gacopyrz Opublikowano 26 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2007 To Ty byłeś na pontonie ? PozdrawiamKuba Nie, byliśmy we trzech na pychówce, ale ok. 10:00 spłynęliśmy do portu PozdrawiamKrzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
argrabi Opublikowano 26 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2007 Atrur w moim poscie stoi próbuje zaczczepic chocby wypuszczanie OKAZÓW. Stoi też myślenie patelniane tam dominuje..Ale, ale zjeżdżamy gdzieś na boczny tor w tym wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 27 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2007 @All, przypominam, że to wątek o sandaczach, a nie o kłusownikach, o c&r, czy chociażby o łowieniu leszczy...W tym wątku rozmawiamy tylko o sandaczach i pokazujemy zdjęcia ze swoimi złowionymi rybkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2007 Czółko. Seba, więc powracamy na własciwy tor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Butch69 Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2007 Jak ty to robisz chłopie Gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gacopyrz Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2007 G R A T U L A C J E Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2007 Czółko. Seba, więc powracamy na własciwy tor. Czółko Marcin. Jak najbardziej właściwy tor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablom Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2007 Gratuluje Marcelinho, pogoda piękna, nic tylko rybki łowić a ja leż chory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2007 Gratki Marcel, widzę że idziesz za ciosem i nie odpuszczasz. Tak 3maj!!! Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciejowaty Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2007 Piękna ryba Marcin Ja już nie mogę doczekać się Świąt...wreszcie będzie czas ,żeby iść na Wiślane psy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2007 Widzę, że Szymański w końcu obdarował was zdjęciami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 5 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2007 Skoro było o podbieraniu szczupaków, to teraz zapytam o podbieranie sandaczy.Jak to robicie? Ja niestety nie mam dobrego sposobu i praktycznie nie rozstaję się ze skaleczeniami na rękach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 5 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2007 Tak , skaleczenia...........Myślałem kiedyś o zakupie podbieraka, lecz nie siatkowego tylko z materiału takiego jak mata dla karpiarzy( rozpiętego oczywiście na ramce). Ma ktoś doświadczenie w tym przypadku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 5 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2007 Skoro było o podbieraniu szczupaków, to teraz zapytam o podbieranie sandaczy.Jak to robicie? Ja niestety nie mam dobrego sposobu i praktycznie nie rozstaję się ze skaleczeniami na rękach Robię to identycznie jak w przypadku szczupaków. Chwyt pod pokrywy skrzelowe. Im większy sandacz, tym łatwiej go podebrać.Mniejsze sandacze podbieram chwytem za kark. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 5 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2007 Skoro było o podbieraniu szczupaków, to teraz zapytam o podbieranie sandaczy.Jak to robicie? Ja niestety nie mam dobrego sposobu i praktycznie nie rozstaję się ze skaleczeniami na rękach Robię to identycznie jak w przypadku szczupaków. Chwyt pod pokrywy skrzelowe. Im większy sandacz, tym łatwiej go podebrać.Mniejsze sandacze podbieram chwytem za kark. Cos mi sie wydaje ze reka moze byc skaleczona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulus Opublikowano 5 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2007 Wlasnie mialem zapytac ile juz dziurek w raczce zaliczyles Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciejowaty Opublikowano 5 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2007 Ja sandacze chwytam tak jak bolenie ,czyli pod gardło tak aby płetwy piersiowe mieć między palcami.Zaletą tego chwytu jest to ,że rybka odrazu może być ładnie zaprezentowana do zdjęcia.Minusem jest to ,że taki jesienny sandacz 80+ jest za gruby do takiego chwytu...ale ja takich nie łowię ,więc nie ma problemu Dla zobrazowania fota z bolkiem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 5 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2007 Ja sandacze chwytam tak jak bolenie ,czyli pod gardło tak aby płetwy piersiowe mieć między palcami.Zaletą tego chwytu jest to ,że rybka odrazu może być ładnie zaprezentowana do zdjęcia.Minusem jest to ,że taki jesienny sandacz 80+ jest za gruby do takiego chwytu...ale ja takich nie łowię ,więc nie ma problemu Dla zobrazowania fota z bolkiem: Gdybys tak trzymal sandacza to zapewniam Cie ze jeden ruch ryby i reka skaleczona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciejowaty Opublikowano 5 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2007 Ja sandacze chwytam tak jak bolenie ,czyli pod gardło tak aby płetwy piersiowe mieć między palcami.Zaletą tego chwytu jest to ,że rybka odrazu może być ładnie zaprezentowana do zdjęcia.Minusem jest to ,że taki jesienny sandacz 80+ jest za gruby do takiego chwytu...ale ja takich nie łowię ,więc nie ma problemu Dla zobrazowania fota z bolkiem: Gdybys tak trzymal sandacza to zapewniam Cie ze jeden ruch ryby i reka skaleczona Tak właśnie je chwytam A powiedz mi jeszcze czym on ma mi tam tą rękę skaleczyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 5 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2007 Ja sandacze chwytam tak jak bolenie ,czyli pod gardło tak aby płetwy piersiowe mieć między palcami.Zaletą tego chwytu jest to ,że rybka odrazu może być ładnie zaprezentowana do zdjęcia.Minusem jest to ,że taki jesienny sandacz 80+ jest za gruby do takiego chwytu...ale ja takich nie łowię ,więc nie ma problemu Dla zobrazowania fota z bolkiem: Gdybys tak trzymal sandacza to zapewniam Cie ze jeden ruch ryby i reka skaleczona Tak właśnie je chwytam A powiedz mi jeszcze czym on ma mi tam tą rękę skaleczyć? U sandacza kość pokrywy skrzelowej jest ostra jak zyletka,i tym mialby Cie skaleczyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciejowaty Opublikowano 5 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2007 Przesadzasz.Kolcami to mi krzywde zrobił ,ale pokrywami skrzelowymi nigdy.Widać mam szczęście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 5 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2007 Przesadzasz.Kolcami to mi krzywde zrobił ,ale pokrywami skrzelowymi nigdy.Widać mam szczęście A od kiedy sandacz ma kolce ,jak juz to płetwe grzbietowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciejowaty Opublikowano 5 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2007 Myśle ,że forumowicze doskonale wiedzą o co chodzi Jeżeli wyraziłem się niejasno to sorry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 5 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2007 Najwazniejsze aby ryba wrocila do wody w dobrej kondycji,i reka byla bez skaleczen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi