Skocz do zawartości

Sandacze 2007

adis

Rekomendowane odpowiedzi

Niestety dałem też ciała i zapomniałem aparatu :( A koleś na łajbie pojawił sie ok 13.00 , dziś od razu z kompanem ( który chyba czytał wczorajszy post bo miał zamiast czapeczki kapelusz ) Te najmniejsze ostentacyjnie wypuszczali po naszej stronie burty łodzi. Natomiast te trochę większe, choć i tak niewymiarki odhaczali sobie na dnie łodzi i niby to wypuszczają, ale kolega ich podpatrzył jak zmieniali miejsce że wiszą na agrafkach. Ciężko było policzyć ale kilka ich było na pewno. Przed naszym odejściem w ciągu 30 minut mieli ze 20 ryb wyjętych. Ile wróciło do wody nie wiem, ale mało :wacko: Wstawiam zdjęcie łodzi, kiepskie ale może ktoś rozpozna.

post-663-1348913661,9307_thumb.jpg

• Odpowiedzi 518
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Bo Ty pewnie sądzisz że to takie proste. Już kilka razy dzwoniłem, na policje, do straży, za każdym razem mówili że się ty zajmą i nigdy sie nie doczekałem interwencji.

Nie sadze ze to takie proste,ale nie mozna odpuszczac,kto wie moze by przyjechali

Tak sobie czytam ten wątek i coraz bardziej śmiać mi sie chce.

Rozreklamowaliście fakt, że sandacze skubią i to nawet ostro(sam kilka sztuk złowiłem i to całkiem przyzwoitych), a teraz się dziwicie, że po pięć łódek stoi na wodzie, a na brzegu tłum ludzi ze spinerami. Dla mnie to nierozsądny krok. A nie lepiej było wymienić się uwagami na priva??? Teraz co roku bedzie oblężenie tych samych miejsc, aż wytłuką co do sztuki.

pozd.

przegiecie... ja sie tak niebawie wiem ze troche schodzimy z tematu ale dzisiaj/sandaczo leszcze też brały

jednego miałem lekko ponad 70cm ale podczas ustawiania papratu rybe miałem w wodzie na kamieniach około 25cm wody tak ze bokiem lezał to jak potem zaczął sie rzucać to takie cielsko niełatwo opanowac to rozerwał hakiem pysk i odpłynał zostawiając mnie mokrego... <_<

Ale potem sie zrewanzowałem ponad 65 cm tez ma :mellow:

http://img87.imageshack.us/img87/9966/dsc00044fv3.jpg

http://img124.imageshack.us/img124/7629/dsc00045kw5.jpg

dla porównania złapana minute wczesniej 45cm :mellow:

http://img87.imageshack.us/img87/2269/dsc00043lm0.jpg

z sandaczami nie zabardzo mi szło od zawsze ale w tym temacie przewijają się 2 fajne wątki jeden szpiegowski :mellow: i się rozwija lepiej niz ten z sandaczami :lol:

a drugi prowadzi oleix leszcze 2007

dla mnie bomba tyle ładnych ryb do tego łowienie w nocy na rzece na przełomie listopada i grudnia.Masa ciekawych rzeczy :)i fajne zdjęcia

gratuluje

za a nawet przeciw ale wróćmy już do sandaczy :D

A więc wracając do sandaczy... Nie jest dobrze i lepiej nie będzie jeśli nadal 99% procent tych ryb będzie trafiać na stoły.

Postanowiłem, więc wziąć tym razem aparat nad wodę i sporządzić instrukcję obsługi złowionych mętnookich.

post-781-1348913662,5124_thumb.jpg

Nie jest dobrze i lepiej nie będzie jeśli nadal 99% procent tych ryb będzie trafiać na stoły. Postanowiłem, więc wziąć tym razem aparat nad wodę i sporządzić instrukcję obsługi złowionych mętnookich.

Bardzo chwalebne. Próbuje na wcwi zaszczepic chocby wypuszczanie okazów, ale to walka z wiatrakami. :( Chyba sie poddam, chociaz mi szkoda, bo jestem tam z zasadzie prawie odkad JaJ je zalozyl, ale myslenie patelniane tam dominuje... :(

Próbuje na wcwi zaszczepic chocby wypuszczanie okazów, ale to walka z wiatrakami. :( Chyba sie poddam, chociaz mi szkoda, bo jestem tam z zasadzie prawie odkad JaJ je zalozyl, ale myslenie patelniane tam dominuje... :(

Nie do końca. Uważam, że nie jest źle w stosunku np. do PW. Jeśli w miarę spokojnie się tłumaczy i pokazuje, że można wypuszczać to powoli daje to efekt. Oczywiście nie każdy się przekona. Dla wielu będę zawsze frajerem, ale liczy się każdy, kto przejdzie na jasną stronę mocy :D Z roku na rok jest nas więcej. Wielu moich znajomych, wypuszcza coraz więcej ryb. Dojdzie jeszcze zmiana pokoleń. Będzie dobrze :D

Nie jestem ortodoksem i uważam, że czasem rybkę można wziąć. Tyle, że mi się nie zdarza. Nie mam sumienia. W tym roku wziąłem jednego szczupaka i do tej pory mnie to męczy ;)

Dzisiaj i ja zaobserwowałem podejrzanych typów na łodzi w okolicy mojego sandaczowego łowiska, oto oni :D

Oczywiście żartowałem i serdecznie pozdrawiam Gumo, Friko i mario. Miło było się spotkać na wodzie :D

Witam

Wczoraj też tam byłem, pierwszy raz od bardzo dawna przyjechałem w te okolice - był ze mną kolega który wrzucał do wody BARDZO DUŻE woblery, niestety nie udało mi się go przekonać aby tego nie robił :D Oczywiście łowiliśmy z brzegu, stali też tam grunciarze. Po dość długim czasie rozgryzłem miejsce przestałem urywać przynęty i udało się co nieco złowić.

Co do łodzi, nie miałem pojęcia że cała obsada to jerkowcy - kojarzyłem tylko Mario :D nie chciałem krzyczeć żeby ryb nie spłoszyć.

To Ty byłeś na pontonie ?

Pozdrawiam

Kuba

Próbuje na wcwi zaszczepic chocby wypuszczanie okazów, ale to walka z wiatrakami. :( Chyba sie poddam, chociaz mi szkoda, bo jestem tam z zasadzie prawie odkad JaJ je zalozyl, ale myslenie patelniane tam dominuje... :(

Nie do końca. (..)

Nie jestem ortodoksem i uważam, że czasem rybkę można wziąć.

I to jest chyba pogląd dominujący..