Skocz do zawartości

Sandacze 2007

adis

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 518
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Redzi, jedziesz na początek czy na koniec kanału?

Myśle jechać na początek rano, a potem na koniec zahaczyć tylko wszystko będzie zależne jak zejdzie z czasem.

Już niedługo będzie nowy zestaw słuchawkowy to pogadamy więcej bo mnie szlak trafia bez skypa ostatnio

No i zaczęły nam gryźć sandaczyki na mazowieckiej Wiśle.

Wczorajszy rekonesans przyniósł ok. 30 brań, z tego połowa rybek na kiju, i siedem wyjętych w tym: 5 sandaczy, 1 medalowy okoń, no i leszcz, nie za kapotę a normalnie gumką do buzi :D

Z uwagi na wczorajsze wyniki, dzisiaj została ogłoszona pełna mobilizacja i ja oraz, tommek i explorator73 postanowiliśmy przechytrzyć mętnookie. Udało się. Brań co niemiara, niewiele zaciętych ale jednak, fotka jednego z rozbójników poniżej

post-549-1348913655,8789_thumb.jpg

Ja rano jeszcze raz postanowiłem sprawdzić kanał i po raz kolejny się zawiodłem 2 małe szczury lądowe że aż szkoda było wstawać bo poza świeżym powietrzem i pracą nad bicepsem to nie było wielkiego sensu się fatygować, a co więcej chyba brzanki zaczęły brać bo zaczynają się tłumy ludzi zjeżdzać z gruntówkami na robaczka, a cały kwartał ich nie było i było tak spokojnie to się teraz zacznie :(

Wczoraj tj. niedziela zrobiłem drugi z kolei maraton po Wiślanych łowiskach w poszukiwaniu szczupaka, sandacza jak i okonia. Nad wodą zameldowałem się już po 7:00 rano w okolicach Piwonina (okolic tych nie znam wcale) i szczęścia próbowałem gdzie popadło -muszę przyznać że miejsce piękne i wszędzie pachniało rybą - jest fajne jakby starorzecze - wynik ZERO :/ Przeniosłem się w okolice Ostrówka, na znane mi miejscówki (szczególnie gdzie można się spodziewać sandacza) i tu również ZERO :/ łowiło tu z 5 wędkarzy - wszyscy na żywca czy trupka i ani jeden nie miał brania :/ Było sporo ludzi ze spinningiem - NIC W miarę upływu czasu przenosiłem się z miejsca na miejsce w stronę Warszawy - próbowałem w Ostrówku, następnie w okolicach mostu Siekierkowskiego, potem przy Ośrodku AZS a następnie most Poniatowskiego i Gdański - wszędzie pustawo, ani jednego brania :/ Gdzie te sandacze wymiotło?? Przy okazji łowienia przy moście Gdańskim, na główce przed mostem siedziało sporo spławikowców i jak widziałem, brania mieli prawie co minutę - płocie, leszcze no i całkiem spore klenie meldowały się na brzegu - wszystko na spławik i na kukurydzę na haczyku. Szkoda że wszystko pakowali do toreb :/ Niektórzy w reklamówkach trzymali ryby .... Co do kleni, które łowili, były całkiem spore - na oko oceniam je na 25 - 40 cm !!!

Wyjazd nieudany bo brak ryb, a w ogóle brań, to jednak odkryłem nowe miejscówki, w okolicach Piwonina - następny sezon boleniowy rozpocznę chyba właśnie tam....

sporo spławikowców i jak widziałem, brania mieli prawie co minutę - płocie, leszcze no i całkiem spore klenie meldowały się na brzegu - wszystko na spławik i na kukurydzę na haczyku. Szkoda że wszystko pakowali do toreb :/ Niektórzy w reklamówkach trzymali ryby .... Co do kleni, które łowili, były całkiem spore - na oko oceniam je na 25 - 40 cm !!!

To ludzie jedza klenie?. naprawde nie moge dalej pewnych rzezcy pojac. Choc pamietam jak 10 latek zlowil suma , zaraz obok krakwoskiego bergla, od razu kamieniem w czape, a ojciec jeszcze pochwali synka i do wora rybe. Zabawne bylo to ze przyjechali autem za jakies 30 - 40 tys.

sporo spławikowców i jak widziałem, brania mieli prawie co minutę - płocie, leszcze no i całkiem spore klenie meldowały się na brzegu - wszystko na spławik i na kukurydzę na haczyku. Szkoda że wszystko pakowali do toreb :/ Niektórzy w reklamówkach trzymali ryby .... Co do kleni, które łowili, były całkiem spore - na oko oceniam je na 25 - 40 cm !!!

To ludzie jedza klenie?. naprawde nie moge dalej pewnych rzezcy pojac. Choc pamietam jak 10 latek zlowil suma , zaraz obok krakwoskiego bergla, od razu kamieniem w czape, a ojciec jeszcze pochwali synka i do wora rybe. Zabawne bylo to ze przyjechali autem za jakies 30 - 40 tys.

... niestety, pod mostem zabierają wszystko co się na haczyku uwiesi - wystarczy się tam wybrać na spacer i na własne oczy zobaczyć co się dzieje - istna rzeź :/ Przed zimą to miejsce jest oblegane od lat - tam grupują się różne gatunki ryb, stąd spore zainteresowanie tym miejscem wśród tzw mięsiarzy czy szarpakowców - o dziwo Policja rzeczna nic nie robi, mimo że przepływa tamtędy dość często...

W grudniu bede nad wisla w okolicy Gdanska (Tczew). Czy jest tu ktos w stanie doradzic mi w sprawie przynet tzn. jaka wielkosc, kolor, gramatura, sposob prowadzenia. Jaki czas, godzine wybrac na wedkowanie. Bede lowil z marszu, bez lodzi i z minimalnym wyposazeniem. Prosze o wszelkie uwagi ?

Ps. Sandacz, esox, okon

Pozdrawiam...

Z brzegu jak najbardziej są. Co do miejsc to prochu nie wymyślę - burty, opaski w odległości do 200-300 metrów od zimowisk białorybu - im bliżej, tym lepiej. Poszukaj miejsc gdzie łowią grunciarze - oni też na zimę się grupują i rozejrzyj się w najbliższej okolicy. W samej Wawce nie wiem. Ja łowię gdzie indziej.

@bassy, pirania74

Dzięki za uznanie :D. Ale jeszcze nie pobiłem zeszłorocznego rekordu. Chociaż do końca grudnia jest czas i jak kra nie będzie płynęła to może z kolegą wypłyniemy gdzieś jeszcze :unsure:

Pozdrawiam

Paweł

jak Panowie proponujecie połowić w okolicach Warszawy? Czy z brzegu są jakieś szanse? Może jakieś iekawe miejscówki??

Jutro się wybieramy więc rady mile widziane

Niestety watpie aby ktoś dał Ci wszystko na tacy kolego...nie tedy droga :mellow: Padaja ładne ryb i dostaja w łeg, szkoda.

Pochwale sie, a jak ze - pojmałem i wypusciłem czwórke tuz po łowiacych, robiacych fotki i walących ryby w łeb wiec na necie Ci co szanuja ryby, beda siedziec cicho B)

Pięćdziesiatak

post-458-1348913656,7901_thumb.jpg