inglisz Opublikowano 27 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2023 Poniżej zamieściłem filmik z 5 parami moich butów Ecco. Jak wiemy buty Ecco to "nie są tanie rzeczy" I swoje kosztują. Każda para moich butów Ecco z tego filmiku kosztował 90 - 120gbp jeżeli dobrze pamiętam. A może i więcej. Zobaczcie jak "pięknie" rozpadają się te dziadowskie buty. Normalnie skandal.500bgp jak w krew w piach. https://youtu.be/DaSPoNEoehU?si=2PhSjf59dgWk730n 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lepton Opublikowano 27 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2023 Przestrzegaj zasady: "do trzech razy sztuka", unikniesz takich sytuacji. Osobiście jak się raz sparzę to... adieu!. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inglisz Opublikowano 27 Listopada 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2023 One nie rozpadły się od razu. Kolekcjonuje (oprócz sprzętu wędkarskiego) również buty. Mam ich kilkadziesiąt par . Te tutaj kupiłem na przestrzeno 2-3 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeralda Opublikowano 27 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2023 (edytowane) Ja tez miałem kilka par butów tej marki. Buty jak buty, to nie laczki szyte na miarę w Payżu. Pochodziłem 2-3 lata i kosz. Ty chyba musiałeś kupić buty sprzed 12-15 lat (tworzywo się starzeje) albo chadzasz w nich po dziwnych substancjach... Edytowane 27 Listopada 2023 przez zeralda 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michci0 Opublikowano 27 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2023 jezeli jedna para "padla' to po co kupowac druga, trzecia itd? Jak dotkniesz czegoś gorącego raz i się sparzysz to drugi raz tez probujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej 77 Opublikowano 27 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2023 Wygląda na to , że pokazane modele miały bardzo podobne lub te same spody , wygląda to na wadę fabryczną / materiałową . Ja także chodzę w butach od Ecco już od kilkunastu lat i nie maiłem takiegoprzypadku , ale też używałem innych modeli .Staram się unikać ich produktów made in China tak bardziej z przekonania , niż z tego typu przypadków . Niestety coraz mniej modeli z tych nowych mi się podoba i ceny ostatnio poszły zbyt mocno w górę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 27 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2023 W ciągu swojego życia, schodziłem wiele par butów firmy Ecco i oceniam bardzo dobrze. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
md30 Opublikowano 27 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2023 Bardzo ekologiczne buty. Biodegradacja zachodzi już w trakcie użytkowania. Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 27 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2023 Parę dni temu wyrzuciłem dokładnie taki sam model jak te pokazane na początku. Uszkodzenia identyczne. Używałem je kilka lat. Wyrzuciłem również buty żony w których po ok 10ciu latach odpadła podeszwa z powodu rozkładu gumy. To chyba biodegradacja? . Nie lubię chodzić kilka czy kilkanaście lat w tych samych butach więc nie jestem specjalnie zbulwersowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej 77 Opublikowano 27 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2023 Czyli nie można wykluczyć , że to zamierzone działanie w kierunku ochrony przyrody /biodegradacji .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 27 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2023 Mam buty ECCO -wysoki model ze skóry Jaka podobno. Mają z 15-20 lat i są jak nowe. Tylko podeszwa trochę wytarta. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inglisz Opublikowano 27 Listopada 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2023 Na yt jest mnóstwo filmików z tym samym problemem z podesWami co u mnie na filmiku. Nie ma znaczenia z jakiej fabryki Ecco pochodzi dana para butów, bo tutaj chodzi o użyte materiały. W moich butach (i wszystkich butach Ecco, w których odpadają i kruszą się podeszwy) , Ecco zastosowało materiał z ang zwany PU, który absorbuje wodę z otoczenia I prowadzi do rozkładu. Na żadnym materiale reklamowym, tudzież żadnych ulotkach podczas zakupu moich butów, Ecco nie raczyło mnie poinformować, że po 2 latach od zakupu podeszwy zacznąľ się rozpadać. Wręcz przeciwnie : firma Ecco promuje swoje buty jako "Shoes for life". Ten filmik jest tylko ostrzeżeniem przed zakupem butów marki Ecco. Dopiero jak go wrzuciłem na yt to zorientowałem się, że takich filmików mnóstwo. Każdy jest panem swoich pieniędzy i ma wolną wolę na co te pieniądze przeznaczy.Ja już wystarczająco umoczyłem kasy w bublach Ecco. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vsk Opublikowano 27 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2023 Kup kolego Ecco model truck będziesz bardzo zadowolony.Nic nie będzie się działo z podeszwą 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
migdau Opublikowano 27 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2023 Miałem podobnie w butach trekingowych Karrimora na podeszwie vibram. Część poliuretanowa (PU) rozpadła się. kolega miał tak z butami wojskowymi też na vibramie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inglisz Opublikowano 27 Listopada 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2023 (edytowane) Kup kolego Ecco model truck będziesz bardzo zadowolony.Nic nie będzie się działo z podeszwąJa osobiście w życiu już nie kupię butów Ecco. Nie chodzi już o sam wadliwy ich produkt(y), ale ich customer service to jedna wielka porażka. Jedyne na co było ich stać w emailu to, cytuje dosłownie : "Jest nam nie zmiernie przykro z powodu Pana doświadczenia z produktami ECCO." Zaoferowali mi ... uwaga : zniżkę 20% na JEDNĄ parę butów Ecco w ich salonach.. Jak więc widzisz marka Ecco to wydmuszka Edytowane 27 Listopada 2023 przez inglisz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demo69 Opublikowano 27 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2023 Nie wiem gdzie obecnie są produkowane Ecco, ale mam jeszcze duńskie kupione ze 20 lat temu, wysokiej jakości skóra, Gorę plus Vibram. Trekkingowe YAK... Co najmniej od 10 lat, co roku, chcę je wyrzucić i nie potrafię . 100% szczelności, nieprawdopodobna jakość. Schodziłem w nich wszystkie polskie, czeskie, słowackie góry, żadne z kolejnych, które kupowałem (Salewa, TNF, Lafuma...) nie były tak wygodne, no może poza Salomonem. Jakością dorównują im tylko Meindle. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny1 Opublikowano 27 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2023 i tak samo będzie z dowolnymi bytami z piankową częścią podeszwy, nawet jak na końcu będzie vibram... jest trochę informacji na ten temat na forach turystycznych... podobno żywotność tej pianki to około 10-ciu lat i do tego mniej szkodzi używanie butów niż ich magazynowanie:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 27 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2023 Na yt jest mnóstwo filmików z tym samym problemem z podesWami co u mnie na filmiku. [...] Ecco zastosowało materiał z ang zwany PU, który absorbuje wodę z otoczenia I prowadzi do rozkładu. [...]To "angielskie PU". To poliuretan Jeden z wielu rodzajów kompozytów tego polimeru. Coś jak z krewetkami BubbaGump, są poliuretany do robienia woblerów, poliuretan do laminowania, poliuretany do odlewnia na gorąco i na zimno, poliuretany do produkcji odzieży, poliuretany w różny sposób IMITUJĄCE gumę... Itd. Raz miałem i więcej nie zamierzam. Trzy miesiące może (w drogich skórzanych butach). Jakość podeszwy poliuretanowej w stosunku do kauczukowej/gumowej jest taka sama jak skóry naturalnej do "skóry" poliuretanowej. Zwracam od dawna na to uwagę jak kupuję obuwie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inglisz Opublikowano 27 Listopada 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2023 Dlatego mówię : Ecco próbuje jechać na reputacji sprzed wielu lat. Chcieli oczywiście uprościć (czyt. Obniżyć koszty materiałów i produkcji) i efekt mamy w postaci butów na moim filmiku. Jak już mówiłem : na yt jest mnóstwo filmików z tym samym problemem co u mnie w butach Ecco. Dlatego sugeruję daleko idącą ostrożność przy zakupie butów Ecco, które kiedyś słynęły z wysokiej jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam NDG Opublikowano 27 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2023 Korzystam z butów tej marki przeszło 25lat. Jakość wykonania i materiałów znacząco się pogorszyła. tak jak piszesz - tanie nie są ale czego oczekujesz od butów jak od paru lat silniki samochodowe, pralki itp. artykuły jest robiona na parę lat - nie naprawialne, jednorazowe Wszechobecna tandeta i dziadostwo zalewa rynek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inglisz Opublikowano 27 Listopada 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2023 Sygnał idzie zawsze od strony popytu, czyli klienta : mam nadzieję, że mój przykład dołoży małą cegiełke do tego, żeby firmy stosujące tego typu praktyki, odczuły to finansowo na swojej sprzedaży. Tylko w ten sposób możemy wpływać na rynek. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rózgaś Opublikowano 27 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2023 (edytowane) Aż mnie zaciekawiło. Używam ecco od wielu lat. Przerobiłem kilkanaście modeli, może z 20coś zawsze górna póła. Tylko z gore. Chodziłem po budowie po błocie po gnoju. Po hali . Generalnie najgorsze co może być. Mylem je na myjce bezdotykowej zawsze jak myłem auto. Wiązałem je raz jak kupiłem a potem tylko łyżka. Generalnie było dobrze. Nie narzekałem. Od 2 może 3 lat zrobiło się w ecco lamusowato. Jakieś buty lakierki klakierki. Dla korposzczurów i użytkowników metra. To już nie te półki. Prędzej do spodni w kant coś się znajdzie niz na ryby. Gore tex już mało gdzie użyty. Jakieś wymyślne szmaty gówno-tex i inne. Kumpel kupil w zeszłym roku to już daje na drugą reklamację. Słabo i coraz słabiej. Dziś kupiłem salewę i popatrzę. Szkoda bo kilka par rocznie kupowałem tam butów i mam trochę pustkę.... Edytowane 27 Listopada 2023 przez rózgaś 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mohave Opublikowano 27 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2023 Tak się składa, że w butach Ecco chodzę od 33 lat. W tym czasie odstąpiłem od tej zasady tylko kilka razy i bardzo żałowałem. Po prostu jak żadne inne, pasują do moich stóp. Wszystkie buty kupowałem w salonach Ecco. Nigdy nie reklamowałem, bo nie było takiej potrzeby. A model Track, jak już tu ktoś napisał, jest ponad wszystko. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inglisz Opublikowano 27 Listopada 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2023 Wniosek jest prosty : w części swoich modeli butów, Ecco używa innego materiału, niż w innych. Żeby nie było, że mój problem jest odosobniony : na yt jest pełno z dosłownie tym samym problem co u mnie, czyli rozpadającymi się podeszwami w butach Ecco : https://youtu.be/I7fSt8i_DAI?si=RQKMe8LTpgLk4k7S https://youtu.be/pAFAKN-ntgY?si=lPeJ3btHESpAQ1fJ https://www.youtube.com/live/3nyDG3zpwcc?si=sTeWe_MxOaROmHCb https://youtu.be/WF8tfszEGVk?si=V52FmTDsjKx7soXh https://youtu.be/H9nvmm8-leo?si=FI5P-I-cbKH4IrgD https://youtu.be/fiuSxZpKq0s?si=YBJ2aBXjQOPba6xz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chlodnica Opublikowano 27 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2023 U mnie było podobnie.Ale za to śmiesznie...Byłem z rodzinką (kilkanaście osób ) w restauracji...Siedząc przy stole dziewczyna zwraca mi uwagę że pod stołem pełno błota .Z moich Ecco...Ja jej na to,że to niemożliwe bo na dworze sucho.Lato...Ale obok stała ogromna donica z kwiatem i mówię że to pewnie ziemia z tej donicy....No i sru wymiatam ,,tę ziemię,, w stronę donicy...Nagle wchodzi z dołu kelnerka i mówi że ktoś naniósł pełno błota do restauracji.Mówi na cały głos że jeszcze się nie spotkała żeby ktoś tak błota naniósł...Schody i cała moja ścieżka do stołu w błocie ...Ja momentalnie zgłupiałem.Sprawdziłem Eccospody i zdębiałem...Spodów nie miałem,wykruszyły się...Za moment wszyscy wybuchnęliśmy śmiechem...Po zakończonej uczcie schodziłem na parking do samochodu na boso... :D :D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi