WalterW Opublikowano 5 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2023 A cholewa zużywa się odwrotnie proporcjonalnie do wagi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 6 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2023 Nie przesadzajcie z tą użytecznością albo trwałością - buty - przede wszystkim! - mają świadczyć o naszym zaawansowaniu.. i nadążaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirkor Opublikowano 7 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2023 W tym roku przeżyłem szok jak zobaczyłem podeszwę moich ecco jesienno-zimowych. Nawet zacząłem się zastanawiać gdzie je tak zjechałem, normalnie szok.Wyglądały jak by się stopiły. Fakt przechodziłem w nich ze sześć sezonów i według mnie firma robi jedne z wygodniejszych butów.Jednak nic nie jest wieczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 7 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2023 Ja 3 lata temu kupiłem japonki w Pepco na basen i dalej są jak nowe good produkt polecam 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabadaonbis Opublikowano 7 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2023 (edytowane) Używam na dzień dzisiejszy mammutów, jest ok.Salewa po 1,5 roku do śmieci.Miałem TNF z 8 lat , dopóki podeszwa nie pękła.Piszę o butach z goretexem .Smię twierdzić, że są 3, może 4 firmy warte uwagi. Meindl, LOWA, mammut i tnf. To moje subiektywne zdanie. I oczywiście każda firma ma lepsze i gorsze produkty.Aaaa i u mnie to buty całoroczne ???? Edytowane 7 Grudnia 2023 przez jabadaonbis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 7 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2023 Poważnie, chcecie nosić tą samą parę butonów przez całe życie?! ... szacun Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabadaonbis Opublikowano 7 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2023 Robert, to nie o to chodzi. Mam kilka par butów na co dzień. I nie mówię o sandałach ????Ale mam tą ulubioną parę,która katuję. wspomniane TNF to chętnie bym reanimował, ale nie było jak. Meeeeega wygodne. Ryby, grzyby, praca, prawie je kochałem ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 7 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2023 Robert, to nie o to chodzi. Mam kilka par butów na co dzień. I nie mówię o sandałach ????Ale mam tą ulubioną parę,która katuję. wspomniane TNF to chętnie bym reanimował, ale nie było jak. Meeeeega wygodne. Ryby, grzyby, praca, prawie je kochałem ????Co to za model? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ugly Opublikowano 7 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2023 (edytowane) (...) wspomniane TNF to chętnie bym reanimował, ale nie było jak. Meeeeega wygodne. Ryby, grzyby, praca, prawie je kochałemKiedyś miałem podobną sytuację z TNF. Syn załatwił mi gdzieś wklejenie nowej podeszwy vibrama. Używam do tej pory. Poszukaj w necie, pamiętam gdzieś "w górach" to było. Zrobili wysyłkowo i bardzo porządnie. Ostatnio używam też butów Keen. Zacząłem od sandałów. Teraz trekkingi (jako jeden z kilku par różnych firm). Po przejściu ok 1000 km nie widać śladów zużycia. Podeszwy też nie. P.S.: Moim zdaniem godne uwagi: TNF, Meindl, Mammut. Syn chwali Salomona.. Lowa miałem jedną parę i szybko padły. Edytowane 7 Grudnia 2023 przez Marcin Rafalski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 7 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2023 Robert, to nie o to chodzi. Mam kilka par butów na co dzień. I nie mówię o sandałach Ale mam tą ulubioną parę,która katuję. wspomniane TNF to chętnie bym reanimował, ale nie było jak. Meeeeega wygodne. Ryby, grzyby, praca, prawie je kochałem No i OK, choć zdaj sobie sprawę, że zabiłeś je tą miłością trzeba się odkochać znaleźć nowy obiekt pożądania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Intro Opublikowano 8 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2023 Miałem Lowa Renegade, po pół roku odkleiła się podeszwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inglisz Opublikowano 9 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2023 Kiedyś miałem podobną sytuację z TNF. Syn załatwił mi gdzieś wklejenie nowej podeszwy vibrama. Używam do tej pory. Poszukaj w necie, pamiętam gdzieś "w górach" to było. Zrobili wysyłkowo i bardzo porządnie. Ostatnio używam też butów Keen. Zacząłem od sandałów. Teraz trekkingi (jako jeden z kilku par różnych firm). Po przejściu ok 1000 km nie widać śladów zużycia. Podeszwy też nie. P.S.: Moim zdaniem godne uwagi: TNF, Meindl, Mammut. Syn chwali Salomona.. Lowa miałem jedną parę i szybko padły.Możesz się dowiedzieć gdzie wstawiłeś te podeszwy? Ecco nawet mi nie odpisuje na emaile odnośnie rozpadających się butów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 9 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2023 No i wychodzi na to, że szewc w nowym wspaniałym świecie, pełnym zajebistych technologii, nie jest śmiesznym przeżytkiem - ale unikatem i zbawcą 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 9 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2023 No i wychodzi na to, że szewc w nowym wspaniałym świecie, pełnym zajebistych technologii, nie jest śmiesznym przeżytkiem - ale unikatem i zbawcą Dobry szewc jest na wagę złota. Kilka razy naprawiałem buty i podeszwy u takiego dziadka w prowadzącego zakład szewski w Pułtusku. Do niego chodziło się z butami niemożliwymi do naprawy. Podeszwy, które wstawił mi do butów trzymały lepiej, niż oryginalne. Tyle, że on był już starszym człowiekiem w czasach, kiedy ja jeszcze byłem młodszym człowiekiem kilka lat temu zaniosłem buty do młodego szewca też na odratowanie podeszw. Własnie tych pękniętych, zrobionych z PU. Przykleił mi na podeszwy po plastrze gumy w kształcie podeszwy... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witeg Opublikowano 9 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2023 Możesz się dowiedzieć gdzie wstawiłeś te podeszwy? Ecco nawet mi nie odpisuje na emaile odnośnie rozpadających się butów.Jak Vibram, wysyłkowo i gdzieś w górach to mógł być Hanzel.Kiedyś ponoć wymieniali podeszwy również w nieswoich butach, czy teraz dalej to robią, nie wiem. Warto zadzwonić i pogadać, również co do wyboru podeszwy, bo Vibram nie zawsze jest najlepszym wyborem. W ich butach (nie tych samych) chodzę ze 20 lat, nigdy podeszwa się nie kruszyła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciosekm.80 Opublikowano 9 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2023 Hanzela polecam. Mam ich buty, a dwa lata temu wymieniali podeszwy w butach ojca (Maidl'e w nich też poszła ta elastyczna pianka). Wysłane z mojego motorola edge 30 neo przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ugly Opublikowano 9 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2023 Możesz się dowiedzieć gdzie wstawiłeś te podeszwy? (....)Niestety nie pamiętam. Spytałem mailem syna - czekam na odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 9 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2023 No i wychodzi na to, że szewc w nowym wspaniałym świecie, pełnym zajebistych technologii, nie jest śmiesznym przeżytkiem - ale unikatem i zbawcą To jeszcze trzeba znalezc takiego co to mu sie robic chce/umie/ma materialy. Moje asolo zanioslem juz do kilku "panie tego sie nie da". Producent owszem prowadzi "resole" przy czym nie wyjasnia czy "midsole" czy "outsole" wymienia. Chca 60euro + poczta w obie strony kolejne 80. Buty za 250/200 jak poszukać i szkoda ryzykować bo i nawet z nowa podeszwa kilka lat w szafie i po "ptokach"... co jest szczególnie denerwujące jak tak jak ja chodzi sie glownie w butach roboczych inne uzywajac glownie w weekendy więc "czas sluzby na nogach" takich butow wydaje się strasznie krotki.. nic tylko kupować jakieś tanio hgw co roku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 9 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2023 Noszę klasyczne, szyte buty. To i szewców znam Fleki, podeszwy, obcasy do kowbojek - żaden problem. Nie wiem jak by rzecz się miała z regenaracja tzw obuwia, bo z zasady nie chcą tego sortu nawet na oczy widzieć.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ugly Opublikowano 9 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2023 (edytowane) Niestety nie pamiętam. Spytałem mailem syna - czekam na odpowiedźPrawdopodobnie był to I-szewc. Ale pewności niema. Jest cennik na stronie. tanio nie jest. http://i-szewc.pl/ Edit; Dla leniwych na stronie jest też charakterystyka UshbaCennik:Wymiana spodów do butów górskich Vibram Ushba – 300 złWymiana spodów do butów górskich pod raki automatyczne Vibram Clusaz – 400 złWymiana całego otoku – 140 złWymiana połowy otoku – 100 złRegeneracja zapiętków w butach trekkingowych – 80-120 złrenowacja cholewek (czyszczenie ozonowanie, odswieżenie koloru, impregnacja) – 80-100 zł Edytowane 9 Grudnia 2023 przez Marcin Rafalski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeralda Opublikowano 9 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2023 (edytowane) Panowie, chcecie buty na lata, takie w których dobry szewcy wymieni podeszwę bez problemu (gdyż jest szyta) i nie ma tej gównianej pianki co się rozpada po 5-6 latach? Trzeba wydać trochę więcej niż 300-500 zł: https://www.hanwag.com/eu/en-gb/men/doublestitched/grunten?v=H1113%3a%3a4047761016549 Wysłane z mojego POCO F1 przy użyciu Tapatalka Edytowane 9 Grudnia 2023 przez zeralda 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny1 Opublikowano 9 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2023 (edytowane) w nich tez masz pianke - to te warstwy brązowa i żółta:(jak ma być bez pianki popatrz na buty dr martens - oni maja swoja podeszwę (fajna, ale mało trwała) i jej się trzymają... może sam do mich wrócę...ps, a może jednak nie. miałem dwie pary, obie reklamowałem po 2-3 miesiącach... i chyba nic nie poprawili, miałem identyczne uszkodzenia (tylko mocniejsze) jak te z aukcji: https://allegro.pl/oferta/dr-martens-1460-smooth-botki-meskie-44-14804299328 Edytowane 9 Grudnia 2023 przez czarny1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeralda Opublikowano 9 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2023 (edytowane) Podałem jeden z tańszych i bardziej dostępnych wariatów. Jest np kilkanaście włoskich manufaktur, które robią "dożywotnie" buty. Po zużyciu podeszwy, można je wymieniać u bardziej ogarniętych szewców (lub u prodcenta). P.S. może to jest pianka ale gwarantuje, że nie taka, która padnie po 6-7 latach. Edytowane 9 Grudnia 2023 przez zeralda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny1 Opublikowano 10 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2023 z ta gwarancja możesz się przejechać - problem dotyczy podobno również takich pianek m.in. w maindlach:( i w tym przypadku faktycznie w razie czego producent ma ofertę wymiany całej podeszwy... oczywiście nie za darmo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ugly Opublikowano 10 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2023 Szewc Poznań. Osiedle Bolesława chrobrego 47 Mogę z czystym sumieniem polecić. Naprawił mi klika par butów różnych kategorii. Opinie w nieci tez nienaganne 601 180 487 szewcpoznan47@gmail.comhttps://www.facebook.com/profile.php?id=100063694042411 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi