bartekm Opublikowano 2 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2023 Cześć,Szukałem tematu o autopilotach ale znalazłem tylko małą wzmiankę. Mam więc pytania:Czy stosujecie autopiloty na swoich łodziach? jak Wam się sprawdzają? W jakich warunkach dają radę?Jaki model polecacie?Posiadam łódź RYDS 485FC z silnikiem 50km, rejon pływania Zatoka Pomorska, Zalew Szczeciński. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karkoszek Opublikowano 2 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2023 Autopilot z silnika dziobowego, tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 2 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2023 Autopiloty dedykowane to raczej rzadkość na wędkarskich łodziach, szukałbym raczej na forach motorowodnych, bo tam pewnie można będzie szybciej znaleźć konkrety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bartekm Opublikowano 2 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2023 Nie. Taki który steruje głównym silnikiem spalinowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 2 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2023 (edytowane) lowrance chyba mial cos takiego do sterowania zaburtowym silnikiem, tam byl sterownik + zestaw hydrauliki Edytowane 2 Grudnia 2023 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tommek Opublikowano 2 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2023 Nie. Taki który steruje głównym silnikiem spalinowym.Często w łodziach łososiowców są takie systemy. Poszukaj w necie jest sporo taki systemów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 2 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2023 https://www.sportfishtackle.com/en/artiklar/lowrance-nac-1-outboard-pilot-hydraulic-pack-mkii-pump-1.html?g_currency=EUR&gad_source=1&gclid=Cj0KCQiAyKurBhD5ARIsALamXaEnuNCO74l-Rjutycny0UTPh0Mb9YQGinHojuw3h19KlAGf0lNE4h0aAqM7EALw_wcB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 macieknikos Opublikowano 3 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2023 Nspewno simrad taki posiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Blackstarpro Opublikowano 9 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2023 Miałem kilka lat autopilot Simrada na łodzi trollingowej...Daje rade w każdych warunkach, ograniczeniem jest tylko minimalna prędkość, powiedzmy 1-2 km /h i boczny wiatr, wtedy nie daje rady kontrować i się wyłącza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
bartekm
Cześć,
Szukałem tematu o autopilotach ale znalazłem tylko małą wzmiankę. Mam więc pytania:
Czy stosujecie autopiloty na swoich łodziach? jak Wam się sprawdzają?
W jakich warunkach dają radę?
Jaki model polecacie?
Posiadam łódź RYDS 485FC z silnikiem 50km, rejon pływania Zatoka Pomorska, Zalew Szczeciński.
Pozdrawiam
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi