Redzi Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2007 a ile cenisz sobie takie zabawki? jak cos to priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oleix Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2007 Ja też bym prosił o jakies info na temat ceny na pw bo bardzo mnie sie podobaja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulus Opublikowano 24 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2007 Ma ktos moze jakies info czy nadodrzanskie sandacze zaczely skubac ?? Bo ostatnio odeszly mi ochoty po kilku pustych wypadach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 24 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2007 zulus nie wiem jak u was ale u nas na pewno sie ruszyly bo murek miedzy dworcem PKP a trasa zamkową zastawiony niemal na maxa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sith Opublikowano 24 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2007 zulus nie wiem jak u was ale u nas na pewno sie ruszyly bo murek miedzy dworcem PKP a trasa zamkową zastawiony niemal na maxa Mifku, kiedyś sobie obiecałem, że gdyby w całej Polsce zabrakło wód do łowienia - to zrezygnował bym z wędkarstwa, a w życiu nie łowiłbym w tym miejscu (to jest coś a'la warszawski bergel - info dla niewtajemniczonych). I nadal podtrzymuję tę obietnicę. <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 24 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2007 Na Cegielince też szarpią, tyle że raczej tonami leszcza ciągną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2007 Tak, i nawet znaleźli juz patent na obejście zakazu dociążania zestawów spinningowych powyżej 20gr...szarpią z dociążonymi koszykami zanętowymi ...masakra...Panowie Straznicy, POBUDKA!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2007 wez mi to wytlumacz patu bo jakos nie rozumiem przeciez koszyczek to nie przyneta sztuczna wiec dla mnie nie ma żadnego obejcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2007 Rózne cuda na kiju można wymyślić: montujesz zestaw gruntowy z koszykiem lub ciężarkiem, na końcu solidna kotwica i szarpiesz. Jak się kto pyta - łowisz na żywca/folet, a że rybka spadła... Cóż, zdarza się. Pytanie tylko, czy taką luźną (niedociążoną) kotwicą można skutecznie szarpnąć? Myślę, że niezbyt. Ja tam zresztą nie widzę konieczności stosowania na szarpaka główek cięższych niż 20g. Jeżeli nie ma silnego uciągu albo dużej głębokości to od biedy wystarczą. Na ZZ cwaniaki z pogłąbiarki kiedyś szarpali i takimi. Byle skupiska ryb były znaczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2007 wez mi to wytlumacz patu bo jakos nie rozumiem przeciez koszyczek to nie przyneta sztuczna wiec dla mnie nie ma żadnego obejcia szpiegu, nasi miejscowi szarpakowcy obciążali ( obciążąją) zestaw kilkudziesięciogramową oliwką ołowianą...teraz gdy nie mogą tego robić zakładają obciążony koszyk a na końcu zestawu dynda proforma jakiś śfisterek nadziany na kotwice lub lekką główkę jiggową...kapejszyn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2007 czytaj no chyba ze ja zle interpretuje zapis Zarząd Okręgu PZW w Szczecinie, chcąc wyeliminować kłusownictwo> szarpakowe na podległych sobie wodach podjął decyzję o radykalnych> zmianach na wodach Obwodu rybackiego rzeki Odra nr 5.>> Po pierwsze wprowadzono zakaz dociążania zestawu spinningowego powyżej> 20 g. wiec nie da sie tego zapisu wedlug mnie obejsc obciazenie to obciazenie i czy jest to koszyk glowka czy kamien jest powyzej 20 i nalezy egzekwowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2007 Dajcie spokój. Temat stary jak PZW. Jest zakaz zabierania ryb zaciętych po za paszczą? Jest. Teraz wystarczy wraz z innymi przepisami go egzekwować. Nie pisze na czym ma polegać egzekucja, bo zaraz ktoś mi zarzuci skłonności zamordystyczne lub wywoływanie wojny ze środowiskiem kłusowniczym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2007 Poza głową! Jest też zakaz łowienia na szarpaka - nieważne czym. I w końcu jest przepis o rozstawie grotów w stosunku do szerokości przynęty. Są limity i okresy. I jest grupa podpitych bydlaków na warszawskim berglu. Codziennie. I stada spinnigisów na wiosennym ciągu leszcza na praskim brzegu Wisły. I wiele, wiele innych ekip amatorskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2007 no tak zapomniałem witamy w Polsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2007 Trzeba zadzwonić do bufetowej Gronkiewicz Waltz, to przegoni mokrą ścierką to towarzystwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2007 Nie dał dało rady dwóch wesołych panów od kręcenia lodów, nie dał rady asekuracyjny kurdupel, nie da rady bufetowa z mokrą ścierką. Towarzystwo jest wieczne i ponadczasowe. Na berglu będzie siedzieć dopóki gówno będzie płynąć, albo dopóki któś nie dobierze się do komendanta/naczelnika(?) policji rzecznej w W-wie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smaczek Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2007 Normalnie bym tego nie zrobił ale widzę, że wątek zaczyna zbaczać ciut z tematu.Przedostatnia wyprawa na Oderkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klon Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2007 @Smaczek,Ale smoki Respect! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2007 Ale byki i to dwa!! BTW - przepraszam za off topic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2007 czytaj no chyba ze ja zle interpretuje zapis Zarząd Okręgu PZW w Szczecinie, chcąc wyeliminować kłusownictwo> szarpakowe na podległych sobie wodach podjął decyzję o radykalnych> zmianach na wodach Obwodu rybackiego rzeki Odra nr 5.>> Po pierwsze wprowadzono zakaz dociążania zestawu spinningowego powyżej> 20 g. wiec nie da sie tego zapisu wedlug mnie obejsc obciazenie to obciazenie i czy jest to koszyk glowka czy kamien jest powyzej 20 i nalezy egzekwowac @Szpiegu, ale oni nie łowią już na spina, tylko na grunt a ze względu na intensywność brań często zacinają @Smaczek, gratuluję piękny sandacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zanderix Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2007 @SmaczekSuper zandery - brawo. PZDRZanderix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2007 Tak. To dobrze, ze ktoś przypomniał o meritum.Gratuluję Tomku. Super rybki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redzi Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2007 Ja dziś o 4:30 nad wodę a tam ponad 1m w góre co za noc a jak wczoraj wracałem wieczorem to nic na to nie wskazywało co prawda woda przybierała ale pomalutku i tak sobie skończyłem wędkowanie ech..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redzi Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2007 Dmaczek graty zęcbacza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2007 czytaj no chyba ze ja zle interpretuje zapis Zarząd Okręgu PZW w Szczecinie, chcąc wyeliminować kłusownictwo> szarpakowe na podległych sobie wodach podjął decyzję o radykalnych> zmianach na wodach Obwodu rybackiego rzeki Odra nr 5.>> Po pierwsze wprowadzono zakaz dociążania zestawu spinningowego powyżej> 20 g. wiec nie da sie tego zapisu wedlug mnie obejsc obciazenie to obciazenie i czy jest to koszyk glowka czy kamien jest powyzej 20 i nalezy egzekwowac @Szpiegu, ale oni nie łowią już na spina, tylko na grunt a ze względu na intensywność brań często zacinają Dokładnie , w zapisie jest mowa o zestawie spinningowym, zreszta znając naszych strażników nie wpadną na pomysł aby zważyć koszyk ....tam obciązenie jest często zintegrowane z resztą, a wagę przelotowych ciężarków stosowanych przez kłusoli do szarpaka to rozpoznaja z dala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi