Tomek Wielgus Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 Witam wszystkich dłubaczy, woblerki robię od kilku lat, jednak zawsze były to bardzo niewielkie ilości , kilka , kilkanaście sztuk rocznie , obecnie robię ich troszkę więcej , postanowiłem się pochwalić co mi tam z tego wychodzi Wobki strugam z balsy i lipy , trochę maluję, trochę oklejam , a wygląda to tak jak widać : Glapki 3.5 cm : Wobki 15 - 25 mm "Lublin style" Kleniowe Bączki 25-30 mm Osy Takie tam próby z akrylami 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-jakubnob- Opublikowano 7 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 fajne woby ^^ czekam na dalsze zdjecia moze jakies z wobkiem w rybim ryjku ^^ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Wielgus Opublikowano 7 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 Co do zdjęć w pysku ryby , będzie problem , bo po prostu ich nie mam . Jakoś prawie nigdy nie robiłem takich fotek , w następnym sezonie nadrobię (mam nadzieję ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-jakubnob- Opublikowano 7 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 spoko tam sobie gadam ^^ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 8 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2012 Nooo i bardzo fajne Tomku najbardziej podoba mi się kształt i kolorystyka wobków 15 - 25 mm "Lublin style" druga kolumna trzy od dołu, w to mogę uwierzyć że klenie i jazie w lecie ładują pięknie, typowa kolorystyka na "nasz" Dunajec. Brawo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Wielgus Opublikowano 11 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2012 Takie trzy wczoraj skończone, dziś ustawione : I taka fotka z dzisiejszego ustawiania - z pracy tego wobka jestem szczególnie zadowolony : Generalnie z pracy wobków jestem zadowolony , niektóre jajcarze wymagają dopracowania -oczekiwałem troszkę bardziej agresywnej pracy , następne będą już tylko z oczkiem w sterze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Wielgus Opublikowano 18 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 Coś pod kropka , strzebelki od góry 40mm, 36mm, 32mm : 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszryba Opublikowano 18 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 a gdzie kolego lowisz? sprawdzaja sie na dunajcu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Wielgus Opublikowano 18 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 nad Dunajec rzadko wybieram się za pstrągami , raczej łowię w potoczkach i siurkach , z tym że rzadko są to wody w okręgu Tarnowskim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 18 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 (edytowane) Malowanko Tomku idealne! Nawet na Dunajcowego klona. Taka mikro uwaga, popraw wizualnie oczka (drut). Edytowane 18 Listopada 2012 przez obcy91 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Wielgus Opublikowano 18 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 No oczka idealne nie są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 18 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 (edytowane) Ale i tak kawał dobrej roboty. W podobnym malowaniu miałem "śledzia" z mojej pracowni, i na wiosnę zapunktował łowiąc troć na Dunajcu. Niestety został gdzieś w korzeniach kilka miesięcy później. Edytowane 18 Listopada 2012 przez obcy91 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 24 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2012 Może poprawisz prace na bardziej agresywną jak dogniesz pierwsze oczka do dołu w stronę steru -czasami to pomaga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Wielgus Opublikowano 19 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2017 (edytowane) Witam po dłuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuugiej przerwie Wobki cały czas powstają , głównie kleniowe jajcarze.Mam nadzieję że teraz ten temat nie umrze i będzie żył cały czas - tym bardziej że wobków powstaje ostatnio coraz więcej.Na początek ostatnia seryjka jajków Rozmiar od 15 do 25 mm , waga 1.5 do 2.5-3 g , praca agresywna typu X Każdy inny i niepowtarzalny Edytowane 19 Lipca 2017 przez Tomek Wielgus 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 19 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2017 Ładne te cukiereczki, malowanie bardzo ciekawe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patzaw26 Opublikowano 20 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2017 Tomku nawet nie wiedziałem że masz wątek zobaczymy co na to klenio-jazie powiedzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Wielgus Opublikowano 20 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2017 Ładne te cukiereczki, malowanie bardzo ciekaweDziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Wielgus Opublikowano 20 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2017 Tomku nawet nie wiedziałem że masz wątek zobaczymy co na to klenio-jazie powiedzą A no , nawet lubią 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Wielgus Opublikowano 22 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2017 W przerwie między woblerkami , takie sierściuchy na pstrągi powstają.W zasadzie robię tylko te dwa wzory - innych nie potrzebuję 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Wielgus Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2017 (edytowane) Taka mała partyjka oklejanek 3-4 cm, i dwa testowe boleniowe 7.5 cm - wszystko wskazuje na to że już powinny być takie jak chcę.Oklejanki wystrugane z balsy , stelaż przez całość z drutu 0.6 mm , delikatnie obciążone, w zamyśle pływające, oprócz boleniowych oczywiście Edytowane 9 Sierpnia 2017 przez Tomek Wielgus 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Kształty dość fajne, oczka będziesz malował. Uważaj podczas testowania boleniówek na Dunajcu aby jakiś Ci się nie uwiesił jakiś bolek. Brat właśnie testował swoje boleniówki /duchy - białe nie malowane/ i uwiesiła mu się taki 80. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Wielgus Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2017 No to gratulacje dla Pawła Mi do 80 ciągle 4 cm brakuje Oczka będą malowane Testy jakoś w przyszłym tygodniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOLO Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Za wcześnie na gratulacje bo ryba dała się Pawłowi tylko dotknąć i odpłyneła rozginając maleńką kotwiczkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Wielgus Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Za wcześnie na gratulacje bo ryba dała się Pawłowi tylko dotknąć i odpłyneła rozginając maleńką kotwiczkę Szkoda.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi