Skocz do zawartości

Woblery Góral,- opinie użytkowników

Rekomendowane odpowiedzi

Górale były robione przez Wojtka Mazura, bodajże do 2008 roku. Te stare cieszą się do dziś znakomitą opinią, choć to zwykłe piankowce były. Ale posiadały "duszę" i jeśli u kogoś w pudełku znajdziesz takiego, to śmiało możesz wymienić się na dowolnego innego. Będą nie gorsze :) . Co do nowych, nie łowiłem.

Góral w Gdańsku nie występuje.

To pewnie nie wiesz, że robi je kolega Jacek K.

Są piękne i dobre.

Czasem ktoś pisze o nich, że są z drewna ale to kolejna bzdura.

Używam je w zasadzie tylko w trolingu.

Padają okonie, szczupaki, sandacze.

Powiem krótko - są zajebiaszcze.

Edytowane przez borovik

• 4 tygodnie później...

Bardzo dobre. Wiślane jazioklenie żrą je (3,5 - 4 cm) bez patrzenia na kolor, "baryłeczki a'la yugolki" latają na spore odległości, nie koziołkują w locie, jak się pomanipuluje ze sterami (poprzygina, poprzycina, powkleja dłuższe-krótsze), to pływające 3,5 pracują od 0 do póltora metra nie zmieniając drobniutkiej pracy. Bez względu na siłę nurtu (czy tam manewry ze sterami), to się go trzymają jak przyklejone. Bierze na to wszystko co żyje, od krąpików do sumików. Na takie lekko wydłużone 5 cm (już ich chyba nie ma "w produkcji") łowiłem sobie bolenie w szale ambicjonalnych "jak się nie da jak się da", i dało się, i biorą.. :D

• 5 lat później...
  • 3 tygodnie później...

Dla mnie cena 20-25 zł byłaby akceptowalna.

25 zł za dmuchańce to przesada. Ręcznie strugane wobki sa tańsze. I to nawet te z drzewa, wiec nie widzę sensu płacić za masówkę takich pieniędzy. Ale to nie ja, a wszyscy uczestnicy rynku decydują o akceptowalnej cenie.

• Like 2