje naprawdę dobrego połowu w trudnych warunkach.

Jak się bierze udział w zawodach to trzeba być na to przygotowanym, więc o co chodzi? :unsure:

@Sochun wiem ze trzeba być przygotowanym(nie startuje w zawodach od wczoraj :mellow: ) ale zawsze szkoda takiej rybki... :unsure:

@booseib zawody były w rędzinie ale mozna było iśc w góre rzeki wiec prawie wszystcy poszli na zimowisko barek i tam padały komplety okoni pojedyńcze bolenie i 2 sandacze w tym moj,a moj tata poszedł na ujście widawy i tam złapał komplet okoni z jednym boleniem(ale pływało tam jeszcze kilka bolków)

Chodziło mi o to, że startując w zawodach w zasadzie wiesz, że coś zabijesz, a mogłeś przecież złapać jeszcze większego. W sumie to przykre, że zawodnicy (niektórzy) stają przed takim dylematem - zawody albo życie Rybki zawsze szkoda :(

Pozdrawiam.